Oktatóink

 

Mahasti

(Szmolinka Eszter: mahasti@freemail.hu)

A részletes bemutatkozást elolvashatod itt.

 

       

 

Márti

(Pereczes Márta: marta.pereczes@artefaktum.hu)

"Mártival azért szeretek együtt dolgozni, mert amellett, hogy gyönyörűen táncol és nagyon kreatív, remek humorérzékkel és józan hozzáállással kezeli az élet dolgait. Az a fajta ember, akivel fél szavakból is értjük egymást; nincs szükség hosszas körítésekre, magyarázgatásokra.

 

Régóta táncolunk együtt, és úgy érzem, minden tanítási óra, minden közös alkotás előrelendít minket szakmailag és emberileg egyaránt.

 

Minden leendő és gyakorló kismamának, anyukának, kezdő és haladó hastáncosnak jó szívvel ajánlom az óráit, kurzusait, mert Mártiban minden tanítvány türelmes, melegszívű, jókedélyű és szakmailag is kiválóan felkészült oktatóra lel." /Mahasti/

 

"Ráadásul nagyon szemléletesen magyaráz!" /Egy tanítvány, Gabi kiegészítése/

 

       

 

 

Rembeczki Eszter

(Kiseszti)

 "2001 elején utam Mahastihoz vezetett, hogy a korábban megkezdett karate és jazztánc után bekapcsolódhassak a hastánc világába is. Az évek során a Mahasti és a Holdfény Lányai formáció tagjaként számtalan sikeres, itthoni és külföldi fellépésen, csoportos és egyéni versenyen táncoltam. 2010-ben a Mahasti Magyar Hastáncintézet keretein belül hastáncoktatói végzettséget szereztem. A hastánc mellett többféle mozgásformában, tánc-, illetve színházi műfajban is elmélyedtem (mint pl. a jazztánc, a klasszikus balett és kortárs tánc, a jóga, alternatív színházi kezdeményezések…). Jelenleg ezen tapasztalataimat és ismereteimet igyekszem tovább mélyíteni és ötvözni, miközben figyelem az élet hétköznapi és nem hétköznapi történéseit – így keresem az újat a hastáncban is.

Szakmai rész Smile: Óráimon nagy hangsúlyt kapnak izomfejlesztő- és nyújtó gyakorlatok, amelyek alakformáló hatásuk mellett segítik a megfelelő testtudat és testkontroll kialakítását, és hozzájárulnak ahhoz, hogy a mozdulatok szép kivitelezésén túl megjelenjen „maga a tánc” és „maga a nőiesség” is. A különféle mozdulatok és kombinációk elsajátítása és gyakorlása mellett sor kerül koreográfia tanulásra, és megismerkedünk az improvizációval is. A jó hangulat – óóó, az természetes! Smile"