Párja dobszavára lejt a vegetáriánus hastáncosnő

Feliratkozás Párja dobszavára lejt a vegetáriánus hastáncosnő hírcsatorna csatornájára
Everyday life of a belly dancer
Frissítve: 2 óra 40 perc

Hastáncoktatói Mentorprogram - jelentkezési lap

2019 nov 12 - 15:17

#hastáncoktatói #mentorprogram #hastáncoktató #képzés Ha a 2020 januárjában induló ÚJ I. évfolyamra szeretnél jelentkezni, akkor a legalsó linken találod a jelentkezési lapodat. Nincs más dolgod, egyszerűen csak töltsd ki, jelentkezz.  Vagy simán csak hívj fel, hogy feltehesd nekem a kérdéseidet. Vagy gyere el a VI. Női Szépség és Egészség Napjára, hogy személyesen találkozzunk és megismerkedhess a leendő oktatóiddal.  https://www.facebook.com/events/420476605428317/
Ha nem szeretsz SOK-SOK (tényleg sok!) szöveget olvasni, hallgasd meg, nézd meg a videós tájékoztatónkat és utána jelentkezz:  https://www.youtube.com/playlist?list=PLV7Mwjfwinu9Zznl3RgZiB-Yf0jFwDHHa Ha olyan kérdést találsz, amire még nem válaszoltam, jelezd, írj, kérdezz bátran! Nálam soha nincs rossz kérdés. Részletes leírás:  https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/p/hastancoktato-kepzes-hastancoktatoi.html Jelentkezési lap: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdDvb4ciP4Rk6iiAAh6Zbttkf52fKj7JHa2o_MlFzgWK0t0sg/viewform
Szeretettel várlak téged is! Mahasti
************************
Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
https://www.facebook.com/mahasti10
https://www.facebook.com/taneczhyvotabudapest https://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/
https://www.youtube.com/user/Mahasti10
https://www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com
https://www.mahasti.hu
Szívvel-Lélekkel Stúdió, 
 Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2.   

2019.11.9-10. Hastáncoktatói Mentorprogram képzési hétvége, stílusismeret, önismeret

2019 nov 11 - 11:37
Ismét képzési hétvége volt a Hastáncoktatói Mentorprogram hallgatói számára
(Természetesen úgy belemerültünk a tananyagba, hogy ismét csak nem készült fotó...) :-((( 
Szombaton a Hastáncoktatói Mentorprogram képzési napján a stílusismerettel foglalkoztunk - ez alkalommal kizárólag elméletben.  Megpróbáltuk besűríteni egy napba az összes stílust és egy teljes napig csak a stílusokról, eredetükről, jellemzőikről tanultunk. Kicsit tömény volt, kicsit fárasztó, de remekül megoldottuk, alig maradt 1-2 olyan stílus, amire nem tértünk ki részletesebben.  
Vasárnap Prakash látogatott el hozzánk. Kundalini jóga, belső gyermek terápia, egy őrületes és nagyon mély, gyökeres változásokat hozó transz után még az enneagramot is elkezdtük tanulmányozni. Itt is nagyon odatettük magunkat mindannyian.  Hú, hát lenne miről írnom, de természetesen ezek azok a dolgok, amiket nem osztunk meg a nyilvánossággal, hanem belső munkaként tovább tesszük a dolgunkat.  Így az életünk egyre könnyebb, vidámabb, sokkal jobban, felszabadultabban meg tudjuk élni a nőiségünket.  És nem csak a saját életünket tesszük ezzel könnyebbé. Oktatóként a tanítványaink életét is, hiszen a saját élményeken való átégés és a tudatosság minden pedagógus számára nagyon fontos.  Így tudunk még többet adni, segíteni abban, hogy a hastáncóráinkra járók is lazábbak, nőiesebbek, csajosabbak, vidámabbak és tudatosabbak legyenek.
Ezért járnak a képzésre a leendő oktatók, és ezért tudok én is felelősséget vállalni értük, a tudásukért, a lelkesedésükért, a tanításukért.
Ez jó hír mindannyiunk számára, ugye? :-) <3 nbsp="" span="">
Ha te is szeretnéd mindezt megtapasztalni, akkor itt olvasd el a képzés részletes leírását  http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/p/hastancoktato-kepzes-hastancoktatoi.html
és itt töltsd ki a jelentkezési lapot:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdDvb4ciP4Rk6iiAAh6Zbttkf52fKj7JHa2o_MlFzgWK0t0sg/viewform 
Siess, mert 2019. december 31. a jelentkezési határidő! 
Szeretettel várunk téged is!  Mahasti
Mahasti. Fotó: Zubaidah. Ruha: Emília Design*****************************
Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
https://www.facebook.com/mahasti10
https://www.facebook.com/taneczhyvotabudapest https://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/
https://www.youtube.com/user/Mahasti10
https://www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com
https://www.mahasti.hu
Szívvel-Lélekkel Stúdió, 
 Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2.   

2019.11.24. Ismét Selyemút Élménynap a Szívvel-Lélekkel Stúdióban

2019 nov 7 - 12:58
2019. november 24-én, vasárnap ismét Selyemút Élménynapot tartunk a Szívvel-Lélekkel Stúdióban   Mahasti az első Selyemút Élménynap boldog résztvevőivel és a saját készítésű fátylaikkal. 

Az esemény linkje: https://www.facebook.com/events/996026470789686/
Fesd meg magadnak vagy a legjobb hastáncos barátnődnek a saját, személyre szabott fátylát! Lazulás, a közös alkotás öröme, szakmai titkok és csodák, az élet apró és nagy örömei és persze meglepik, vicces és tanulságos sztorik a selyemkészítés és a selyemfestés történetéből.
Ebben a bejegyzésben összeszedtem a válaszokat azokra a kérdésekre, amiket eddig kérdeztetek tőlem a mostani és a korábbi selyemfátyol festő élménynapok kapcsán.

KÉRDÉS: Hányan leszünk? 
VÁLASZ: A selyemfátyol festő élménynapon 3 (vagy maximum 4) fő tud részt venni. A létszám azért ilyen kicsi, hogy mindenkire jusson elég időm, energiám, figyelmem.  A fátylak pedig nagyok, a földre terítve festjük őket. Maximum 4 darab fátyol fér el a stúdióban úgy, hogy "kényelmesen" tudjunk körülöttük mászkálni, és még a festékeket se borítsuk fel. :-) Ezért a jelentkezésed a workshop árának befizetésével válik érvényessé. Jelentkezz még ma, és egyeztessünk a színeidről, terveidről. Így én is alaposabban tudok készülni. :-)
Nézd meg tánc közben az eredeti Mahasti selyemfátylakat:  https://www.youtube.com/watch?v=-12nkTWtkq8
Még egy kis inspiráció: https://www.youtube.com/watch?v=Qy9Be3t5IIQ
KÉRDÉS: Hogyha magamnak csinálom, akkor is van esély arra, hogy megközelítőleg olyan szép legyen, mint amilyeneket te csinálsz? Vagy elsőre azért elbénázom és akkor jobb lenne azt a pénzt egy személyre szabott, eredeti Mahasti fátyolra költeni? VÁLASZ: Aggodalomra semmi ok. Végig ott leszek, "fogom a kezed". :-) Ugyanúgy, ahogy az órákon is, mindenkivel egyénileg foglalkozom, hiszen mindenki más, minden fátyol más.
Nagyon jól emlékszem én is az első selyemfátyol festésem előtti pánikra. :-) Azóta pedig mindig alig várom, hogy csinálhassam, festhessek végre.
De akkor, az első alkalomnál nagyon kellett egy támogató kéz, meg az a löket, a bátorítás, hogy el merjem kezdeni, fel merjem vinni az első pár csepp festéket remegő kézzel... és ne a pánik uralkodjon rajtam.

A jó hír az, hogy nyugodtan "el is ronthatod". De valójában nem lehet elrontani, mert a selyem meg a festék önálló életet élnek és sosem az a végeredmény, amit eltervezett az ember, hanem mindig valamilyen szuper meglepetés. Még jobb, mint amit terveztél, amire számítottál, amit agyból kitaláltál. És amíg nincsenek fixálva a színek, addig lehet javítani is, kimosni belőle a színeket és újrakezdeni az egészet. De nem lesz ilyen. Imádni fogod a bátor, lendületes, szívből jövő alkotást!
Ha pedig utólag kiderül, hogy mégsem tetszik a műved, akkor készítettél egy csodálatos, szívből jövő ajándékot, amit a megfelelő alkalommal a megfelelő szerettednek ajándékozhatsz. Ki ne örülne egy kézzel festett, rengeteg szeretetenergiával készült, szívből jövő ajándéknak?! Természetesen annak is örülök, ha te nem akarsz festeni, csak szimplán megrendeled tőlem a saját, eredeti, kézzel festett, egyedi selyemfátyladat. 


KÉRDÉS: Mit kell hozni? 
VÁLASZ: Minden alapanyagot adok, amire szükséged lehet a nap folyamán:
- kapsz alátétet, amin festesz
- 1 db selyemfátylat (természetesen, hozhatod a sajátodat is, ha azt szeretted volna már rég befesteni),
- ecseteket, festékeket (a színekről előre egyeztetünk)
- sok egyéb kelléket, ami az aznapi technikához szükséges
- támogatást, segítséget, jókedvet, lazaságot
FONTOS!
- "Játszóruhát" mindenképpen hozz magaddal. Olyat, ami kényelmes és az sem baj, ha a nap végére nyakig festékes lesz.
- Mivel a földön festünk, és a földön csúszkálunk a fátylak körül, hozhatsz térdvédőt is (ha nincs, adok kölcsön).
- Ezen kívül bármit hozhatsz magaddal, amit szeretnél még: saját festékeket, saját ecseteket, saját felszerelést, ételt, italt, bármit!
A lényeg, hogy tényleg ÉLMÉNYNAPban legyen részed, ahol a lehető legjobban érzed magad és remekül szórakozol. Ezért nem kell hoznod mást, csak a türelmedet, a vágyaidat, az álmaidat, elképzeléseidet.
Esetleg a ruhádat, amihez viselni szeretnéd majd a fátylat, vagy amiben táncolsz majd a saját, egyedi készítésű fátyladdal.
Mahasti. Fátyol: Mahasti. Ruha: Emília Design. Fotó: Sánta Kata, KatlynArt

Mahasti. Fátyol: Mahasti. Ruha: Emília Design. Fotó: Sánta Kata, KatlynArt
Készülnek a színtervek
a Selyemfestő Élménynapon. Készülnek a színtervek 
a Selyemfestő Élménynapon.
Készülnek a színtervek 
a Selyemfestő Élménynapon.

És még egy kis inspiráció, mert engem boldoggá tesz már az is, ha nézhetem és gyönyörködhetek bennük.  https://www.facebook.com/pg/mahasti10/photos/?tab=album&album_id=1722276761138807
És még egy kis inspiráció, sok szép fotóval:  https://www.facebook.com/pg/mahasti10/photos/?tab=album&album_id=1005165222849968

KÉRDÉS: Mennyibe kerül a Selyemfestő Élménynap?  
VÁLASZ: A selyemfestő élménynap ára 21000 Ft (AM), azaz ugyanannyi, mint egy személyre szabott, eredeti Mahasti fátyol ára.
KÉRDÉS: Mit tartalmaz ez az ár? 
VÁLASZ: Minden szükséges felszerelést: festéket, ecsetet, selymet, alátétet, meg ami még kellhet.
Segítek festeni, adok tippeket, instrukciókat, ötleteket, lelkierőt, támogatást. Ha "elrontod", segítek "kijavítani". És amíg száradnak a fátylak, addig mesélek a selyemfestés, készítés történetéről, stb.
Természetesen az elkészült fátyladat rögtön a nap végén hazaviheted és máris örömmel használhatod.  :-) 
Az előző Selyemút Élménynap hangulatából. Előtte... ...közben.... 
...utána. Köszönöm a meghívást Tóth Barbara Adriennek és a lelkes, tehetséges csapatnak! Ez történik, amikor "egyenfátylat" fest magának egy csoport, szinte ugyanazokat a színeket használva, és közben mindenki belefesti saját magát, azt a csodát, ami ő maga. 
Imádom a közös alkotó folyamatot, az önkifejezés boldogságát, a lányok bátorságát, egyediségét, különbözőségét és egységét, a tobzódást a színekben.... 
És persze éljen a hastánc! :-))) 

KÉRDÉS: Mit fogunk csinálni 8 órán keresztül?! Olyan soknak tűnik! Mivel töltjük ki ezt a rengeteg időt?! VÁLASZ: Az eddigi workshopokon elég szűkösnek bizonyult a 8 órás időkeretünk. :-) Egy szempillantás alatt elröppent a 8 óra, még az utolsó pillanatokat is kihasználtuk az alkotásra. Ezért javaslom, hogy hozzál magaddal könnyű ebédet, amit menet közben elfogyaszthatsz, ha megéhezel. (Nasi, tea, kávé természetesen most is lesz.) Amire biztosan nem lesz időd ezen a napon: - kimenni és bevásárolni - kényelmesen megebédelni - kényelmesen pihengetni... De ne aggódj, cigiszünetet bármikor tarthatsz. 


KÉRDÉS: Nekem valami rózsaszínes csillogósos fátyol tetszene. Ez lehetséges? 
VÁLASZ: Csillogós fátyol csak úgy lehetséges, hogy flittereket raksz rá a festés és színfixálás után. Sajnos, bármiféle csillogós festéktől bekeményedik a selyem és nem száll olyan szépen, lágyan, hullámozva. Pont a legfontosabb tulajdonságát veszti el.

KÉRDÉS: Gondolom, összegyűrjük majd a fátylat és batikoljuk, hogy ezek a gyűrött minták kialakuljanak....  VÁLASZ: Nem, nem fogjuk gyűrni ezt a csodás, kényes selyemanyagot, és batikolni sem kell ahhoz, hogy ennyire szépek mintákat kapjunk. Számomra fontos, hogy finoman bánjunk vele, tisztelettel, kényeztetéssel forduljunk a selyemhez, ne pedig agresszív festési technikákkal. De ezeket a titkokat is mind elmesélem, elmagyarázom és megmutatom a workshopon. 
Csatlakozz hozzánk, már csak egyetlen hely maradt!  (Nem marketing fogás, hanem tényleg csak 1 hely van. Ha szeretnéd, akkor pont a tiéd lehet.)  
Szeretettel várlak téged is!
Mahasti

******************
Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
https://www.facebook.com/mahasti10
https://www.facebook.com/taneczhyvotabudapest https://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/
https://www.youtube.com/user/Mahasti10
https://www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com
https://www.mahasti.hu
Szívvel-Lélekkel Stúdió, 
 Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2.   

XIV. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny - versenykiírás

2019 nov 5 - 16:52
VERSENYKIÍRÁS
Kedves Hastáncosok, Oktatók, Hastáncfanatikusok!
A Mahasti Hastáncstúdió 2020-ban is megrendezi a
 HOLDFÉNY LÁNYAI Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncversenyt!   Add caption
Helyszín: CSILI Művelődési Központ Színházterme 1203 Bp. XX. ker, Nagy-Győri István u. 4-6.
A verseny időpontja: 2020. március 1. vasárnap 10:00 óra

***
Ez Magyarország első, kizárólag csoportoknak szóló hastáncversenye már 18 éve. Erre a versenyre a legnagyobb, legjobb iskolák jelentkeznek, de rendszeresen fellépnek rajta kisebb, újonnan alakult hastánciskolákat és klubokat képviselő csoportok is. Külföldről is egyre több csoport nevez, így a versenyzők ténylegesen, itt helyben, Magyarországon is nemzetközi mezőnyben mérettethetik meg magukat nemzetközi zsűri előtt. A rendezvény a hagyományokhoz híven idén is nemzetközi, tehát szeretettel várjuk valamennyi hastánciskola képviselőit, Magyarország egész területéről és külföldről egyaránt!
***
RÉSZLETEK
***********
Kategóriák

1, Junior páros, kiscsoportos és nagycsoportos Ebben a kategóriában indulhatnak azok a párok és csoportok, amelyek 14 év alatti gyermekekből állnak, illetve a csoport átlagéletkora nem haladja meg a 14 évet.
Ha a nevezők korában nagyobb eltérések lesznek, akkor további korosztályokra bonthatjuk ezt a kategóriát. A nevezési lapon, kérlek, jelöljétek be a tudásszintet is (kezdő/középhaladó/haladó/profi), ami a pontozásnál is segítségére lesz a zsűritagoknak. 
2, Felnőtt kezdő páros és kiscsoportos 14 év feletti kezdőkből, amatőrökből, hobbytáncosokból álló párosok és max. 4 fős csoportok számára.

3, Felnőtt kezdő nagycsoportos Minimum 5 fővel, kizárólag kezdőkből, amatőrökből álló csoportok számára. Maximum létszám nincs. 10 fő felett nevezési díj kedvezmény!

kezdő kategóriákban indulnak azok a duók és csoportok, akiknek - koreográfusuk, mestertanáruk, oktatójuk ezt javasolja (pl. még nem voltak helyezettek, régóta táncolnak, de még nem versenyeztek, tudásszintjük még nem elegendő a középhaladó kategóriához stb.); - nem működnek táncelőadóként, nem oktatnak, nem vezetnek tánciskolát; - kizárólag hobby szinten táncolnak.

4, Felnőtt középhaladó páros és kiscsoportos 14 év feletti középhaladókból, amatőrökből álló párosok és max. 4 fős csoportok számára.

5, Felnőtt középhaladó nagycsoportos Minimum 5 fővel, kizárólag középhaladó amatőrökből álló csoportok számára. Maximum létszám nincs. 10 fő felett nevezési díj kedvezmény! Javasolt – de nem kötelező! - olyan koreográfiával nevezni, amely a megelőző versenyszezonokban semmilyen versenyen nem ért még el 1-3. helyezést középhaladó, haladó kategóriában.
középhaladó kategóriákban indulhatnak azok a duók és csoportok, akiknek - koreográfusuk, mestertanáruk, oktatójuk ezt javasolja (pl. még nem voltak helyezettek, régóta táncolnak, de még nem, vagy csak keveset versenyeztek, tudásszintjük még nem elegendő a haladó kategóriához stb.); - nem működnek táncelőadóként, nem oktatnak, nem vezetnek tánciskolát; - hobby szinten táncolnak vagy lépnek fel.

6, Felnőtt haladó páros és kiscsoportos  14 év feletti, haladó szintű párosok és max. 4 fős csoportok számára.

7, Felnőtt haladó nagycsoportos Minimum 5 fővel, haladó tudásszintű csoportok számára. Maximum létszám nincs, 10 fő felett nevezési díj kedvezmény! Olyan koreográfia is nevezhető, amely versenyeken már ért el helyezést középhaladó-haladó kategóriában, de ez nem feltétel és nem is kizáró ok.
haladó kategóriában indulhatnak mindazon csoportok és párosok,  - melyeknek bármely tagja már ért el 1-3. helyezést egyéni vagy csoportos kategóriában bármely hastáncversenyen középhaladó-haladó kategóriában; - akikkel együtt táncol oktatójuk, koreográfusuk, vezetőjük; - felkészültségük és koreográfusuk, mestertanáruk, oktatójuk szerint rendelkeznek azzal a tánctudással, ami ebben a kategóriában elvárt; - a tagok bármelyike oktat, iskolát vezet, rendszeresen fellép.

8, Profi páros, kiscsoportos és nagycsoportos
Profi a kategóriában indulhatnak azok a duók, kis- és nagycsoportok, - amelynek tagjai rendszeresen versenyeznek, és nagyon szeretnek versenyezni, de haladó kategóriában már nem tehetnék meg ezt, mert „kinőttek” belőle; - amelyek tagjai maguk is tanítanak és nem szeretnének azon a tanítványaikkal versenyezni, akik más kategóriákban indulnak; - amelynek tagjai profi, félprofi, haladó táncosok, rendszeres fellépők és hasonló tudásúakkal, a legjobbakkal szeretnék összemérni magukat; - amelynek tagjai szólóban már bizonyítottak és szívesen dolgoznak együtt - akár csak egy versenyszám erejéig is - egy csoportban más profikkal, félprofikkal, oktatókkal, koreográfusokkal; - amelyeknek az oktatójuk, vezetőjük javasolja, hogy inkább a Profi kategóriában induljanak (pl. azért, hogy teret adjanak az újonnan induló haladó csoportoknak, vagy mert már kinőttek a tudásuk alapján a haladó kategóriából is); - Az olyan csoportokat is ide várjuk, akik a haladó kategóriákat sorra nyerik magyar/külföldi hastáncversenyeken, és most is igazi kihívást keresve profik közt méretnék meg magukat; - Ezeken kívül a profi kategóriában indulhatnak azon csoportok is, ahol az oktató és a haladókból, profikból álló csoportja együtt táncol.
Ebben a kategóriában nevezhető olyan koreográfia, amely már több versenyen is bizonyított, helyezéseket értek el vele a táncosok, de bátran nevezhetőek vadonatúj produkciók is.

9, DÍVA - páros, kiscsoportos és nagycsoportos
Díva kategóriába nevezhetnek azok a táncosok, akik - már évtizedek óta táncolnak; - vagy már érett felnőttként kezdtek el hastáncolni; - vagy akik már elmúltak "annyi" évesek és nem szeretnének náluknál jóval fiatalabb versenyzőkkel egy kategóriában versenyezni. Így, ha a csoport átlag életkora meghaladja az 50 évet, akkor itt a lehetőség a versenyzésre! A Díva kategóriában indulhatnak párosok, kis- és nagycsoportok is. A nevezési lapon, kérlek, jelöljétek be a tudásszintet is (kezdő/középhaladó/haladó/profi), ami a pontozásnál is segítségére lesz a zsűritagoknak. 

10, Anya-lánya – páros, kiscsoportos és nagycsoportos Ebbe a kategóriába nevezhetnek anya-lánya, nagymama-unoka duók és csoportok is, korhatár és tudásszint megkötés nélkül.
*
A szervezők fenntartják a jogot kategóriák összevonására ill. további bontására a nevezésektől függően. Ha gondot okoz számodra a kategóriád kiválasztása, akkor ne habozz, keress meg minket bátran, és segítünk megtalálni a számodra ideális megoldást.

****************************************

Nevezési határidő: 2020. február 23. A versenyen maximum 45 páros/csoport indulhat. A nevezéseket jelentkezési sorrendben fogadjuk mindaddig, amíg a létszám be nem telik (tehát ha pl. január 15-ig 45 csoport nevez, a nevezést már aznap lezárjuk). A nevezési idő meghosszabbítására nincs lehetőség!

Az érvényes nevezés feltételei: - a kitöltött jelentkezési lap leadása e-mailben, - a nevezési díj befizetése, illetve az azt igazoló szelvény bemutatása, - a zene leadása e-mailben február 23-ig mp3 formátumban.


Nevezési díjak: - Párosban – 4800 Ft/fő, Nyílt színpad - 2400 Ft/fő - Csoportban – 3800 Ft/fő, Nyílt színpad – 1900 Ft/fő
Kedvezmény: minden egyes nevező csoportban 10 fő felett a nevezési díj 3100 Ft/fő. - Több kedvezmény összevonására nincs lehetőség, és a nevező csoportok – ha több kedvezményre is jogosultak – az őket megillető kedvezmények közül a számukra legkedvezőbbel nevezhetnek.
- Helyszíni nevezésre nincs lehetőség.
-  Ha marad hely (azaz kevesebb, mint 45 csoport/duó jelentkezik a határidőig), akkor 2020. február 23. után 10%-kal magasabb nevezési díjjal lehet még nevezni.  Azaz február 23-tól a párosok nevezési díja 5280 Ft/fő-re, a csoportok nevezési díja 4180 Ft/fő-re emelkedik.            Minden versenyző kap a Szervezőktől - 1 db fellépő jegyet, amellyel részt vehet a versenyen - 1 db belépőjegyet ajándékba, amellyel meghívhatja rokonait, barátait, ismerőseit, drukkereit a versenyre. Természetesen, ezen felül is vásárolhatóak kedvezményes árú belépőjegyek. A belépőjegyen található kuponokkal kedvezményes szolgáltatások vehetők igénybe, és a közönségszavazatot is a jegyen található szelvényen lehet leadni.
- A versenyzők bármennyi koreográfiában nevezhetnek, amennyiben vállalják, hogy mindegyik koreográfia esetén befizetik a nevezési díjat.

A befizetés módja: - A Mahasti Hastáncstúdió bármely oktatójánál személyesen. - Banki utalással. Céges, egyesületi, illetve lakossági utaláshoz más-más bankszámlaszámot küldünk a nevezőknek. A beérkezett nevezési díjról azonnal visszaigazolást is küldünk. Utaláskor a közlemény rovatban kérjük feltüntetni: - a csoport nevét, - a résztvevők névsorát / számát, - a koreográfia címét.

A táncosok rendelkezésére álló idő: Párosban – 1:30 - 4:00 perc Csoportban – 2:00 - 5:00 perc Az időtúllépés maximum 10 mp lehet. Ezután a technikus lekeveri a zenét!

A verseny menete: Versenyzői regisztráció a főbejáratnál elhelyezett asztalnál 9:15-től. Színpad bejárási lehetőség a szünetekben. A kategóriák versenyzési sorrendje: Junior, Díva, Anya-lánya, Kezdő, Középhaladó, Haladó, Profi.

Sorrend: A jelentkezéssel fordított sorrendben következnek a táncok, azaz az elsőként regisztráló csoport táncol utolsóként, az utolsóként jelentkező pedig elsőként.
Érkezés a fellépés várható kezdete előtt min. fél órával.
A fellépési sorrend fent lesz a www.mahasti.hu honlapon, a https://www.facebook.com/events/822136728131859/ FB eseménynél, illetve a versenyző csoportok kapcsolattartóinak e-mailben is elküldjük. A verseny napján az öltözők ajtaján és a verseny helyszínén jól látható helyeken is kifüggesztjük.

Pontozás: A nemzetközi zsűri létszáma 15-20 fő, akik nyílt pontozással értékelnek 5-20 pontig. Holtverseny esetén megosztott helyezéseket kapnak a versenyzők és sorsolással dönt a zsűri a nyereményekről. A zsűri tagjai a hazai és nemzetközi hastáncélet neves képviselői, illetve a főszponzorok megbízottjai. A zsűri tagjairól, a szponzorokról és a nyereményekről külön tájékoztatót küldünk.

A zsűrizés főbb szempontjai: - térkihasználás, színpadkép - csoportösszhang - nézőkkel való kommunikáció - előadásmód, érzelmek megjelenítése - az előadott tánc stílusa harmóniában van-e a választott zene stílusával (pl. zene és a kosztüm összhangja, a speciális zenei stílusok, ritmusok lépéseinek, mozdulatainak alkalmazása, változatossága stb.), - a koreográfia nehézségi fokának és a táncosok technikai tudásának összhangja (tehát pl. kezdőként felesleges haladó szintű koreográfiát táncolni, és profiként sem vet jó fényt a csoportra, ha egy túl könnyű koreográfiával indul) - az eszközök funkcionális használata, - kreativitás, művészi hatás - az előadott koreográfiával, a fellépők egyéniségével, valamint táncuk mondandójával harmonizáló öltözék.
- A produkciónak (fantázia és fúziós táncok esetén is!) min. 50%-ban tartalmaznia kell az orientális táncok elemeit. Ezek hiányában a zsűri a produkciót „hastáncversenyen értékelhetetlennek” minősíti és nem pontozza.
-   A zsűritagok a pontozólapon a következő adatokat kapják meg: Kategória (és Tudásszint), Iskola/Stúdió neve, Csoport neve, Felkészítő tanár, Koreográfus, Stílus, Koreográfia címe. 

A zenék leadási határideje 2020. február 23. Ez szintén megtehető a Mahasti Hastánc Stúdió bármely oktatójánál és e-mailben is.
Kérünk mindenkit, hogy ettől függetlenül legyen a csoportnál tartalék zenei cd/pendrive/telefon stb. is.
*****************

Egyéb feltételek:
Amennyiben egy kategóriában 4-nél kevesebb nevezés érkezik, azt a kategóriát összevonjuk más kategóriával (természetesen nem a haladót a kezdővel stb.).  Kategória összevonás esetén előzetes értesítést küldünk. Amennyiben egy adott kategóriába aránytalanul sok nevezés érkezik, az adott kategóriát több részre bontjuk.
Mivel a verseny egyik fő célja a kreatív műhelymunka támogatása, a kezdő és középhaladó kategóriákban javasolt olyan koreográfia bemutatása, amely magyarországi versenyeken nem ért még el 1-3. helyezést. A korábban kezdő kategóriában helyezést elért produkciók lehetőleg a középhaladó kategóriában, a középhaladó kategóriában 1-3 helyezést elért produkciók lehetőleg a haladó kategóriában induljanak.
Nevezni bármely új produkcióval vagy régi koreográfiával lehet, kizárólag a koreográfus nevének feltüntetésével (ez lehet egy személy vagy a csoport saját munkája is). Külföldi koreográfus esetén szükséges a koreográfustól származó érvényes felhasználási szerződés vagy engedély másolata is.
Sem alsó, sem felső korhatár nincs.
A csoportos kategóriában létszámkorlátozás nincs, mivel a CSILI színháztermének színpada legalább 70 nm. A színpadi háttér fekete/sötét színű, tehát gondoljon mindenki arra, hogy olyan színű fellépő ruhát válasszon, amely nem olvad bele a háttérbe.
Stílusmegkötés nincs. Indulni lehet bármilyen stílusú keleti tánccal, legyen az akár népi, akár modern tánc, az orientális tánc bármely határterülete, fantázia v. táncszínház jellegű produkció.
FONTOS! A zsűri nem egymással hasonlítja össze a különböző táncok és csoportok stílusát! A zsűri azt veszi figyelembe, hogy a csoport által előadott produkció stílusa mennyire felel meg a nevezési lapon megadott stílus jegyeinek. A nevezési lapon megadott stílust a pontozólapokon is feltüntetjük. (Raqs sharqi, dobszóló, saidi, fúzió, fantázia, törzsi, modern pop, show, orientális táncszínház stb.) Örömmel fogadjuk a műfajok határait feszegető, újító szándékú produkciókat és a teljesen tradicionális, klasszikus táncokat is.
Bármely eszköz használata megengedett, kivéve a tüzes eszközöket (biztonsági okok miatt).

Sérülés esetén A versenyzők a nevezéssel vállalják és megértik, hogy a versenyen való indulás esetlegesen sérülésveszéllyel járhat, ezért sem a verseny rendezője, sem helyszíne, sem látogatói nem vonhatók felelősségre esetleges sérülés, vagy a versenyen való részvétel bármilyen egyéb káros következménye esetén. A nevező csapat felkészítője vállalja, hogy tájékoztatja a csapatok minden egyes tagját erről a tényről. Ha a verseny alatt bármikor a versenyző megbetegedik, megsérül és/vagy fizikai állapota veszélybe kerül, a versenyző/csoport kísérője kötelezően felelős jelenteni a balesetet vagy betegséget a verseny szervezőinek, hogy azok mihamarabb intézkedhessenek orvosi ellátásról. A versenyző nevezésével kijelenti, hogy a verseny indulási feltételeit elolvasta, megértette és azokat magára és a csapatára nézve kötelezőnek ismeri el.

Viselkedés, egyéb tanácsok: Ha még nem vagy rutinos versenyző, kérlek, mindenképpen olvasd el a következő tanácsokat is: http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/2010/01/hastancversenyre-keszulunk-cikk.html Természetesen, a cikkben leírtak nem jelentenek kötelezettséget, de nem árt az előzetes tájékozódás arról, hogy a zsűritagok mi mindenre figyelnek oda a verseny folyamán. Az összes cikket a hastáncversenyekről itt találod: http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/p/hastancverseny-linkgyujtemeny.html

****
A szervezők fenntartják a jogot, hogy - megváltoztassák a versenyszabályzatot és a verseny beosztását a verseny előtt, a verseny ideje alatt bármikor, vagy töröljék a versenyt. - diszkvalifikálják a versenyzőt a verseny ideje alatt bármikor, amennyiben az megsérti a verseny szabályait, vagy a magatartása rontja az esemény, a szervezők, partnerek vagy szponzorok jó hírnevét. - a versenyzőket tudásszintjük alapján másik kategóriába helyezzék, vagy másik kategóriában pontozzák.
- A versenyzők nem támaszthatnak jogi követeléseket, kifogásokat a díjak és jutalmak kapcsán; a szervezők pedig vállalják, hogy kiosztják a szponzorok és partnerek által felajánlott összes díjat és ajándékot. - A rendezvényen történő részvétel összes költsége a résztvevőket terheli. A nevezés visszavonható és a szervezők a nevezési díjat teljes egészében visszafizetik 2020. február 23-ig. Ezután nem áll módunkban visszafizetni a nevezési díjat semmilyen formában. 

Szeretettel várjuk jelentkezéseiteket, további javaslataitokat, kérdéseiteket:
mahasti_titkarsag@yahoo.com +36-70/317-80-90
Jó készülést, sikeres versenyzést, örömteli táncokat kívánunk! Mahasti és a Szervezők
********************

2019.10.27. Hastáncoktatói Mentorprogram - rendezvényszervezés, színpadi smink nap

2019 okt 29 - 17:20
2019.10.27. 
Hastáncoktatói Mentorprogram - rendezvényszervezés, színpadi smink nap 

Az Energiák Tánca rendezvény másnapján is képzési nap volt a Hastáncoktatói Mentorprogram hallgatói számára. A napot ketté osztottuk, hogy mindenre jusson idő, amit igazán szerettek volna a lányok. 
A Hastáncoktatói Mentorprogramot az Energiák Tánca napon
Kinga, Marcsi, Mahasti, Balage, Zsuzsi és Edit (pont lemaradt a fotózásról, ejnye-bejnye!) képviselték.  
A nap első felében továbbra is a rendezvényszervezés volt a téma.  Az előző napon a gyakorlatban szerzett tapasztalatokat átbeszéltük és a saját rendezvényszervezési céljainkat is elkezdtük felállítani.  Jövő félévben is folytatjuk a rendezvényszervezés tantárgyat elmélettel és gyakorlattal is, sőt, a közös terveink szerint vizsgarendezvényt is szerveznek majd a lányok a képzés végén. 

Másik témánk a színpadi smink volt ezen a napon, amit el is készítettünk Zsuzsinak.  Igazi dívát varázsoltunk belőle, ennyire gyönyörű lett! 
Szóval imádtuk mindannyian ezt a napot is! :-)  Zárásként, miután mindenki megtanult műszempillát felrakni és az egész környezetét csillámmal teliszórni, megünnepeltük magunkat.  Az előző nap tombolán nyert különleges borral. :-) 


Zseniális, szárnyakat adó hétvége volt, ahol igazi közösségé formálódott az évfolyam. A hallgatók átestek a tűzkeresztségen, az első, igazi közös fellépésükön és tovább formálódott a kis csapatuk. Ez a hétvége még jobban összekovácsolta őket.
Rengeteget tanultak, fejlődtek, tapasztaltak a lányok. Az összes tapasztalatot azonnal tudják használni és még a jövőben is, nagyon sokáig. 
*******************
Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
https://www.facebook.com/mahasti10
https://www.facebook.com/taneczhyvotabudapest https://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/
https://www.youtube.com/user/Mahasti10
https://www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com
https://www.mahasti.hu
Szívvel-Lélekkel Stúdió, 
 Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2.  

2019.10.26. Energiák Tánca, Vértesszőlős

2019 okt 29 - 17:05
2019.10.26. Vértesszőlős. Energiák Tánca


Fantasztikus, zseniális hétvége volt ez is! Ismét csak azt csinálhattam, amit a legjobban imádok, amiért élek.  Táncoltam is, tanítottam is, nőkkel voltam, velük és tőlük tanultam, őket tanítottam. Nőket tettem boldogabbá.  Ez a hivatásom, az elhivatottságom, ez tesz igazán boldoggá, bármilyen formában is nyilvánul meg. Nem mellesleg pedig szeretek rendezvényt szervezni és hálás vagyok a sorsnak, hogy egy véletlen folytán összehozott Ongrády Zsanettel, a Kreatív SzervezŐ-vel.  Oldala: https://www.facebook.com/kreativszervezo/ Ő az, akit rendezvényszervezőként bátran ajánlok mindenkinek. Kreatív, újító, precíz, megbízható, maximalista, minden apró részletre odafigyelő…. A nyugodtságát, higgadtságát, kedvességét minden körülmények között megőrző szervező. Az ő fejéből pattant ki az Energiák Tánca, azaz a női boldogság és ÉNidő napjának ötlete. Ehhez persze ideális partnerre lelt bennünk, hiszen Gabival és Szilvivel mindhárman azért tanítunk, táncolunk, vezetünk csoportokat, hogy minőségi időt tudjanak a nők egymással és magukkal tölteni, hogy feltöltekezzenek, lélekben és testben is megerősödjenek, formálódjanak, istennősödjenek. A nap programjait is ennek jegyében találtuk ki. 


 Nézd meg a videót is. Így indult a napunk, így hangolódtunk:   https://www.facebook.com/kreativszervezo/videos/782747538823616/ 
Thara, Zsani, Mahasti, Balázs
A volt egy fantasztikus helyszín, akkora térrel, ami minden táncos álma. Zsani megtalálta, leszervezte és rengeteg támogatóval, szponzorral is tárgyalt. Így aztán a tombola telis tele lett igazi csajos-nőcis, szebbnél szebb, finomabbnál finomabb ajándékokkal. Ezt nézd! És ez csak egy pici része a nyereményeknek! 

Gabiban pedig tökéletes szervező társra találtunk. Lenyűgözött a korrekt, pontos, precíz munkájával, a maximalista hozzáállásával mindvégig.

Vidáman indult a reggel Véretsszőlősön, az Energiák Tánca napon.
 Tácsik Gabriella, Ongrády Zsanett, Mahasti 

Tácsik Gabriella, Haasz Balázs, Ősz Titanilla és jómagam vállaltuk a tanítást az Energiák Tánca napon.
A workshopokon az én témám egy alapritmusra épülő, fátylas, élő dobos dobszóló volt. Természetesen Balázs is közreműködött a betanításban és az előadáson is.  Ebben a táncban azt a célt tűztük magunk elé, hogy egyetlen alapritmusra építsünk fel egy teljes táncot. Méghozzá olyan táncot, amit könnyedén megtanul kezdő és haladó egyaránt, és könnyed , látványos szórakozást nyújt kicsinek, nagynak, anyának és lányának egyaránt. 
Ezt az alapritmust úgy hívják: malfuf, ami "gördülést" jelent. Könnyedséget, szabadon szárnyalást, pörgést és vidámságot ad táncosnak és dobosnak is, ahol a táncos minden szépséges oldalát megmutathatja, kreativitását kibontakoztathatja. 
Tácsik Gabriella (a Thara Hastánciskola vezetője) rázástechnika és dinamikus stretching workshopjába bekapcsolódtak a hastáncoktatói mentorprogram hallgatói is, hogy új és más oktatási módszerekkel, táncos szempontokkal, mozdulatokkal, technikákkal ismerkedjenek. Nagyon büszke voltam rájuk most is a nyitottságért, a lelkesedésért, azért, hogy így szívják magukba a tudást és igyekeznek a legjobb formájukat hozni mindenhol.
Balázs darbuka workshopján ismerkedtünk a hangszerekkel, ritmusokkal és jó volt, hogy a még teljesen kezdő dobosok is elsajátíthattak pár látványos trükköt Balázstól.
Ősz Titanilla lemanguria workshopján szépen ellazultunk, belazultunk, a maradék feszkót is ledobtuk (bár addigra már eszünkbe sem jutott a feszkózás)  és csodás zenékre fejlesztettük a testtudatunkat, érzékeltük a teret, tapasztaltuk meg az egyes mozdulatok hatását testre és lélekre.
  A képen: Kinga, Marcsi, Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel, Mahasti, Balázs, Zsuzsi :-)))
A rendezvény estéjét gálával koronáztuk meg, ahol a 3 iskola táncosai léptek fel és a legkülönbözőbb stílusokat és irányzatokat mutatták be a khalegytől a könnyed popon át a vérpezsdítő dobszólókig.

Mahasti táncának címe: "Nem vagyok egy született háziasszony"A Hastáncoktatói Mentorprogram hallgatói 3 számot is előadtak, ami azért volt különösen izgalmas mindannyiunk számára, mert amióta a Mentorprogramra járnak, először lépnek fel egy csoportként. Meg is osztom veled a hitvallásukat. „Hétköznapi nők vagyunk, akik a Hastáncoktatói Mentorprogram hallgatóiként kilépnek a napi körforgásból és megélik a bennük élő istennői minőségeket.
Nagyon különböző táncos háttérrel rendelkezünk és különböző hastánc stílusokat képviselünk. Ezeket mi kreatívan ötvözzük, egymást erősítve és emelve.
Sokan gondolják, hogy a nők csak rivalizálni tudnak egymással. Mi azonban élvezzük a különbözőségeinket, egységes egésszé formáljuk azokat és az így keletkező vidám energiákat mutatjuk meg a táncainkban is.
Ezt az életfilozófiát és az istennők erejét szeretnénk hosszútávon a tanítványainknak is továbbadni.”
Marcsi, Viki, Edit, Reni, Zsuzsa, Kinga – a legjobb úton haladtok efelé. 
*************************
És hogy ezek után mit csináltunk még vasárnap?  A folytatást lásd itt:  https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/2019/10/20191027-hastancoktatoi-mentorprogram.html 
*****************************


Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
https://www.facebook.com/mahasti10
https://www.facebook.com/taneczhyvotabudapest https://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/
https://www.youtube.com/user/Mahasti10
https://www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com
https://www.mahasti.hu
Szívvel-Lélekkel Stúdió, 
 Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2.   

Heti kérdés 06. Téged mi motivál legjobban a hastáncban?

2019 okt 4 - 19:04
Nemrég indult a FB oldalunkon az új sorozatunk, a "Heti Kérdés".  Minden kedden  újabb és újabb kérdésekre számíthatsz, vagy akár te magad is felteheted a kérdéseidet a hastánccal kapcsolatban. Nincs tabutéma, bármit kérdezhetsz, mindenre válaszolok. Keresd a témákat ezekkel a hashtag-ekkel: #hetikérdés #hetikérdezzfelelek #hetivalasz #tekerdezted #énválaszolok #csakisahastanc
Múltkor már én kérdeztem tőletek. :-) A kérdésem így hangzott:  Téged mi motivál legjobban a hastáncban? 

A kérdést szándékosan nem szűkítettem le, mert szerettem volna, ha a ti kreativitásotok még jobban kibontakozik és sokféle választ reméltem. Meg is kaptam. :-) Olvassátok, mit írtak a hastáncos lányok. 
  Mahasti a BeActive Night színpadán. Fotó: Mészáros Mária
Mészáros Mária: "Én sokat gondolkoztam, hogy vajon mire gondolhatsz ennél a kérdésnél... :D De nem jöttem rá, így csak megírom azt, ami az eszembe jutott! :D Engem a fellépések tudnak motiválni. Vagy egy új koreográfia, ami nehéz, motivál arra, hogy elsajátítsam a lépéseket...csakazértis! :D  A csoporttársak, akikkel, ha megvan az összhang nagy motiváció, hogy még a rossz napokon is bemenj órára. És persze az oktató hozzáállása hozzám... ha ő látja bennem, hogy hova tudok fejlődni, akkor fejlődök, mert én magamtól nem látom, így nálam hatalmas szerepe van az oktatónak. :D"
**************************
Geőcze Sára: "Engem egyrészt az önkifejezés motivál a hastáncban, hogy ez által kibontakoztathassam a szárnyaim és megmutathassam a bennem lakozó Művészt, a fantáziámat. Másrészt motivál az is, hogy megmutathassam másoknak, mennyire király dolog táncolni, és nem feltétlenül csak a hastáncot (de persze ezt a legkirályabb), hanem bármely másfélét is, ami ezen a Földön létezik, legyen szó az ír szteppről, a latin táncokról, a néptáncokról, stb. Harmadrészt, a csoportos "rituálék" is rendkívül motiválnak - az együttmozgás a zene ütemére, a közös energiák, a csapat- és hovatartozás élménye, a csodálatos társakat és a csodálatos tanci néni(ke)t is beleértve egyaránt."
*******************
Szépvölgyi Ágnes: "Egy más világba való belépés, ami motivál, egy kis belefeledkezés. Legyőzni a félelmemet, hogy úristen, ezt én miként fogom megtanulni. Olyan felszabadító végtáncolni egy szép zenét! Az is jó, hogy úgy mozoghatok, hogy nem unalmas, amit csinálunk, mert mindig volt, ami elvarázsol!"

*****************
Remélem, hogy ehhez a poszthoz is még sok izgalmas kiegészítés érkezik. :-)  Engem leginkább a tanítás öröme, a tanítványok öröme és az életükben bekövetkező rengeteg pozitív változás motivál. :-)  És ezekről a válaszokról eszembe jutott egy régi MahastiTv-s összeállítás.  Engem ez is motivál. :-) 
Mit ad neked a hastánc? https://youtu.be/dh8U64JOMbI Oktatóként is szívvel, lélekkel... https://youtu.be/nUyX3xefB8A
******************************

Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
https://www.facebook.com/mahasti10
https://www.facebook.com/taneczhyvotabudapest https://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/
https://www.youtube.com/user/Mahasti10
https://www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com
https://www.mahasti.hu
Szívvel-Lélekkel Stúdió, 
 Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2.  Heti kérdés 05. Melyik a kedvenc hastáncos fotód magadról?

2019 okt 4 - 15:59
Nemrég indult a FB oldalunkon az új sorozatunk, a "Heti Kérdés".  Minden kedden  újabb és újabb kérdésekre számíthatsz, vagy akár te magad is felteheted a kérdéseidet a hastánccal kapcsolatban. Nincs tabutéma, bármit kérdezhetsz, mindenre válaszolok. Keresd a témákat ezekkel a hashtag-ekkel: #hetikérdés #hetikérdezzfelelek #hetivalasz #tekerdezted #énválaszolok #csakisahastanc
Múltkor már én kérdeztem tőletek. :-) A kérdésem így hangzott:  "Mi a kedvenc hastáncos fotód magadról?"
 Annyira fantasztikus és őszinte válaszok érkeztek, lenyűgöző volt! Meg is osztom őket a fotókkal együtt. :-)

Mészáros Mária. "Nekem ez a kedvenc hastáncos fotóm magamról.
Laurafoto Tóth Laura készítette és emlékeztet arra, hogy mekkora sikerélmény volt, amikor ezt a hátrahajlást megtanultam.
Mészáros Mária: "Nekem ez a kedvenc hastáncos fotóm magamról, kb. másfél éve hastáncoltam, amikor ez készült. Szerintem tök szuper kép lett (Laurafoto Tóth Laura készítette) és emlékeztet arra, hogy mekkora sikerélmény volt, amikor ezt a hátrahajlást megtanultam (vagyis kéz letétel nélkül... de persze azt nem tudtuk lefotózni :D)! Sok-sok munka és gyakorlás volt, és sikerült, emlékszem az elhatározásra, hogy megcsinálom, az érzésre, hogy le kellett küzdenem a félelmemet és bíznom kellett a testemben, hogy igenis képes lesz rá! :D "

Geőcze Sára. Nekem nincsenek ilyen művész fotóim... Nem tudom, mire gondolhatott a költő,
de amolyan "Jó ég, milyen pózba álljak?!" fejem van rajta. 
Geőcze Sára: "Nekem nincsenek ilyen művész fotóim (tekintve, hogy nem is érzem magam igazi művésznek hozzá), úgyhogy végigpörgetve a rólam készült hastáncos fotókat, e mellett döntöttem... Nem tudom, mire gondolhatott a költő, de amolyan "Jó ég, milyen pózba álljak?!" fejem van rajta. :D Vagy ez a "Mit keresek itt?" Hát, nem tudom, mit kerestem ott, de azért a profilomon látszik, hogy készültek rólam tűrhető képek is. :DD "Kállai Lili: "Nehéz választani. Ezt a képet nagyon szeretem. Olyan témát adtam elő, ami nagyon közel áll hozzám. És egy olyan ember születésnapi buliján adtam elő, akit nagyon szeretek és nagyon fontos a számomra."

És Neked? Melyik a kedvenc hastáncos képed magadról? 
Megmutatom az enyémet is. Rengeteg kedvencem van, de ez örök kedvenc marad. Azokkal egyetemben, ahol a szerelmemmel szerepelek egy képen. (Azóta rengeteg közös "fellépős" kép készült rólunk, mindegyiket imádom!) Ez a kép nem sokkal azután készült, hogy összejöttünk, több, mint 13 éve. Egy számomra nagyon fontos hastáncgála végén, amikor mindketten nagyon boldogok voltunk attól, hogy ilyen jól sikerült az előadás, meg attól, hogy túl vagyunk rajta, meg attól, hogy szeretjük egymást. Az egyik legromantikusabb kép a számomra, és mindig ezt a boldogságot idézi fel bennem, bármennyire régi is a kép. Készítette: Kozár Edit. . 
Mahasti&Balage. Fotó: Kozár Edit, kb. 2006-ban.  

 **************************
Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
https://www.facebook.com/mahasti10
https://www.facebook.com/taneczhyvotabudapest https://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/
https://www.youtube.com/user/Mahasti10
https://www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com
https://www.mahasti.hu
Szívvel-Lélekkel Stúdió, 
 Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2.  

Heti kérdés 04. Hogy csinálod, hogy mindig szeretetteljes vagy, fáradhatatlan, ragyogsz....

2019 okt 4 - 15:22
Nemrég indult a FB oldalunkon az új sorozatunk, a "Heti Kérdés".  Minden kedden  újabb és újabb kérdésekre számíthatsz, vagy akár te magad is felteheted a kérdéseidet a hastánccal kapcsolatban. Nincs tabutéma, bármit kérdezhetsz, mindenre válaszolok. Keresd a témákat ezekkel a hashtag-ekkel: #hetikérdés #hetikérdezzfelelek #hetivalasz #tekerdezted #énválaszolok #csakisahastanc
Az indító kérdésünk ez volt: „Ha csak egy dolgot kérdezhetnél tőlem, mi lenne az?”
 Sok kérdést kaptam, nagyon köszönöm nektek! Sorjában válaszolok is rájuk. 

Mahasti belly dancer . Fotó: Csercsik Judit
https://www.facebook.com/CsercsikJuditPhoto/ 
Mayer Rozália kérdezte: 
"Hogy csinálod, hogy mindig szeretetteljes vagy, fáradhatatlan, és ragyogsz hastánclétünk egén, ezeket az energiákat átadva? Ez kívülállónak egy jó nagy nyalizásnak tűnhet, de nekem nincs miért. :-) Fogadd úgy, ahogy jött, szívtől, szívnek." Drága Rozi!  Nem tűnik nyalizásnak, sőt, nagyon jólesik, hogy te így látod.  Pontosan az a fontos, amit te is írtál: “szívtől, szívnek”. Számomra ez a hastánc oktatásának a lényege, és nem véletlenül lett a szlogenünk az, hogy “szívvel-lélekkel”.  Másképp nem is tudnék tanítani. 

A “ragyogás” annak köszönhető, hogy egyszerűen boldoggá tesz az, amit csinálok. Számomra minden egyes óra, minden tanítás maga a csoda. 

Talán ennek köszönhető az is, ha szeretetteljesnek tűnök. Ezt is köszönöm és nagyon jólesik, hogy így látod. Minden nap lelkesen megyek tanítani, és alig várom a tanítványokkal átélt közös kalandokat, legyen szó akár kezdőkről, akár haladókról, akár oktatókról. 
Ez a “szeretetteljesség” talán annak is köszönhető, hogy négyszeres Halak vagyok, és valahogy születésemtől fogva nagyon szeretem az embereket. Ezt is tudtam már egészen pici koromtól kezdve, hogy nyelvekkel és emberekkel szeretnék foglalkozni. (Azon kívül persze, hogy háremhölgy szeretnék lenni.) :-) Hiszek abban, hogy csakis azt érdemes csinálnunk, amit imádunk, szeretünk, amiért lelkesedünk, amire hivatva vagyunk. És akkor ezt az örömet és boldogságot, elégedettséget tudjuk átadni a környezetünknek is. Ezt tanítom, ezt élem. :-)

A “fáradhatatlanság” egy más kérdés. :-) Iszonyatosan fáradt vagyok a gyerekek mellett, de ahogy nőnek, azt látom, hogy egyre könnyebb lesz velük az élet és egyre több időm marad a hivatásomra. Persze attól még fáradt vagyok állandóan, folyamatos bennem a szerepkonfliktus. De nem tudok megülni, a Skorpióm állandóan lökdös hátulról, hogy “Menj, csináld!!!”, én pedig nem tudok a kényszernek ellenállni. Nem is szeretnék, pont a fentiek miatt - egyszerűen fűt a lelkesedés a hastánc minden formája iránt, legyen szó akár előadásról, akár tanításról, akár versenyről, konferenciáról, vagy mások táncában való gyönyörködésről. 
Mert a boldogsággal nem lehet betelni. A hastánc, a saját nőiségem megélésének öröme és a tanítványok testi-lelki fejlődésének az öröme folyamatos üzemanyagot biztosít a számomra.  
Mahasti belly dancer . Fotó: Csercsik Judit
https://www.facebook.com/CsercsikJuditPhoto/
***************************

Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
https://www.facebook.com/mahasti10
https://www.facebook.com/taneczhyvotabudapest https://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/
https://www.youtube.com/user/Mahasti10
https://www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com
https://www.mahasti.hu
Szívvel-Lélekkel Stúdió, 
 Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2.  

Nosztalgia 2003, 2004

2019 okt 3 - 12:50
Hú, mit találtam! Véletlenül került elém a 2003-as és 2004-es beszámoló a hastánc gáláinkról.
Nosztalgiázom a táncokon és arra gondolok, milyen kis fiatal és cuki voltam. És mennyire más volt akkor a hastáncruha divat, mint manapság! Ugye?
Neked is volt ilyen ruhád? Emlékszel, mit hordtál 15 évvel ezelőtt a fellépéseken? Esetleg meg is találtad magad a fotókon?
https://gondola.hu/cikkek/34809?fbclid=IwAR1prr0iPsvqHkOWfG3qY2yq9KTDRDL3Ga6ajK31Nrf29gaCf0I-PiD1EtI
https://gondola.hu/cikkek/22394?fbclid=IwAR2pnfDdfAs6iMMVyOeYjxPu_N5BpKYzNTorkzBZxTmDGqlAetWxv1N017c

Programjaink 2019 ősz-2020 tavasz, hastánc szívvel-lélekkel

2019 szep 30 - 12:25
#programok UPDATED! Nézd át, írd be a naptáradba a programokat! 

2019. október 6. vasárnap 9-17-ig Selyemút élménynap. (Betelt! Várólistára jelentkezhetsz még, vagy a november 24-i Selyemút Élménynapra már most lefoglalhatod a helyedet.) Fesd meg magadnak vagy a legjobb hastáncos barátnődnek a saját, személyre szabott fátylát! Lazulás, a közös alkotás öröme, szakmai titkok és csodák, az élet apró és nagy örömei és persze meglepik, vicces és tanulságos sztorik a selyemkészítés és a selyemfestés történetéből. https://www.facebook.com/events/350479748953373/

2019. október 12-13. Hastáncoktatói Mentorprogram II. félév 4. oktatási hétvége. Szombat: Hastánc a gyakorlatban, Eszközhasználat, Koreográfiák ismétlése, Élő dobos koreográfia (fátyoltánc, csomagolás és lengetéstechnika) Készülés a tatai Energiák Tánca rendezvényre. Oktat: Mahasti Vasárnap: Ritmusismeret (kezdő II.-középhaladó), Élő dobos koreográfia. Oktat: Balage+Mahasti https://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/

2019. október 20. Dobszóló workshop Mahastival Békéscsabán

2019. október 26. Tata, Energiák Tánca női élménynap https://www.facebook.com/events/1494739347348554/

2019. október 26-27. Hastáncoktatói Mentorprogram II. félév 5. oktatási hétvége. Hastánc a gyakorlatban, Rendezvényszervezés. Oktat: Mahasti https://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/

2019. november 9-10. Hastáncoktatói Mentorprogram II. félév 6. oktatási hétvége Szombat: Stílusismeret. Oktat: Szmolinka Eszter Mahasti Vasárnap: Önismereti tréning. Vezeti: Prakash Akos Voros  https://www.facebook.com/events/2298498297129941/  https://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/

2019. november 22. IV. Alice Bellydance Jótékonysági Hastáncest.  Fellépnek: Mahasti Hastáncstúdió tanítványai https://www.facebook.com/events/2116800291775972/

2019. november 23. BellyGarage - Orientális Garázsvásár (Gyors beszerzés és cserebere Karácsony előtt!) https://www.facebook.com/events/595110514228720/

2019. november 30-december 1. Hastáncoktatói Mentorprogram II. félév 7. oktatási hétvége SZOMBAT 1, Joós Judit: ATS (stílusismeret elmélet, hastánc a gyakorlatban) 2, Schafer Katalin: Saidi és núbiai (stílusismeret elmélet, hastánc a gyakorlatban) VASÁRNAP Kismama hastánc (a hastánc várandósság előtt, alatt, szülés közben és után, baba-mama hastánc, hordozós hastánc, stb.) Oktat: Aliz Lisa Toth-Czirjak https://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/

2019. november 30. Oriental Mosaic Fesztivál az UDA (Ukrainian Dance Alliance) szervezésében, Ukrajna, Lviv Mahasti és Balage zsűrizik, szponzorál, fellép https://www.facebook.com/danceorganisation/ https://www.facebook.com/groups/312290022579374/

2019. december 1. Tahmina Hastáncverseny (Mahasti zsűrizik, a Szívvel-Lélekkel Stúdió szponzorál) https://www.facebook.com/events/2206433776085032/

2019. december 8. vasárnap, 9-18 óráig, VI. Női Szépség és Egészség Napja a Szívvel-Lélekkel Stúdióban és beiratkozás a Hastáncoktatói Mentorprogram 2020-ban induló I. évfolyamára
https://www.facebook.com/events/420476605428317/

2019. december 28. kezdő erotikus tánc haladó háziasszonyoknak. (ÚJ koreográfia) https://www.facebook.com/events/409577992994859/

2019. december 29. vasárnap Erőmerító Iránytű (évösszegző-évindító) tréning Sütő Marcsival és Mahastival https://www.facebook.com/events/872334673135438/

2020. január 4-5. Hastáncoktatói mentorprogram oktatási és vizsga hétvége SZOMBAT Török stílus elmélet és gyakorlat. Oktat: Judit Nese Komáromi VASÁRNAP - VIZSGA! https://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/

2020. január 11-12. Hastáncoktatói mentorprogram ÚJ évfolyam, I. évfolyam I. félév I. oktatási hétvégéje. Oktat: Mahasti https://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/

2020. március 1. vasárnap 10-18-ig XIV. Holdfény Lányai Páros és csoportos Nemzetközi Hastáncverseny és workshopok
https://www.facebook.com/events/822136728131859/

Hétvégi hastáncos élménybeszámoló

2019 szep 30 - 11:59
Ismét csak azt mondhatom, hogy nagyon szuper hastáncos hétvégénk volt!
Szombaton a gyerek hastáncon csodálatosan ügyesek voltak a kislányok.
Utána a Hastáncoktatói Mentorprogram hallgatóival az érzelemkifejezés arci eszközeivel foglalkoztunk, majd Schafer Katalin érkezett hozzánk és a hastáncruhák történetéről mesélt rengeteg izgalmas dolgot.
És ha még mindez nem lett volna elég, a BeActive Night-on este a teljes mentorprogramos csapat megjelent velem és Hajnikával és Balázskával együtt, és meghastáncoltattuk a tömeget. Szuper vidám élmény volt idén is. (Előre szólok, hogy lesz jövőre is és mi is ott leszünk!)
A FB oldalon többször is bejelentkeztünk élőben www.facebook.com/mahasti10 , illetve a BeActive Night oldalán már meg is jelent pár összefoglaló videó, amiben velünk is találkozhatsz: https://www.facebook.com/europaisporthet/videos/vb.205075459529732/1322234661284731/?type=2&theater

Vasárnap a kijevi tanulmányutamról tartottam szakmai beszámolót, és megvitattuk, alaposan átbeszéltük az ukrán és a magyar hastáncélet, zsűrizés, versenyzés és oktatás különbözőségeit és hasonlóságait. Jó tömény volt! Közben elkezdtünk már készülni az október 26-i tatai Energiák Tánca napra és más fellépéseinkre.
A tatai esemény linkje: https://www.facebook.com/events/1494739347348554/ A nyereményjátékon akár még workshop belépőt is nyerhetsz, úgyhogy katt az eseményre, csatlakozz és játssz.

*******************************

Válassz erre a hétre is a hastánc és egyéb óráink közül.
Ha egyik óránk sem a számodra megfelelő időpontban van, akkor gyere el a hastáncos rendezvényekre, workshopokra (az órarend alatt találod a teljes listát!), vagy válaszd az online tanulást: http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/p/ha-online-szeretnel-hastanc.html.
Magánórákat továbbra is egyénileg egyeztetett időpontokban tartunk.

Ne felejts el bejelentkezni a kiválasztott órákra!
Minden kurzusunk helyszíne a Szívvel-Lélekkel Stúdió.
Cím: Bp., IX. ker., Bokréta utca 12. Fszt. 2. (Bejárat közvetlenül az utcáról, tehát nem kell csöngetni sehová)

********************************************************************

És mit csinálunk mindezek után hétfőn? Hát persze! Folytatjuk a hastáncot minden mennyiségben, egész héten! 
HÉTFŐ

17:30-19:00 Szintfüggetlen óra. Oktat: Mahasti.
Ismétlés, három kívánság, az új cukimuki koreográfia mozdulatai. Nem könnyű, csak jelzem. :-) De megtanulható, ahogy a lányok már tapasztalják is. :-) Készülés a fellépésekre, amikből lesz egy pár az ősz folyamán. A tábori élő dobos dobszólót is tanuljuk, csiszoljuk, gyakoroljuk.
Természetesen ismételni fogjuk a Shisha Partyt és az Erev Shel Shoshanim koreográfiát is.
Ezekre a fellépésekre készülünk jelenleg:
Október 26. Tata, Energiák Tánca Nap
November 22. Csepel, Jótékonysági Hastáncest
December 1. Tahmina Hastáncverseny 
***************************

*****************************

Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
https://www.facebook.com/mahasti10
https://www.facebook.com/taneczhyvotabudapest https://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/
https://www.youtube.com/user/Mahasti10
https://www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com
https://www.mahasti.hu
Szívvel-Lélekkel Stúdió, 
 Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2.   

Bevezetés az orosz nyelv rejtelmeibe, hastáncosoknak is

2019 szep 19 - 15:22
Amikor éppen nem táncolok és nem tanítok táncot...


Először kínaiul van még az orosz is. :-) (Foto: Unsplash) 


#orosz #nyelvtanulasvidaman #nyelvoktatás Neked is azt mondták, hogy nincs nyelvérzéked? És te is elhitted? Gyere el hozzám, és bebizonyítjuk együtt ennek az ellenkezőjét! #Orosz #nyelvoktatás egyénileg vagy mini csoportban a Bokréta utcában hétköznap napközben, magántanárral. Amit én adok neked: ✔️rengeteg türelem ✔️ jókedv, vidámság, derű, optimizmus (igen, a te tudásodat illetően is!) ✔️ kávé, tea, nasi ✔️ számla! ✔️ mai, modern, élő nyelvi fordulatok ✔️ teljes mértékben rád szabott módszerek Teljesen kezdő szinttől is szeretettel várlak! Nálam nincs olyan, hogy nincs nyelvérzéked, én ebben nem hiszek. Abban hiszek, hogy ha van motivációd, célod, lelkesedésed, akkor bármi sikerülhet. Még a nyelvvizsga is. ☹️ Éppen ezért nem én vagyok a te embered, ha kényszerből tanulsz, mert a főnököd, szülőd, unokád, barátod, tanárod azt mondta, hogy ezt kötelező megtenned.

Heti kérdés 03. Miért balra fordulunk?

2019 szep 3 - 17:12
Nemrég indult a FB oldalunkon az új sorozatunk, a "Heti Kérdés".  Minden kedden  újabb és újabb kérdésekre számíthatsz, vagy akár te magad is felteheted a kérdéseidet a hastánccal kapcsolatban. Nincs tabutéma, bármit kérdezhetsz, mindenre válaszolok. Keresd a témákat ezekkel a hashtag-ekkel: #hetikérdés #hetikérdezzfelelek #hetivalasz #tekerdezted #énválaszolok #csakisahastanc
Az indító kérdésünk ez volt: „Ha csak egy dolgot kérdezhetnél tőlem, mi lenne az?”
 Sok kérdést kaptam, nagyon köszönöm nektek! Sorjában válaszolok is rájuk. 
Fotó: Csercsik Judit
https://www.facebook.com/CsercsikJuditPhoto/ 

Biró Gabi kérdezte:  "Miért van az, hogy szinte mindig balra fordulunk?" 
Szuper a kérdés, ez elég sok tanítványomat foglalkoztatja titokban. :-)))  Biztosan van erre a kérdésre tudományos magyarázat is. :-) Próbáltam is megfejteni, de nem találtam rá kielégítő tudományos választ.  Az én saját, szubjektív magyarázatom azonban nagyon egyszerű: nekem így jön ösztönösen, így szeretem, így esik “kézre” (lábra) nekem a forgás.  Ezért van az, hogy a koreográfiáimban a forgások többsége balra történik.  És ezért van az is, hogy erre odafigyelve igyekszem többször alkalmazni a jobbra forgást vagy fordulást. Nekem így nehezebb, de fontos, hogy törekedjek az egyensúlyra.  
Fotó: Csercsik Judit
https://www.facebook.com/CsercsikJuditPhoto/ 

A tanítványaimnak ez részben nehezítő körülmény, főleg azoknak, akiknek a jobbra irányuló forgás “esik kézre”. :-) Részben pedig könnyebbség, mert legalább ezen nem kell külön gondolkodni a koreográfiák tanulása közben. :-) Amikor pedig mégis jobbra fordulunk, akkor mindig jelzem, hogy most “kivételesen” jobbra lesz a forgás. :-))) 
Fotó: Csercsik Judit
https://www.facebook.com/CsercsikJuditPhoto/    
Egy kis optikai csalódásos kérdés: merre forog a balerina? http://spiralok.hu/wp-content/uploads/2014/06/forgo_lany_676702_64005_s.gif
Cikkajánló a forgások (spirál) irányáról azoknak, akik hozzám hasonlóan spirituális érdeklődésű táncosok: http://spiralok.hu/?page_id=556 


***************************

Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
https://www.facebook.com/mahasti10
https://www.facebook.com/taneczhyvotabudapest https://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/
https://www.youtube.com/user/Mahasti10
https://www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com
https://www.mahasti.hu
Szívvel-Lélekkel Stúdió, 
 Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2.  

Heti kérdés 02. Miért a zöld szín?

2019 szep 3 - 17:03
Nemrég indult a FB oldalunkon az új sorozatunk,  a "Heti Kérdés".  Minden kedden  újabb és újabb kérdésekre számíthatsz, vagy akár te magad is felteheted a kérdéseidet a hastánccal kapcsolatban. Nincs tabutéma, bármit kérdezhetsz, mindenre válaszolok. Keresd a témákat ezekkel a hashtag-ekkel: #hetikérdés #hetikérdezzfelelek #hetivalasz #tekerdezted #énválaszolok #csakisahastanc
Az indító kérdésünk ez volt: „Ha csak egy dolgot kérdezhetnél tőlem, mi lenne az?”
 Sok kérdést kaptam, nagyon köszönöm nektek! Sorjában válaszolok is rájuk. 
Fotó: Csercsik Judit
https://www.facebook.com/CsercsikJuditPhoto/ 

Hernádi Bernadett kérdezte: " Miért a zöld lett a te színed?"
Köszönöm ezt a kérdést! Imádok a színekkel foglalkozni, imádom a színeket, a színes világot! Az sem véletlen, hogy ennyire örömmel festem a személyre szabott fátylakat.  Amikor egy színt látok, akkor érzékelem az energiáját, a rezgését, szinte megérintem és érzem, hogy milyen tapintású. (Hasonlóan vagyok az emberekkel is.)  A zöld számomra leginkább a szívcsakra színe, a rózsaszínnel együtt. Ezért is lett a zöld-rózsaszín a honlapom színvilága.  A zöld számomra a szeretet, a bizalom, a nyugodtság, a “középpont” színe. A természeté, a boldogságé, a derűé.  Tehát nem azért választottam kedvenc színemnek, mert tudományosan utána néztem, hogy a zöld színnek milyen jelentése lehet, mit sugároz. :-) Hanem azért, mert ezt diktálja a szívem. :-)  Nem tudományos alapon hordok zöldet (“a vörös hajúaknak jól áll a zöld”, “a bőrödhöz illik a zöld” és egyebek), hanem mert ezt diktálja a szívem.  És az a célom, hogy a környezetemben mindenki megtanuljon a szívére hallgatni, szívből élni, szívből döntéseket hozni. 
A logónk, amit szintén a szívem sugallatára terveztem, szintén rengeteg zöldet tartalmaz - a zöld keretben a táncos a zöld füvön a rózsaszín virágok között táncol, kapcsolódva így a természethez is. (Később szívesen mesélek a logónkról is.)  Mivel ennyire szeretem a zöld színt és mindazt, amit számomra ez a szín mesél, a saját magam számára is inkább olyan selyemfátylakat tudok festeni, amik a zöld különböző árnyalatait tartalmazzák, vagy más színeken kívül zöld is van benne. :-) 

***************************

Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
https://www.facebook.com/mahasti10
https://www.facebook.com/taneczhyvotabudapest https://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/
https://www.youtube.com/user/Mahasti10
https://www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com
https://www.mahasti.hu
Szívvel-Lélekkel Stúdió, 
 Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2. 

Heti kérdés 01. Mit csinálsz, ha elfáradsz?

2019 szep 3 - 16:56
Nemrég indult a FB oldalunkon az új sorozatunk,  a "Heti Kérdés".  Minden kedden  újabb és újabb kérdésekre számíthatsz, vagy akár te magad is felteheted a kérdéseidet a hastánccal kapcsolatban. Nincs tabutéma, bármit kérdezhetsz, mindenre válaszolok. Keresd a témákat ezekkel a hashtag-ekkel: #hetikérdés #hetikérdezzfelelek #hetivalasz #tekerdezted #énválaszolok #csakisahastanc
Az indító kérdésünk ez volt: „Ha csak egy dolgot kérdezhetnél tőlem, mi lenne az?”
 Sok kérdést kaptam, nagyon köszönöm nektek! Sorjában válaszolok is rájuk. 
Fotó: Csercsik Judit
https://www.facebook.com/CsercsikJuditPhoto/ 

MayernéRépási Adrienn kérdezte: „Mit csinálsz, ha elfáradtál lelkileg, testileg? Hogy töltekezel?”
Hú, hát pihenni, kikapcsolódni, töltekezni nem sok időm marad. :-) De elfáradni se. :-)  Meg persze, mint egy tipikus anya, én is sajnálom az énidőt magamtól, de majd dolgozom rajta, hogy ne így legyen. :-)
Persze azért vannak olyan dolgok, amiket imádok és amik feltöltenek.  A legfontosabb ezek közül a hastánc oktatása, a boldog nők még boldogabbá tétele.  Nem véletlenül szól így az ars poetica-m:  “Szeretem tanítani a hastáncot, és szeretem látni, ahogy a tanítványaim tudása napról napra kibontakozik, lelkük kinyílik és virágba borul a nőiségük. A tanítás és a tanítványaim révén napról napra megélem a csodát. Ez éltet, és boldoggá tesz a tudat, hogy a női létezésük, testi-lelki-szellemi kiteljesedésük útján a kísérőjük lehetek.” A tanítás, bármennyire is nehéz “munka”, mégis feltölt és boldoggá tesz minden nap. 
Ezen kívül feltölt minden, ami a hivatásommal kapcsolatos tevékenység, pl. a hastáncos rendezvények látogatása nézőként, a személyre szabott selyemfátylak festése, ami igazi meditáció a számomra. Pihenésképpen, kikapcsolódásképpen tanulok is ezen a téren: most éppen egy orosz nyelvű online hastáncoktató és stúdióvezető képzésre járok, és hamarosan repülök Kijevbe, ahol hastáncos zsűritagoknak és oktatóknak szóló speciális képzésen veszek majd részt. Ez sem lesz könnyű, mégis kikapcsolódás a számomra.
Feltölt, ha alkalmanként másfajta munkát is vállalok, nem csak hastáncosat. Amikor fordítok vagy nyelvet tanítok, az is maga a csoda a számomra és fellelkesít minden alkalommal. 
Legjobban az önismereti és terápiás csoportokon való részvétel tölt még fel. Ezeket tényleg magamért (és nem a családom vagy a tanítványaim miatt) látogatom, bár ők is azonnal profitálnak belőle.  Spiritualitás terén szinte “mindenevő” vagyok - jöhet a meditáció, a jóga, bármilyen önismereti módszer az ősitől a vadonat újig, az energiákkal való foglalkozás, de a legnagyobb kedvenceim a transzok. Ez is lehet minden: transzlégzés, transztánc, akár élő zenére is akár. Erre kevesebb lehetőségem van, de így, hogy már nőnek a gyerekek, egyre könnyebb megszerveznem. 
Rendkívül feltölt az egyedüllét, a csönd. Amikor nem szól a zene, és hozzám sincs, aki szóljon. Ezt imádom, de szintén kevés lehetőség adódik rá.  Ilyenkor olvasom (bár főleg szakmai irodalmat.)  :-) 
Ezek a legfontosabbak, bár hosszasan folytathatnám még a sort. Nagyon tetszett a kérdésed, Adri, mert megláttam, hogy mennyi mindent csinálok, ami tényleg feltölt. És azt is láttam, hogy ezek mennyire fontosak a számomra.  
És az is megerősödött bennem, hogy mindenképpen azt az utat érdemes járnunk, amit a szívünk diktál, azt a hivatást érdemes választanunk, amerre a belső hangunk visz. Így elég kicsi az esélyünk arra, hogy kiégjünk, belefáradjunk, lemerüljünk. Minden nap érdemes úgy felkelni, hogy a szívünk repes az örömtől és alig várjuk, hogy belefoghassunk az aznapi feladatainkba. 

***************************

Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
https://www.facebook.com/mahasti10
https://www.facebook.com/taneczhyvotabudapest https://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/
https://www.youtube.com/user/Mahasti10
https://www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com
https://www.mahasti.hu
Szívvel-Lélekkel Stúdió, 
 Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2. 

Póni és műpopsi - Hajnika beragyogja a környezetét

2019 aug 27 - 11:57

Hajnika 2018. augusztus
Teli vagyunk játékpónikkal, de Hajnikának mindig kell még egy, csak egy utolsó, mert pont azt akarja.... Napok óta megy a vita, hogy arra az "utolsó" pónira most tényleg szükségünk van e.  Hajnika pontot tesz a vita végére és beveti a végső érvet.
- Még egyszer mondom, utoljára, hogy nekem KELL az a póni. Mert ha nem, akkor mindig egyfolytában BESZÉLGETNI fogok, még akkor is, amikor még nem ittad meg a kávédat!!! Még akkor is!!!! (Nálam csak egyetlen szigorú szabály van: amíg meg nem iszom az első kávét, addig tilos hozzám szólni.)
Az a gond ezzel, hogy Hajnika így is, úgy is egyfolytában beszél... Szóval nem hatott meg a fenyegetés. :-D

UPDATE. Két napra rá megvettem a pónit..... Nem bírtam tovább. (És azóta sem bírom ki.... Egy játékpóni farm közepén élünk.)
*********************
Hajnika 2019. augusztus

Megyünk Hajnikával tanítani. Útközben a szokásos módon összevissza csacsog.
- Anya, azt akarom kérdezni, ..... (gondolkodik)… hogy a nénik miért akarnak műpopsit ragasztani?
- Hát, nem tudom. Talán azért, amiért műcicit is. Hogy még jobban tetsszenek a férfiaknak.
- Szerintem te már így is jobban tetszel apának.
- Na, még az a szerencse.   :-)))
************************