Párja dobszavára lejt a vegetáriánus hastáncosnő

Feliratkozás Párja dobszavára lejt a vegetáriánus hastáncosnő hírcsatorna csatornájára
Everyday life of a belly dancer
Frissítve: 1 óra 35 másodperc

Sári és a SAIDI

2017 aug 6 - 11:32
Sári megismerkedik a bottal és a saidival 
Ma egy nagyon régi írást hoztam neked Sáritól.  Emlékszel még, ki az a Sári? 


Sári (középen). Ő az a kezdő hastáncos, aki sokáig naplót vezetett az első benyomásairól, a kezdő hastánc tanfolyamon szerzett tapasztalatairól, és arról, hogy hogyan kezdett ismerkedni a hastánccal, miket tanult az első órákon.
Igen, ő az a kezdő hastáncos, aki sokáig naplót vezetett az első benyomásairól, a kezdő hastánc tanfolyamon szerzett tapasztalatairól, és arról, hogy hogyan kezdett ismerkedni a hastánccal, miket tanult az első órákon.  Itt találod a korábbi naplóbejegyzéseit: 

https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/05/elso-szarnyprobalgatasok-ez-tortent.html
https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/07/mi-tortent-sarival-hastanc-sem-fenekig.html
https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/07/mi-tortent-sarival-szexmacska-sztori.html
https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/07/mi-torten-sarival-ujabb-sikerelmeny.html
https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/07/mi-tortent-sarival-kigyolany-fatyoltanc.html
https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/07/mi-tortent-sarival-fel-csipokor-felsiker.html
Azóta Sári megtanult több saidi botos koreográfiát is, fellépett színpadon, sőt, versenyeken is indult ezzel a tánccal. 
Sári megtanult több saidi botos koreográfiát is, fellépett színpadon, sőt, versenyeken is indult ezzel a tánccal.  De nézzük meg, hogyan indult az ismerkedése a bottal. :-)
A cikkén nem változtattam semmit, sem szakmai, sem szerkesztői szempontból, mert szeretném, ha mindent Sári szemén keresztül látnál. Szubjektívan, ahogy eddig is. :-) 

Mahasti
****************************
"Bal, jobb, bal… Jobb, bal, jobb… Bal, jobb, bal… Jobb, bal jobb…"
Jó ideje szajkózom magamnak a fenti szavakat, miközben próbálom a helyes testtartással és kecsességgel egymás után helyezni a lábaimat. Kezeim közt elképzelem a botot, amint a fejemre helyezem, és igyekszem minél inkább egyensúlyba tartani, amennyire csak lehetséges… Bár, ezt a képzelet világában könnyű megvalósítani, a valóságban már annál nehezebb. A gyakorlás minden esetre gyakorlás marad, és most nem is az egyensúlyérzék a legfontosabb, hanem a lépések.
Dum-tak, dumdum-tak, dum-tak, dumdum-tak…
Hallom a ritmust. Tartom a tempót, figyelek a lépteimre, olykor-olykor belebotolva a saját lábamba és nagyot dübbenve a padlón, mire az itthoniak lassan felsandítanak az emelet felé, hogy ugyan mit csinálhat ez a lány odafent. Én persze csak vigyorgok magamban, kicsit talán morgolódok is, hogy megint nem sikerült megcsinálnom egy mozdulatot, de sebaj, felegyenesedek és újra kezdem.

De mi is ez a tánc, amit ilyen szorgosan gyakorlok? Nem más, mint a Saidi. Igen, az ismerőseim többsége ilyenkor furcsán néz rám, hogy az a fura, S betűs szó miféle zöldség lehet. Aztán csak fogják a fejüket, mert töviről-hegyire elmesélek nekik mindent, amit csak tudok róla, és, ha a kedves Olvasó is feltette hirtelen ezt a kérdést magában, akkor Ő sem fogja megúszni a kis mesémet.
Szóval, akkor mi is az a Saidi? A Saidi, vagy más néven Raqs Assaya, egy Felső-Egyiptomból származó folklór tánc. Eredetileg csak férfiak táncolták, az ő változatukat Raqs Tahtibnak hívják, amely egy egyiptomi harcművészeti ágból, a Tahtibból fejlődött ki. A férfiak táncában a harcra emlékeztető mozdulatok fel is lelhetőek, a kezükben tartott bot pedig a küzdelem során fegyverül, míg a táncban segédeszközként szolgál. Az ő mozdulatsoraik egyfajta erőfitogtatást sugároznak, lépéseik is rendkívül dinamikusak és erősek. Mondhatni, igazi földtánc az övék, ahogy egyébként ennek női változata is.
A női Saidi szintén Egyiptomban alakult ki, a Ghawazee népcsoport hölgytagjai vették át a férfiaktól és alakították át. Az ő táncuk már nem a csatározásról szól, hanem inkább arról, hogy miképpen is bánnak a nők a férfiakkal. Az általuk használt bot ennek jelképezésére kicsivel másabb is, mint az ellenkező nemé: a bot vége görbített, és a férfiasságot szimbolizálja, nos, mindenféle értelemben. Amikor először beszéltünk erről az óra keretein belül, emlékszem, teljesen elvörösödtem. Fiatal lányként számomra ez kicsit pirongató volt, de persze nem azért, mert prűd lennék, erről szó sincs! Egyszerűen csak zavarba jöttem, mivel nincs sok tapasztalatom szexuális jellegű dolgokban, és kicsit úgy éreztem magam, mintha egy olyan tanfolyamon vennék részt, amiben jelképesen prezentálják, hogyan is kell egy nőnek kezelnie a férfiakat. Ez még úgy mókásan is hangzott és segített kicsit legyűrni a zavarom, amihez persze Mahasti és a többi társam nevetése és viccelődése is hozzájárult.
De hogyan is kell elképzelni ezt a táncot? Nos, a bot bár a falloszt szimbolizálja, egyáltalán nem olyan táncról van szó, ami akár egy kicsit is hasonlítana a sztriptízhez vagy más erotikától túlfűtött táncokhoz. Persze, egyes merész hastáncosok bevállalják az olyan jellegű előadásokat, amik láttán a nézők abszolút nem tudnak másra gondolni, csak a szexre, de szerintem az nem igazán adja vissza azt a légkört és varázst, amit egyébként a hastánc látványvilága kelt. Véleményem szerint a Saidinek is meg kell őriznie azt a fajta nőies misztikumot, amit a többi válfaj is magában hordoz. Főleg, mivel eredetileg ez egy férfias tánctípus, ehhez idomulva pedig nekünk is „macsó macának” kell lennünk, csakhogy kedves Tanítóm szavaival éljek, nem pedig csábító succubusnak. Ehhez mérten pedig a tartásunk, a felső testünk nem túl hajlékony, inkább merev és lépéseink földközpontúak (tehát nem állunk lábujjhegyre, hanem minimum fél talppal a talajon vagyunk mindig, avagy a sarkunkkal dobbantunk, stb.). Persze, mivel mégis csak nők vagyunk, vannak kis finomítások a mozdulatokban. Például, ha a lábunkat felemeljük, spiccben tartjuk, illetve alkalmazhatunk csípőrázást vagy vízszintes mellkas kört, és így tovább.

És mit csinálunk a bottal?  Forgathatjuk, a fejünkön tarthatjuk egyensúlyban, a csípőnkhöz érinthetjük, vagy csak sejtelmesen, két kézzel fogva felfelé emelhetjük a testünk előtt, még véletlenül sem érintve magunkhoz. Számtalan módon lehet használni a botot, ami lehet csilivili flitteres, piros, sárga, kék, arany, ezüst, fekete, de egyszerű, tradicionálisabb jellegű is. Sokan a színpadi látvány miatt jobb szeretik a csillogó, színes darabokat, de az Egyiptom vidékén tartott, a hagyományok köntösébe bujtatott fesztiválok keretein belül az egyszerűbb példányok a kedveltebbek.
És végül, de nem utolsó sorban: miért is tetszik nekem ez a tánc? Egyrészt azért, mert földtánc, az én elemem pedig a föld, így a tánc energetikájára viszonylag könnyen rá tudok hangolódni. Másrészt pedig tetszik e tánctípus mögöttes tartalma. Számomra a párkapcsolatok egyfajta mókás, nők szemszögéből kivetített formáját jelenti, amit szívesen el is sajátítanék. A „mókás” jelzőt azért használom, mert a X. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Hastáncversenyen fellépett egy pár, akik Saidit táncoltak el nekünk profi kategóriában. Szinte éreztem a mozdulataikban a kis csipkelődéseket, a játékosságot, ami kimondottan tetszett nekem és ezért ivódott bele ez a jelleg az én felfogásomban ebbe a táncba. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a pár első helyezést ért el a kategóriában, aminek nagyon örültem, hiszen nekik szurkoltam a legjobban a verseny során. 
Ha a kedves Olvasó szeretne esetleg YouTube-on is utána nézni ennek a táncnak, meleg szívvel ajánlom Mahasti Habbeina című koreográfiáját, amelyet a Holdfény Lányaival adtak elő még 2010. áprilisában. Ezt a koreót tanuljuk, illetve páran ismételik éppen a hétfői órákon, így ha megtetszett és szívesen kipróbálná az Olvasó is, akkor Mahasti sok szeretettel várja a Szívvel-Lélekkel Stúdióban következő alkalmakon. Nem kezdőknek való tánc, de ha zöldfülűként én is meg tudok vele birkózni, akkor bizonyára másnak is sikerülni fog. Úgyhogy immár leteszem a tollam és folytatom is a gyakorlást.
Bellydance is love. Bellydance is life."

Sári

*************

Mahasti kiegészítése: 
Sári írása fél éve keletkezett. Azóta vele is sok minden történt és azt hiszem, nem én vagyok az egyetlen, aki izgatottan várja a folytatást!
Ha te is szeretnél megtanulni az első saidi botos táncodat, akkor online is tanulhatsz tőlem! 
Kérd az oktató videó sorozatot a "Macsó macák" saidi botos koreográfiáról. Vagy spórolj pénzt és rendeld meg csomagban, két másik kezdő koreográfia oktató videósorozatával együtt: 
https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2017/07/online-hastanc-kurzus-szarnyalj-velem.html
https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2017/07/hastancoktatas-online-layal-romantikus.html


****************

Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
www.facebook.com/mahasti10 www.facebook.com/taneczhyvotabudapest www.youtube.com/user/Mahasti10 www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com  www.mahasti.hu  Szívvel-Lélekkel Stúdió, Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2. 

2017. augusztus 17-20. Mahasti Hastánctábor, Erőmerítő Jógatábor https://www.facebook.com/events/275359552899488/  2017. szeptember 2. Kelet Varázsa Verseny és Fesztivál https://www.facebook.com/events/1990355284534099 2017. szeptember 3. Hastánc bemutató óra Mahastival, Női Mozgásfesztivál https://www.facebook.com/events/145571732689424 2017. szeptember 23. A Női Lélek Útjai - Táncest https://www.facebook.com/events/1172672092831732/  2017. szeptember 29. Pressburg Dance Fest, Szlovákia, Pozsony  https://www.facebook.com/PressburgDanceFest 2017. október Westoriental Zalaegerszegi fesztivál és verseny https://www.facebook.com/events/362034017513839/ 2017. december 2-3 Bellydancer of the World, Duisburg www.leyla-jouvana.de  2018. február 11. XII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny https://www.facebook.com/events/1292021220874297

Ezt ki ne hagyd a nyáron! - kötelező hastáncos bakancslista

2017 júl 31 - 12:42
Újabb Orosz Orsi szösszenetet ajánlok figyelmedbe. Orsi ezúttal a hastáncos bakancslista lehetséges elemeit szedte csokorba. 
Ha szeretnéd a saját nyári hastáncos bakancslistádat összeállítani, akkor segítségképpen találsz pár letölthetőt és kinyomtathatót is a bejegyzésben.  

****************Ezt ki ne hagyd a nyáron! - kötelező hastáncos bakancslista
Olyan trendi mostanság bakancslistát készíteni mindenről, egy vérbeli hastáncos pedig mindig up to date, úgyhogy álljon itt az idei nyári bakancslista, szigorúan hastáncosoknak. Ha kezdő vagy, különösen figyelmesen olvasd, pontról pontra haladva.

Nyári hastáncos bakancslista készítéséhez 

1, Hallgass üvöltve legalább egy arab zenét! Mármint a zene szóljon ezerrel, te csak add át magad a ritmusnak. Bátortalanabbak és/vagy panelben élők a következő óvintézkedéseket tegyék: a lépcsőházba tegyél ki egy kedves levelet, amelyben felhívod a lakók figyelmét, hogy a meghatározott időben kb. 10 percig legyenek elnézőek, esetleg ígérj egy tál szilváslepényt cserébe. Vagy ajánld fel, hogy felmosod a lépcsőházat. Egyszer.
Hallgathatod pl. ezt:  https://youtu.be/69ONS_kW1Bw?list=FL8yauyyTbIH3lBw0rnF68gQ  vagy ezt is imádni fogod:  https://youtu.be/0PR6zHE8rxY?list=FL8yauyyTbIH3lBw0rnF68gQ

2, Menj tíz métert valamely hastáncos szexi járással nyilvános helyen. Félénkebbeknél megengedett a diszkrétebb sasszé, a legalább egy éve táncolók esetében minimum a szexmacska-járás az elvárt szint. Aki két vagy több éve hastáncol, csípőrázással, süllyedéssel tarkított laza lejtés nélkül ugrás vissza az első pontra.
3, Ismerkedj meg közelebbről egy különleges arab világot idéző dologgal. Na, nem a szomszéd bodegás gyros-os pasira gondolok. Legyen ez bármi, ami eddig ismeretlen volt számodra (mondom, NEM a gyros-os pasas!), igyál meg egy autentikus arab kávét, kóstolj meg egy török csemegét, érints meg egy darbukát és simítsd végig. (Ez egy dob. NINCS köze a gyrososhoz.)
4, Készíts magadnak egy mini koreográfiát, és mutasd meg valakinek. Lehet ez a valaki a kedvesed (garantáltan értékelni fogja…), a poén kedvéért egy barátnőd (tuti, hogy kedvet kap a hastánchoz), egyedi esetekben saját magad vedd fel, és nézd vissza a táncodat. De akárkinek megmutathatod (kivéve gyrosos pasi, ha csak nem akarsz életed hátralevő részében magyarázkodni neki. Vagy a kedvesednek...). Nem ajánlott a bemutatás továbbá a százéves, gyengén látó Pista bácsinak sem, különösen két feles legurítása után tekints el tőle.
5, Adj magadnak egy új hastáncos nevet, és viseld egy ideig. Figyelem, képzavar elkerülése végett mindenképp tisztázd a barátokkal, családdal, hogy ez egy ideiglenes név, minden rendben van odabent, és napszúrást sem kaptál. Egy olyan nevet válassz, amiről úgy érzed, illik az egyéniségedhez.
6, Az új névvel tegyél fel egy fotót. Valamelyik közösségi megosztóra posztold az új névvel ellátott szupernőcis vagy éppen abszurd fényképedet. Számold össze a like-okat, kommenteket, és ha belejöttél, bátran oszthatod is.
7, Kötelezően nézz meg egy Szulejmán részt. Persze, ha még megy. Ha nem, keress rá egy hasonlóra. Az idegbajt elkerülendő, meditálj előtte tíz percet. Vagy inkább fél órát. Ha gondolod, a hangot leveheted minimumra. Próbáld felidézni, hogy jó húsz évvel ezelőtt Isaurát nézett boldog-boldogtalan. Vagy Szomszédokat. Ki fogod bírni. És ha túlélted, tudnod kell, hogy erős, bátor csaj vagy, és biztos lehetsz benne, hogy csak párezer agysejted pusztult el, a többi vígan funkcionál.
8, Főzz meg (ki) egy autentikus arab kaját. Figyelj, most jön a képbe a gyros-os pasas! Ha abszolút, de abszolút semmi ötleted nincs, slattyogj el hozzá, és kérj tanácsot. Igen, a gyros görög eledel, de aki árulja, ő nem görög. Egész biztosan nem az. Szívesen fog segíteni, de a negyedik pontot vedd figyelembe a bakancslistán! (Tudod, teve és hasonlók...) 
+ 1 Gyere el a Mahasti Hastánc táborba. Ez egész egyszerűen kötelező. Az utolsó pont betartása nélkül a fentiek teljesítése érvénytelennek számít.
*********************
Eddig tartott Orsi bakancslistája.  Szerinted? Te mit tennél még hozzá? 
(Az utolsó pont szerintem is kihagyhatatlan! :-))
*************
Ha tetszenek Orsi írásai, itt találsz belőlük többet:  https://www.facebook.com/OOKOrsi Orsi blogja sok mesével:
https://oroszorsi.blogspot.hu
*********************
****************************************

Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
www.facebook.com/mahasti10
www.facebook.com/taneczhyvotabudapest
www.youtube.com/user/Mahasti10
www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com 
www.mahasti.hu 
Szívvel-Lélekkel Stúdió, Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2. 


2017. augusztus 17-20. Mahasti Hastánctábor, Erőmerítő Jógatábor https://www.facebook.com/events/275359552899488/ 
2017. szeptember 3. Hastánc bemutató óra Mahastival, Női Mozgásfesztivál
2017. szeptember 23. A Női Lélek Útjai - Táncest https://www.facebook.com/events/1172672092831732/ 
2017. szeptember 29. Pressburg Dance Fest, Szlovákia, Pozsony 
https://www.facebook.com/PressburgDanceFest
2017. október Westoriental Zalaegerszegi fesztivál és verseny https://www.facebook.com/events/362034017513839/
2017. december 2-3 Bellydancer of the World, Duisburg www.leyla-jouvana.de 
2018. február 11. XII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny https://www.facebook.com/events/1292021220874297

Hastáncoktatás online - Layal: romantikus és szenvedélyes fátyoltánc

2017 júl 27 - 19:04
Hastánckurzus online oktató videósorozat Layal - romantikus és szenvedélyes fátyoltánc FIGYELEM! Csak 2017.08.01.-08.20. között! Utána az ajtók záródnak!   Hastánckurzus online oktató videósorozat Mahastival Layal - romantikus és szenvedélyes fátyoltánc FIGYELEM! Csak 2017.08.01.-08.20. között!
Utána az ajtók záródnak Layal fátyoltánc - az érzéki csábítás Ismered már a hastánc alapmozdulatokat, és szeretnéd feltenni a pontot az i betűre, avagy a hastánc koronázatlan királynőjévé válni? Tudtad, hogy a raqs sharqi (azaz a "klasszikus egyiptomi tánc") az egyik legnépszerűbb, legkifejezőbb, legszebb stílus? A balett elemekkel ötvözött, drámai hatású, szenvedélyes és érzéki tánc most testközelbe kerül, sőt, belibben otthonodba. Megismerkednél vele közelebbről?
Ha szeretnél megtanulni egy gyönyörű raqs sharqi koreográfiát, amivel méltán lehetsz a színpad királynője, akkor eljött a te időd!
Legyél Te is hastáncos bálkirálynő! /Mahasti/
Kinek ajánlott? Bárkinek, aki szereti a gyönyörű mozdulatokat, és akihez közel áll a „szépen szenvedni egy táncban”-stílus. :-) A raqs sharqi ugyanis erről szól J  Ha már bepillantást nyertél a hastánc világába, és bátor kezdő vagy, nyugodtan belevághatsz a Layal fátylas koreográfiába.  Az online kurzus hét részében lépésről lépésre sajátíthatod el a királynők táncát.  Ha már táncoltad, és ismételni szeretnél, akkor is remek alkalom, hogy minden mozdulat rögzüljön.
„A raqs sharki olyan, mint egy szerelmes sóhaj. Van benne vágyakozás, csábítás, pajkosság, szenvedély. Ettől olyan titokzatos és mégis kifejező.” /Niki/
„A Layal fátylas koreográfia teljesen elvarázsol. Engem is és a közönséget is. Megfog, rabul ejt. Garantált siker.” /Kata/
„Szó szerint királynőnek érzem magam, amikor táncolom. Bár megvan a koreográfia minden lépése, szívesen improvizálok, így belefűzöm a saját érzéseimet is.” /Márti/
Mahasti és Balage
Mit tanulsz a sorozatban?   A Layal fátylas kezdő-középhaladó oktató videó során a fátyol helyes tartásától, az alapmozdulatoktól kezdve szép lassan eljutsz a bonyolultabb lépéskombinációkig, fátyoltechnikáig.  Elsajátítod a királynői arckifejezést, a csábos csípőmozdulatokat. Amikor a végére érsz, az eredmény önmagáért beszél: megtanulsz egy gyönyörű és lenyűgöző fátyoltáncot.
Ez a különleges oktató videósorozat csak MOST érhető el  és az ajánlat kizárólag 2017.08.01. és 2017.08.20. között él! Ne szalaszd el a kedvező alkalmat, csapj le rá azonnal.

Ha nem szeretnél lemaradni róla, rendeld meg most, bevezető áron ezt a Mahasti stílusú, precíz magyarázatokat tartalmazó, hét részes online kurzust,  ami most csak 3 000 Ft!
A videósorozat tartalmazza a teljes táncot, illetve a részletes magyarázatot mozdulatról mozdulatra felépítve.
Mahasti és Balage
És ha ez még nem lenne elég, most, és CSAK MOST, a tied lehet egy csodálatos legyezőfátylas online hastáncos oktató videósorozat is, így ha mindkettőt megrendeled, akkor a csomag, azaz a két sorozat a teljes tánccal  6000 Ft helyett  csak 4 650 Ft.
A két sorozat mellé - AJÁNDÉKBA kapsz még egy hastáncoktató sorozatot, teljesen más stílusban: egy vidám saidi koreográfiát, a „Macsó macák” botos fantáziát - éééés: tied lesz egy Best of Mahasti cd, amely természetesen tartalmazza mindkét koreográfia zenéjét is! - ééés, ha még ez sem elég, a Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny nevezési díjából 10% kedvezményben részesülsz, amennyiben a csoportoddal színpadra kívánod vinni a megtanult koreográfiát, hogy a zsűrit is lenyűgözd.  

Ne feledd, az akció csak augusztus 1-től 20-ig él azok számára, akik nem KLUBTAGOK a Mahasti Hastáncstúdióban. Utána az ajtók záródnak és ezek a hastánc oktató videók már nem lesznek kaphatóak. 
Ha még nem vagy klubtag, de szeretnél az lenni és értesülni a legfrissebb hastáncos hírekről, akciókról, akkor gyorsan katt ide: https://www.mahasti.hu/content/klub -ra, és máris élhetsz a lehetőséggel.
Mahasti fátyoltánca
 Összefoglalva: A „Layal” fátylas koreográfia online oktató videósorozata tehát  3 000 Ft-os szuperáron a tied lehet, de ha a „Szárnyalj velem!” legyezőfátylas koreográfiát is megrendeled, a két oktató videósorozat mindössze 4 650 Ft, amihez - AJÁNDÉKBA kapod a „Macsó macák” saidi koreográfia oktató sorozatát is - és a Best of Mahasti cd-t is - és a 10% kedvezményt a nevezési díjból a Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncversenyen, ha a csoportoddal nevezel a versenyre bármelyik Mahasti koreográfiával, amit online tanultatok meg .

Hogyan juthatsz hozzá az 1, 2 vagy 3 koreográfiához? Nagyon egyszerűen! Nem kell mást tenned, mint  a mahasti@freemail.hu –ra küldened egy mailt. Kérd a levélben az oktató videósorozatokat, írd meg a számlázási címedet és azt a címet is, ahová a számlát postázhatjuk. 
Mi történik ez után? Válaszban megkapod a bankszámla számot, ahova utalhatod az összeget és egyeztetjük a számlázási adatokat. A pénz beérkezése után azonnal küldjük e-mailben a videókat és máris élvezheted otthonodban a hastánc csodáit. Hát nem fantasztikus?
FIGYELEM! Az akció ideje nagyon gyorsan lejár, mindössze 20 napig tart! 
Kérd a videót vagy videókat most!
Szeretettel várlak és azt kívánom, hogy legalább annyi örömet szerezzen neked a tanulás, a szépséges fátylazás, mint amennyi örömet nekem okozott ezeknek a táncoknak a koreografálása, tanítása és a tanítványaim tánca! 
Egy soha nem publikált, titokban elkapott kép Mahastiról... (Igen, ezt most csak Te láthatod és csak most az egyszer!)


****************************************
Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
www.facebook.com/mahasti10
www.facebook.com/taneczhyvotabudapest
www.youtube.com/user/Mahasti10
www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com 
www.mahasti.hu 
Szívvel-Lélekkel Stúdió, Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2. 


2017. augusztus 17-20. Mahasti Hastánctábor, Erőmerítő Jógatábor https://www.facebook.com/events/275359552899488/ 
2017. szeptember 23. A Női Lélek Útjai - Táncest https://www.facebook.com/events/1172672092831732/ 
2017. szeptember 29. Pressburg Dance Fest, Szlovákia, Pozsony 
https://www.facebook.com/PressburgDanceFest
2017. október Westoriental Zalaegerszegi fesztivál és verseny https://www.facebook.com/events/362034017513839/
2017. december 2-3 Bellydancer of the World, Duisburg www.leyla-jouvana.de 
2018. február 11. XII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny https://www.facebook.com/events/1292021220874297

Ékszerek, nyakláncok, csillogás, csillámpor....

2017 júl 27 - 16:55
Miből lesz a cserebogár,  avagy amikor a csillámpor szippantja be a hastáncost Mása  gótikus-metálos csajszi volt mindig is. Aztán eljött hozzám hastáncolni, és ezzel szépen, lassan a hastánc és a csillámok bűvkörébe került mellettem... 
:-)Mivel gyönyörű ékszereket is készít, számomra egyértelmű volt, hogy előbb-utóbb az ékszerei is csillámporban úsznak majd. És tessék, hamar el is jött az idő. -)
 A gyönyörű kis palackok ára 1500 Ft, nálam is megrendelhetőek (és a táborba is viszek belőle!). Egyenlőre ezek vannak, amiket a képeken látsz, és hamarosan bővül a választék. ;-) 

Ő pedig ezt írta: 
Вот до чего беллилэнс доводит - блестяшки плотно вошли в крафт) Случайно увидела в магазине набор из мини-бутылочек с глиттерами для маникюра - мозг отреагировал в стиле "о, можно накреативить подвесок!"
В общем, наваяла много разных, теперь вот надо найти им хозяек (пока только желтую купили). Цена вопроса - 5 евро или 1500 форинтов.
Бусины: чех, Сваровски и металл.

******************************
Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
www.facebook.com/mahasti10
www.facebook.com/taneczhyvotabudapest
www.youtube.com/user/Mahasti10
www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com 
www.mahasti.hu 
Szívvel-Lélekkel Stúdió, Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2. 


2017. augusztus 17-20. Mahasti Hastánctábor, Erőmerítő Jógatábor https://www.facebook.com/events/275359552899488/ 
2017. szeptember 23. A Női Lélek Útjai - Táncest https://www.facebook.com/events/1172672092831732/ 
2017. szeptember 29. Pressburg Dance Fest, Szlovákia, Pozsony 
https://www.facebook.com/PressburgDanceFest
2017. október Westoriental Zalaegerszegi fesztivál és verseny https://www.facebook.com/events/362034017513839/
2017. december 2-3 Bellydancer of the World, Duisburg www.leyla-jouvana.de 
2018. február 11. XII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny https://www.facebook.com/events/1292021220874297

Így gyógyítja lelked a tánc /Orosz Orsi írása/

2017 júl 27 - 16:32
Ismét találtam egy gyönyörű írást Orosz Orsolyától. 
Muszáj megosztanom - minden szava igaz! 
Így gyógyítja a lelked a tánc, avagy Csipkerózsika is felébredt Stresszes vagy?
Netán szükséged van némi megerősítésre, mert éppen úgy érzed, összecsaptak a fejed felett a hullámok? 
Vagy szerelmi bánat gyötör?
Az önbizalmaddal vannak problémák?
Szunnyad Benned valami, ami nem képes a felszínre törni?

Hidd el, a tánc - különösen a hastánc -
az összetört női szívek, a sebzett lelkek gyógyítója is.

Ez az örök női tánc ősidők óta szabadítja fel a gátlásokat és tölti el a lányokat, asszonyokat boldogsággal.

Természetesen ezer más csodát is rejt, de lássuk, mi az, amit biztosan kapsz a hastánctól:

- A könnyeidet mosollyá varázsolja
- A bánatodat örömmé alakítja át
- Az önbizalmadat erősíti
- Magabiztossá és határozottá tesz
- Megerősít nőiségedben
- Felszabadítja a gátlásaidat
- Gyógyítja az összetört szívedet, sebzett lelkedet
- Szunnyadó tehetségedet, képességeidet a felszínre hozza...

Csoda történik Veled már egyetlen alkalom után is, mert elindulsz egy úton, amely a BOLDOGSÁGHOZ vezet.

Hidd el, nincs lehetetlen.
Nincsen olyan helyzet vagy probléma, ami nem oldható meg.

Használd a hastáncot úgy, mint egy varázspálcát:
hintsd szét a pálcából kijövő csillámport – azaz szabadulj meg a gondjaidtól - és szépen lassan észreveszed, hogy úgy gördülnek majd le a problémák kövei, ahogy a megfáradt vízcseppek halkan hullanak le egy levélről.
Szinte észrevétlen lesz a változás.
Még csak bíznod sem kell magadban, csak átadnod magad a CSODÁNAK, a GYÓGYÍTÓ TÁNCNAK.

Hidd el, sosem késő elkezdeni, csak az első lépést nehéz megtenni.
Gyere el hozzánk,
éld át a varázslatot,
nevess és táncolj velünk,
légy részese egy olyan női körnek, amit egyetlen más tánc sem képes megadni.

Hidd el, nők milliói köszönhetik boldogságukat, életük pozitív változásait a hastáncnak.
Miért maradnál Te le róla?
Ébredj, de álmodj velünk a valóságban!

Szeretettel várunk a fantasztikus hangulatú, csodákkal tarkított hastáncstúdióban!

/Orosz Orsolya cikke/


************
Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
www.facebook.com/mahasti10
www.facebook.com/taneczhyvotabudapest
www.youtube.com/user/Mahasti10
www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com 
www.mahasti.hu 
Szívvel-Lélekkel Stúdió, Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2. 


2017. augusztus 17-20. Mahasti Hastánctábor, Erőmerítő Jógatábor https://www.facebook.com/events/275359552899488/ 
2017. szeptember 23. A Női Lélek Útjai - Táncest https://www.facebook.com/events/1172672092831732/ 
2017. szeptember 29. Pressburg Dance Fest, Szlovákia, Pozsony 
https://www.facebook.com/PressburgDanceFest
2017. október Westoriental Zalaegerszegi fesztivál és verseny https://www.facebook.com/events/362034017513839/
2017. december 2-3 Bellydancer of the World, Duisburg www.leyla-jouvana.de 
2018. február 11. XII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny https://www.facebook.com/events/1292021220874297

Online hastánc kurzus - Szárnyalj velem, legyezőfátylas tánc

2017 júl 27 - 16:13
FIGYELEM! Csak 2017.08.01.-08.20. között!
Utána az ajtók záródnak! Online hastánc kurzus Mahastival - Szárnyalj velem!  *************** Szárnyalj velem! - van kedved…? Szeretnél azonnali sikereket, mielőtt a mélyvízben úsznál?  Növelnéd az önbizalmad, netán elkápráztatnád a környezeted egy látványgazdag tánccal, de nem tudod, hogyan is kezdj hozzá? Mit szólnál egy nőiesen kecses, finoman hömpölygő, legyezőfátylas koreográfiához?
Ugye Te is látod, hogy a hastáncot szép lassan meg lehet tanulni, de egyik-másik mozdulat bizony sok gyakorlás után válik igazán látványossá?
Fantasztikus hírem van számodra: MOST egy olyan versenykoreográfiát sajátíthatsz el, amivel a lányok mindig elsöprő sikert aratnak, és EDDIG csak ők tudták a titkot: EZ NEM IS OLYAN NEHÉZ, MINT AMILYEN BONYOLULTNAK TŰNIK.

A Holdfény Lányai az Orchidea c. Mahasti koreográfiát táncolják legyezőfátyollal 

„Amikor először láttam a Szárnyalj velem koreográfiát, éreztem, hogy ezt meg kell tanulnom. De elbizonytalanodtam, hogy ez menni fog nekem kezdőként? És igen, sikerült, hála Mahastinak, és az ő profizmusának. Már sokszor eltáncoltam, közönség előtt is, ez az egyik kedvencem.”  /Kata/
„Eleinte azt sem tudtam, hogy kell fogni a legyezőfátylat, nem hogy lebegtetni…Ám amikor elkezdtük tanulni, észrevétlenül is sodort magával az egész, és szó szerint szárnyalni kezdtem. Kell ennél több?” /Anna/
„Csodás zene, látványos mozdulatok, az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. Bárhol, bárkinek táncolom, imádják. Mint ahogy én is.” /Zsu/
Kezdő szinten vagy? Semmi gond!
Részeire bontva, alapos, és minden részletre kiterjedő magyarázatot kapsz minden egyes mozdulathoz. Az online kurzuson a saját tempódban tudsz haladni, addig ismételsz egy-egy elemet, amíg úgy érzed, jöhet a következő.
És a végeredmény egy csodálatos, szemet gyönyörködtető legyezőfátylas koreográfia, a „Szárnyalj velem!”, amivel mindenkit elkápráztatsz.

Nem kell gondolkodnod, hogy kezdj hozzá, hiszen teljesen az elejétől, a legyezőfátylak tartásának bemutatásától és a helyes fogástól kezdve tudod elsajátítani ezt a gyönyörű táncot.  Megtanulod a testhullámot, a „halacskát”, a lebegtetést, a fátyolkört, és a különböző fátyoltechnikákat, a lépésekkel együtt.
Ez a különleges oktató videósorozat csak MOST érhető el, ráadásul kedvezményes, bevezető áron!   Az ajánlat kizárólag 2017.08.01. és 2017.08.20. között él! Ne szalaszd el a kedvező alkalmat, csapj le rá azonnal.
Ha most rendeled meg ezt az egyedi stílusú, precíz magyarázatokat tartalmazó oktató videósorozatot, akkor bevezető áron a tied lehet mindössze 3 000  Ft-ért. A sorozat tartalmazza a teljes táncot, illetve hét részben a különböző mozdulatokat, lépéskombinációkat, legyezőfátyol elemeket. Jelentkezhetsz érte akkor is, ha már táncoltad, de szeretnéd újra átismételni, minden lépését alaposan rögzíteni.
Sőt, ha egy izgalmas, szupernőcis raqs sharqi koreográfiát is megtanulnál (és miért ne?), akkor rendeld meg a Layal című, fátylas kezdő-középhaladó oktató videót is, így a csomag, azaz a két sorozat a teljes tánccal  6000 Ft helyett  csak 4 650 Ft.
A két sorozat mellé - AJÁNDÉKBA kapsz még egy hastáncoktató sorozatot, teljesen más stílusban: egy vidám saidi koreográfiát, a „Macsó macák” botos fantáziát - éééés: tied lesz egy Best of Mahasti cd, amely természetesen tartalmazza mindkét koreográfia zenéjét is! - ééés, ha még ez sem elég, a Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny nevezési díjából 10% kedvezményben részesülsz, amennyiben a csoportoddal színpadra kívánod vinni a megtanult koreográfiát, hogy a zsűrit is lenyűgözd.  
Ne feledd, az akció csak augusztus 1-től 20-ig él azok számára, akik nem KLUBTAGOK a Mahasti Hastáncstúdióban. Utána az ajtók záródnak és ezek a hastánc oktató videók már nem lesznek kaphatóak. 
Ha még nem vagy klubtag, de szeretnél az lenni és értesülni a legfrissebb hastáncos hírekről, akciókról, akkor gyorsan katt ide: https://www.mahasti.hu/content/klub -ra, és máris élhetsz a lehetőséggel.
Mahasti az egyik kedvenc selyemfátylával
Összefoglalva: A „Szárnyalj velem!” legyezőfátylas sorozat tehát  3 000 Ft-os szuperáron a tied lehet, de ha a „Layal” fátylas és dögös raqs sharqi-t is megrendeled, a két oktató videósorozat mindössze 4 650 Ft, amihez AJÁNDÉKBA kapod a „Macsó macák” saidi koreográfia oktató sorozatát is és a Best of Mahasti cd-t is és a 10% kedvezményt a nevezési díjból a Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncversenyen, ha a csoportoddal nevezel a versenyre bármelyik Mahasti koreográfiával, amit online tanultatok meg .
Mahasti és Balage
Hogyan juthatsz hozzá az 1, 2 vagy 3 koreográfiához? Nagyon egyszerűen! Nem kell mást tenned, mint  a mahasti@freemail.hu –ra küldened egy mailt. Kérd a levélben az oktató videósorozatot és írd meg a számlázási címedet és azt a címet is, ahová a számlát postázhatjuk. 
Mi történik ez után? Válaszban megkapod a bankszámla számot, ahova utalhatod az összeget és egyeztetjük a számlázási adatokat. A pénz beérkezése után azonnal küldjük e-mailben a videókat és máris élvezheted otthonodban a hastánc csodáit. Hát nem fantasztikus?
FIGYELEM! Az akció ideje nagyon gyorsan lejár, mindössze 20 napig tart!  Kérd a videót vagy videókat most!

Szeretettel várlak és azt kívánom, hogy legalább annyi örömet szerezzen neked a tanulás, a szépséges fátylazás, mint amennyi örömet nekem okozott ezeknek a táncoknak a koreografálása, tanítása és a tanítványaim tánca! 
Mahasti
****************************************
Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
www.facebook.com/mahasti10
www.facebook.com/taneczhyvotabudapest
www.youtube.com/user/Mahasti10
www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com 
www.mahasti.hu 
Szívvel-Lélekkel Stúdió, Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2. 


2017. augusztus 17-20. Mahasti Hastánctábor, Erőmerítő Jógatábor https://www.facebook.com/events/275359552899488/ 
2017. szeptember 23. A Női Lélek Útjai - Táncest https://www.facebook.com/events/1172672092831732/ 
2017. szeptember 29. Pressburg Dance Fest, Szlovákia, Pozsony 
https://www.facebook.com/PressburgDanceFest
2017. október Westoriental Zalaegerszegi fesztivál és verseny https://www.facebook.com/events/362034017513839/
2017. december 2-3 Bellydancer of the World, Duisburg www.leyla-jouvana.de 
2018. február 11. XII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny https://www.facebook.com/events/1292021220874297

Mindenegyben a blogban - Hastánctábori infók

2017 júl 27 - 15:04
Az összes hastánctábor link egy helyen! 


Az összes Mahasti Hastánctábor link egy helyen! 
Kedves Hastáncos! 
Köszönöm, hogy velünk táborozol idén is! Óriási öröm ez a számomra, és meglátod, neked is az lesz! :-)
Ebben a posztban tényleg TÖMÉNYEN jönnek a táborinfók és őszintén remélem, hogy MINDEN kérdésedre választ találsz bennük. 
Ha mégsem, akkor gyorsan írj nekem és tedd fel a saját kérdéseidet! Biztos vagyok benne, hogy a többi táborozónk számára is hasznos lesz!

Ezek a blogomnak azon linkjei, ahol táborinfókat találsz. Mazsolázz közülük kedved és kérdéseid szerint. :-)

http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2017/05/mahasti-hastanctabor-eromerito.html 
A teljes és részletes leírás. Ebből csak a saját vega szakács nem igaz már, de arról írok majd később. 

Ízelítő a hastánctábor hangulatából... 
Még a blogomból a beszámolók:
http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/08/hastanctabor-jogatabor-2016-szubjektiv_0.html 
Ezt én írtam a tábori gálákról. 

http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/08/hastanctabor-jogatabor-2016-szubjektiv_27.html 
Ez Anna beszámolója, nagyon szívből jövő, mindenképpen olvasd el. 

http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/08/hastanctabor-jogatabor-2016-szubjektiv_26.html 
Ez a sminkelésről szól és szerintem tök jó lett. :-) 

http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/08/hastanctabor-jogatabor-2016-szubjektiv_75.html 
Ez a zárókörről szól. 

http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/08/hastanctabor-jogatabor-2016-szubjektiv_25.html 
Ez Sütő Marcsi programjairól szól.

http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/08/hastanctabor-jogatabor-2016-szubjektiv.html 
Ez a darbukázásról, csillámtetkózásról és a bulikról szól. 

http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/08/mit-csinalunk-hastanctaborban-ki-fogom.html 
Ez arról szól, hogy mit is csinálunk a táborban és ki lehet e bírni. :-) 

http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/08/te-mivel-jossz-taborba-es-mikor-erkezel.html 
Ez a leutazásról szól. 


Van egy olyan mini sorozatom 2015-ből, ami a gyakori kérdéseket taglalja:
http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2015/08/hastanctabori-kerdesek-01.html Vendéget hozhatok e? 
http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2015/08/hastanctabor-kerdesek-02.html Kicsit a programokról.
http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2015/08/hastanctabori-kerdesek-03.html Mit kell hozni? 

Na ez az, ami biztosan nem lesz.
Minden másra ott a Mahasti Hastánctábor! 
Még linkek: 
A 2015-ös tábor: 
http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2015/08/taborzaras.html
A 2014-es táborról Orosz Orsi tollából: 
http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2014/09/hastanctabor-2014-szubjektiv.html 
Farkas Viki beszámolója 2013-ból: 
http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2013/10/hastanctabor-jogatabor-2013-pilis.html 
És hurrááááá!!!, megint lesz vetélkedő, mert Viki jön megint!!! :-))) 

Viki beszámolója 2012-ből: 
http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2012/08/a-sikeres-hastanctabor-ismervei.html 

Az archívumból, 2010-ből pár beszámoló: 
http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2010/08/hastanctabor-2010-szivvel-lelekkel-03.html
http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2010/08/hastanctabor-2010-szivvel-lelekkel-02.html
http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2010/08/hastanctabor-2010-szivvel-lelekkel-mint.html (fátylak, jóga, és olyan sovány voltam, hogy rosszul esik most ezt nézni...)


Ez itt a MahastiTv tábori videósorozata: 
https://www.youtube.com/playlist?list=PLV7Mwjfwinu91N-YJ8n89IIc-SWFpTN_z
Ebben van egy interjú sorozat Sütő Marcsival, kibeszélő show és korábbi interjúk. 


És az idei tábori esemény linkje: 
https://www.facebook.com/events/275359552899488
Csatlakozz és gyere velünk!

Csatlakozz és gyere velünk a hastánctáborba! 

Köszönöm, ha megosztod az információkat az ismerőseiddel is! 
Hátha ők is most lépnének rá a nőiességük fejlesztésének vidámsággal teli útjára... :-))))
Nagyon jó szórakozást, csodálatos energiákat, női élményeket kívánok erre a hétre is!!! 

Mahasti

************
Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
www.facebook.com/mahasti10
www.facebook.com/taneczhyvotabudapest
www.youtube.com/user/Mahasti10
www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com 
www.mahasti.hu 
Szívvel-Lélekkel Stúdió, Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2. 


2017. augusztus 17-20. Mahasti Hastánctábor, Erőmerítő Jógatábor https://www.facebook.com/events/275359552899488/ 
2017. szeptember 23. A Női Lélek Útjai - Táncest https://www.facebook.com/events/1172672092831732/ 
2017. szeptember 29. Pressburg Dance Fest, Szlovákia, Pozsony 
https://www.facebook.com/PressburgDanceFest
2017. október Westoriental Zalaegerszegi fesztivál és verseny https://www.facebook.com/events/362034017513839/
2017. december 2-3 Bellydancer of the World, Duisburg www.leyla-jouvana.de 
2018. február 11. XII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny https://www.facebook.com/events/1292021220874297

A hastáncosnő legendája (írta: Orosz Orsolya)

2017 júl 24 - 11:52
Újabb "őrület" következik Orosz Orsolya tollából. Orsi annyira fantasztikusan ír, hogy muszáj veletek megosztanom a "szösszeneteit". :-) Nagyon jó szórakozást hozzá!

************************************
A Hastáncosnő legendája... www.facebook.com/Mahasti10 

A hastáncosnő legendája Darwin mehet a levesbe Abban egyetértünk, hogy egyetlen hastáncosnő sem származhat majomtól (köszi Darwin, most ezt tényleg komolyan gondoltad?), a hagyományos evolúciós elmélet itt megbukott. Mindig is tudtam, hogy ez egy kamu. Most viccen kívül, ha egymás mellé állítasz egy benga gorillát és egy szépséges hastáncost, te el tudod képzelni, hogy bárminemű közös van bennük? J a, hogy nem így kell nézni a dolgokat… Tényleg? Tökmindegy, a majmos vonal sehogy se stimmel. Darwinnak és a haverjainak egy hatalmas pacsi, és kutatunk tovább.
A teológiai verzió sem járható út. Nem férünk bele egyetlen szent könyvbe sem. Gyorsan végignyálaztam a teremtéstörténeteket (na jó, amolyan gyorsolvasás technikát alkalmazva, mert beleőszülnék), és sehol egy árva szó a hastáncosnőkről… Az nem lehet, hogy egyetlen isten sem teremtett vagy alkotott ilyen szépséget. Az kizárt. Hát hogy a csudába lehetett csak úgy elfeledkezni erről, érthetetlen. Nem adtam fel, mert tudtam, hogy mint minden, a hastáncosnő születése is alátámasztható tudományosan, és számtalan mítosz övezi, csak utána kell járni.  Ezt tettem.
A kezdetek
Egy piciny falu öreg házikójának fahéjillatú konyhájában ültem, az idős néne hokedlijén. A nénike kendővel a fején, botjára támaszkodva rám mosolygott, majd ezt kérdezte: mit látsz rajtam, te lány?  Értetlen arcomat fürkészve kikötötte a kendőjét, az asztalra tette, majd mellé helyezte a botját, végül a derekáról leoldotta a kötényét, szépen odatette a bot és a kendő mellé azt is. És várt, türelmesen. Értetlen arcomat fürkészve kikötötte a kendőjét, az asztalra tette, majd mellé helyezte a botját, végül a derekáról leoldotta a kötényét, szépen odatette a bot és a kendő mellé azt is. És várt, türelmesen.
Szent pillanat volt, éreztem, hogy nem szabad megszólalnom. És ő elkezdett mesélni:A legszebb dolgoknak sosincs nyoma, a szívekben él tovább. Nincs könyvben megírva, nem jegyzi krónika, egyszerűen csak tudjuk és tovább adjuk. A szépség kezdetektől fogva létezik, ott van mindenben és mindenkiben. Néha rejtőzködik, máskor virul teljes pompájában. Vagy éppen láthatatlan. Az igazi szép megfoghatatlan. Meg tudod-e fogni a pillangó szárnyát anélkül, hogy megsebeznéd, meg tudod-e fogni az éjjel nyíló rózsa illatát vagy a lemenő nap varázslatos fényét?  A gyönyörű legendák is érinthetetlenek…Tudni akarunk mindent, kibogozni, holott csak figyelni kell és elfogadni… Látom, hogy te is választ akarsz a kérdésedre. Két történetet mondok el, és döntsd el te, melyik lesz az, amelyik a te szívedben él majd tovább.
Tudni akarunk mindent, kibogozni, holott csak figyelni kell és elfogadni… Látom, hogy te is választ akarsz a kérdésedre. Két történetet mondok el, és döntsd el te, melyik lesz az, amelyik a te szívedben él majd tovább.
A legenda: pillangók és tündérek násza …Sok millió évvel ezelőtt, amikor a Föld még szív alakú volt, és minden buján illatozott, létezett egy Tündérkert, ahol a piciny virágok csilingelő dallamokra ébredtek és bontogatták szirmaikat, és halk dobpergésre zárultak össze minden este. Ezeket a virágokat pirinyó tündérek gondozták, fésülték, harmatcseppel öntözték. Gondtalanul éltek, ám nagyon unatkoztak. Elhatározták, hogy egy kis színt visznek az életükbe, felpezsdítik a szép, ám meglehetősen lassú mindennapokat Tündérkertben. Így hát Pillangó országból meghívták a tarka lepke hercegeket. 
Hét nap és hét éjjel tartott a különös násztánc a szentjánosbogarak pislákoló fényében. 
Hét nap és hét éjjel tartott a különös násztánc a szentjánosbogarak pislákoló fényében. 
Hét nap és hét éjjel tartott a különös násztánc a szentjánosbogarak pislákoló fényében. Hetednapra megszületett a tündérek és a pillangók nászából a varázslatos hastáncosnő. Csodálatos selyemfátylát a pillangóktól, a bájt és a kecsességet a tündérektől kapta örökül. A hajnali csilingelő dallamok egzotikus arab zenévé változtak, az esti halk dobpergést pedig felváltotta a darbuka izgalmas dum-dum-tak ritmusa. 
Hetednapra megszületett a tündérek és a pillangók nászából a varázslatos hastáncosnő.
Hetednapra megszületett a tündérek és a pillangók nászából a varázslatos hastáncosnő.
Csodálatos selyemfátylát a pillangóktól, a bájt és a kecsességet a tündérektől kapta örökül.
És a hastáncosnők táncolni kezdtek, táncoltak éjjel és nappal, egyre különösebb és bonyolultabb figurákat, lépéseket vittek táncukba és kápráztatták el Tündérkertet. Ruhájuk leheletfinom lepkeszárny volt, amelyet csillogó harmatcseppekkel ékesítettek. A virágok meghajoltak előttük, a tündérek büszkén mosolyogtak. 
Ruhájuk leheletfinom lepkeszárny volt, amelyet csillogó harmatcseppekkel ékesítettek.
Ruhájuk leheletfinom lepkeszárny volt, amelyet csillogó harmatcseppekkel ékesítettek.
Igen ám, de hamarosan híre kelt ennek a csodának, mindenki kíváncsi lett a hastáncosnők gyönyörű táncára. A világ minden tájáról özönlöttek, ellepték Tündérkertet az ismeretlen imádók, letarolva szinte mindent. A tündéreknek többé nem volt hatalmuk mindenek felett, a virágok ijedten bezárultak. Tündérkert pillanatok alatt megsemmisült. A hastáncosnők pedig fátyluk mögé bújva szétszóródtak a világban, hogy ne érintse őket senki. Csak ott, és akkor jönnek elő, amikor akarnak, magukban őrizve a pillangók és a tündérek titkát, sejtelmesen mosolyogva, táncukkal megidézve a hét éj násztáncának örökös csábítását.”
A hastáncosnők pedig fátyluk mögé bújva szétszóródtak a világban, hogy ne érintse őket senki.
És a valóság…
„És nézd, ezek a titkok minden nőben ott vannak, mindannyian részesei vagyunk ennek a különös világnak, ha akarjuk, ha nem. Szeretünk, csábítunk, rejtőzködünk, előjövünk. Szeretjük megélni a  pillanatokat, az apró csodákat. Mert itt van mind, körülöttünk.  Látod, én már nagyon öreg vagyok, de emitt a kendőm, amit a fejemen hordok. Valaha selyemfátyol volt. Itt meg a kötényem, ami régen a csípőmet díszítette. Ez a bot, amire ez az öreg kéz támaszkodik, egy csillogó saidi botként látott szebb napokat. Érted már, lelkem? A nő maga a csoda, benne él, általa él. Születésétől kezdve hordozója. És minden nőben rejtve ott él haláláig a csábítás papnője, a hastáncosnő. Nem mindenki veszi ezt észre magában, és szegényebb lesz, semmint gondolná. De aki felismeri, az a föld legboldogabb asszonya. A titkok birtokosa, őrzője, továbbadója. Amióta világ a világ vagy tán még annak előtte is.”
És minden nőben rejtve ott él haláláig a csábítás papnője, a hastáncosnő.
De aki felismeri, az a föld legboldogabb asszonya. 
Ellágyultan hallgattam a nénike bölcs szavait. Hajlok rá, hogy a legendát részesítsem előnyben, gyermeki lelkem kielégítendő, de a valóság is önmagáért beszél. S bár a pillangók és tündérek násza akár meg is történhetett, úgy az is igaz, hogy a csoda bennünk van, és még a legöregebb néne is büszkén viseli a hastánc kellékeit, csak sokan nem tudják, mi is az valójában…


**************************
Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
www.mahasti.hu 
www.facebook.com/mahasti10
www.facebook.com/taneczhyvotabudapest
www.youtube.com/user/Mahasti10
www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com 
Szívvel-Lélekkel Stúdió, Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2. 


Versenyek, szponzorálások, zsűrizések, rendezvények, programok
2017. augusztus 17-20. Mahasti Hastánctábor, Erőmerítő Jógatábor https://www.facebook.com/events/275359552899488/ 
2017. szeptember 23. A Női Lélek Útjai - Táncest https://www.facebook.com/events/1172672092831732/ 
2017. szeptember 29. Pressburg Dance Fest, Szlovákia, Pozsony  https://www.facebook.com/PressburgDanceFest
2017. november Westoriental Zalaegerszegi fesztivál és verseny https://www.facebook.com/events/362034017513839/
2017. december 2-3 Bellydancer of the World, Duisburg www.leyla-jouvana.de 
2018. február 11. XII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny https://www.facebook.com/events/1292021220874297

Anya, ÁTkoronázlak! - Hajnika pörög

2017 júl 16 - 13:01
Egyik nap megyek haza hulla fáradtan a munkából. 
Hajnika visítva rohan elém, kezében egy kis cipősdoboz, abban egy szív alakú párna begyömöszölve, a párnán pedig Hajnika hercegnős koronája fekszik... Teljesen ünnepi módon van megcsinálva. Hajnika rohan felém, emelgeti a cipősdobozt, nyújtja felém és már messziről kiabál:
- Anyaaa, ÁTKORONÁZLAAAK!


Persze Apát is leveszi a lábáról....
Ül Apa mellett, figyelmesen tanulmányozza Apa arcát: nézegeti, simogatja, gyengéden tapogatja, majd félig suttogva közli:
- ÉRZÉKELLEK...


Családi beszélgetés. Szóba kerülnek az utazások, nyaralások, ki hová menne el legszívesebben. Apa megjegyzi:
- Ha külföldre mennénk nyaralni, akkor biztosan tengerpartra mennénk, igaz?
Hajnika lelkesen felüvölt:
- KENDERPAAART!!!


Megyünk az oviból haza a két picivel. Beszélgetünk mindenféléről, közben Bazsi visszaemlékszik az úszáson tanultakra és minden úszásnemet végigmutogat, kérdezget. Közben a karjaival is mutatja, kalimpálva előre-hátra, mikor milyen úszásról van szó:
- Anya, ez a mellúszás? ... Anya, ez milyen úszás? Kutyaúszás? ... Anya, ez meg a gyorsúszás!
Hajnika sem akar kimaradni a buliból. Ő lassan kalimpál a kezével, nagyon lassan, összevissza, majd közli:
- Anya, ez meg a LASSÚ ÚSZÁS!


Hajnika amúgy eléggé spirituális beállítottságú. Valahogy szóba kerültek közöttünk az angyalok és Hajnika váratlanul ezt mesélte:
- Amikor még fent voltam az angyaloknál és nagyon hiányoltalak, akkor az angyalok nem engedték, hogy jöjjek hozzád. Azt mondták, majd ha kicsit nagyobb leszek. 


************************


****************************

Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
www.mahasti.hu 
www.facebook.com/mahasti10
www.facebook.com/taneczhyvotabudapest
www.youtube.com/user/Mahasti10
www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com 
Szívvel-Lélekkel Stúdió, Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2. 


Versenyek, szponzorálások, zsűrizések, rendezvények, programok
2017. augusztus 17-20. Mahasti Hastánctábor, Erőmerítő Jógatábor https://www.facebook.com/events/275359552899488/ 
2017. szeptember 23. A Női Lélek Útjai - Táncest https://www.facebook.com/events/1172672092831732/ 
2017. szeptember 29. Pressburg Dance Fest, Szlovákia, Pozsony  https://www.facebook.com/PressburgDanceFest
2017. november Westoriental Zalaegerszegi fesztivál és verseny https://www.facebook.com/events/362034017513839/
2017. december 2-3 Bellydancer of the World, Duisburg www.leyla-jouvana.de 
2018. február 11. XII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny https://www.facebook.com/events/1292021220874297

IX. Gyöngyösi Hastáncverseny - szubjektív beszámolók

2017 júl 10 - 11:27
Egy kicsit megkésve, de pár szóban mindenképpen szeretnék mesélni a IX. Gyöngyösi hastáncversenyről. :-)


A Mahasti Hastáncstúdiót 8 fő képviselte az idei, IX. Gyöngyösi Hastáncversenyen  Az oklevelek, érmek és ajándékok egy része 
2017. július 2-án zajlott a verseny, Szalai Anita és az Anita Hastánciskola szervezésében. 


Ezt írtam róla: 
"Nagyon izgalmas hétvégén vagyunk túl! 
A gyöngyösi verseny, szokás szerint, remek hangulatban zajlott, jobbnál jobb, szebbnél szebb táncokkal. Csodálatos élmény volt mindannyiunk számára. Lesznek fotók és videók is hamarosan! :-)A Mahasti Hastáncstúdiót 8 táncosunk képviselte.  Maria Avtushenko, aki két szólót is táncolt, mindkettőre arany minősítést kapott, illetve 1. helyezést ért el a klasszikus táncával. Sánta Kata, aki szintén szólózott, és ezüst minősítést kapott. A Layal koreográfiát hatan táncolták a versenyen: Geőcze Sára, Maria Avtushenko, Karai Kata, Sánta Kata, Sziklai Edit és Deák Judit. Gyönyörűen, összehangolva táncoltak és ezüst minősítéssel végeztek. Az Angyalok és Démonok csoport tagjai közül Gere-Nagy Ágota, kovács Nikoletta, Sánta Kata és Maria Avtushenko versenyeztek. A Move és a Pokolian jó veled koreográfiára is arany minősítést kaptak. Ezen kívül a Move koreográfiával 1. helyezést, a Pokolian jó veled koreográfiával 3. helyezést értek el. És ha ez nem lett volna elég, akkor a Macsó Macák csoport két tánccal indult a nyílt színpadon is: a Röhögős botossal és a a Szárnyalj velem! koreográfiával is. Mindkettővel óriási hangulatot teremtettek a színpadon!Rengeteg oklevéllel, éremmel, ajándékkal, lélekben feltöltődve jöttünk haza.  :-) Remélem, hogy jövőre, a jubileumi X. Gyöngyösi Hastáncversenyen még nagyobb létszámban tudunk jelen lenni. :-) Nem véletlenül járunk vissza már a kezdetek óta: a szervező, Szalai Anita az egyik legjobb hangulatú versenyt hozza tető alá évről évre!"


******************************************
És így írtak róla a résztvevők. 

Gere-Nagy Ágota:
Ez a hétvége nekem szó szerint aranyat ért, hiszen a "Move" c. koreográfiával az Angyalok és Démonok első helyezést és arany minősítést ért el kezdő csoportos kategóriában a gyöngyösi hastáncversenyen, mindamellett a "Pokolian jó veled" c. koreográfiával harmadik helyig és arany minősítésig jutottunk. Ennél tökéletesebb szezonzáró versenyzést el sem lehet képzelni! Köszönöm itt is Neked, Szmolinka Eszter Mahasti a felkészítést, az egész év során befektetett sok energiát, amit annak szenteltél, hogy e négy teljesen különböző táncos palántából egy csapatot kovácsolj!

Mahasti tanítványai ismét szép számban és fantasztikus energiával képviselték a Mahasti Hastánc Stúdiót a versenyen mind szóló, mind csoport koreografiákban is! Csodás volt nézni a táncokat! Gratula mindenkinek! 
Kata SántaNikoletta Alexandra KovacsMaria Avtushenko ismét nagyon jó volt veletek táncolni!
Szeptembertől kipihenten folytatjuk immáron középhaladóként! Azt hiszem nem fogunk unatkozni. 


Gere-Nagy Ágota
Angyalok és Démonok: Pokolian jó veled
Angyalok és Démonok  ********************
Maria Avtushenko: Maria Avtushenko - Mahasti Hastáncstúdió 
Сегодня танцевала на соревнованиях в Дьёндьёше, опять недовольна собой, хотя и привезла кучу медалей и призов 

Hamupipőke cipője és a hastánc

2017 júl 7 - 10:47
Hamupipőke cipője és a hastánc /Írta: Orosz Orsolya/
Hastánc, mint a mesében. Hamupipőke cipője és a hastánc a Mahasti Hastáncstúdióban
Megvan az a sztori, hogy Hamupipőkéből nem lett volna hercegnő, ha nem hagyta volna el az üvegcipőjét? Nos, ha Hófehérke nem harap a mérgezett almába, vélhetően a törpék konyháját sepregeti haláláig, és Csipkerózsikára sem talál rá a fehér lovas királyfi, ha nem szenderül száz éves álomba…Hogy miként kapcsolódik ide a hastánc? Úgy, hogy én beleszövöm, és tuti, hogy a végére összeáll a kép. Nektek is.  Tény, hogy ebben a három kékvérű csajban sok a közös vonás. És az is tény, hogy tökéletes párhuzam vonható köztük és a hastánc között. Nézzük csak.

Mindhárman nagyon szorgalmasak voltak. Hamupipőke egyetlen mukk nélkül tolta a melót minden nap megállás nélkül; csóró Hófehérke is be volt fogva rendesen, ráadásul a gonosz mostoha is csesztette; Csipkerózsika háztartási feladatairól nincsenek megbízható adataink, de tuti, hogy nem csak az erdőben andalgott vagy ruhákat próbált… És tessék, mi a vége? Mindhárom üdvöske elnyeri végül méltó jutalmát, a herceget, és az ezzel járó VIP szolgáltatásokat. A hastánccal ugyanez a helyzet: ha keményen dolgozol, és nem lógsz az órákról, sőt, otthon is gyakorolsz, ha herceget tutira nem is ígérhetünk (bár….), garantált sikerélményekben lesz részed.
Hamupipőkének is totál természetes volt, hogy a tök hintóvá, az egerek lóvá, a kutya inassá változik… Na, a hastánc is igényel némi nyitottságot.  Mindegyikük kicsit flúgos volt, vagy szépen fogalmazva, nyitott az újra. Madarakkal, egerekkel diskuráltak (jó, hát, ki nem kattan be egy elzárt padlásszobában…), Hófehérünk még a törpék kunyhójában is szuperül feltalálta magát (nem is értem, miért nem kukkantott be legalább egyszer a bányába), Csipkerózsikát is a kíváncsisága vezette a mérgezett orsóhoz, Hamupipőkének is totál természetes volt, hogy a tök hintóvá, az egerek lóvá, a kutya inassá változik… Na, a hastánc is igényel némi nyitottságot, jó, ha felkészülsz, hogy bár mindennek megvan a maga rendje és módja, érhetnek meglepetések. Például hirtelen egy csoport koreográfiában találod magad a színpadon, ne adj isten, leejted a fátylad, botod, kardod, és ha tetszik, ha nem, fel kell találnod magad az adott helyzetben. A hastáncórák hangulata is sokszor elvarázsolt, szóval nem árt, ha rugalmas vagy, és nem lepődsz meg semmin.
Minden hastáncosnő szép avagy széppé tudja varázsolni magát.
Mert megtanulja.
Minden táncosnő bájt, nőiességet, szépséget képvisel és közvetít.

Mindhármukról elmondható, hogy a végletekig ragaszkodnak a szépséghez, és meg is látják mindenben azt, vagy egyszerűen varázsoltatnak maguknak valami igazán lenyűgözőt. Csiribú-csiribá, oszt kész. Jó, hát ők természetüknél fogva gyönyörűségesek, ezt ugye nehéz überelni, de lássuk be, aki rongyokban vagy épp félholt kábaságában is képes egy bájgúnár, mai szóval élve metroszexuális herceget elcsábítani, az tud valamit. A hastánccal sincs ez másként. Kezdjük azzal, hogy minden hastáncosnő szép avagy széppé tudja varázsolni magát. Mert megtanulja. Minden táncosnő bájt, nőiességet, szépséget képvisel és közvetít, közvetve a táncával csábít. Szó nincs itt tapizó hercegről, pusztán a tánc maga hivatott megidézni a diszkrét csábítást.
Aztán ott vannak a legyezők, a boák, a tüllök, a csipkék, a csillogó kiegészítők…Megannyi  kis kütyü, amelyek fontosak, és amelyekhez a végsőkig ragaszkodunk.
Megjelenik mindegyiknél a szimbolikus eszközhasználat. Most ne menjünk bele, hogy mit jelent valójában Csipkerózsika esetében az orsó szúrta seb és a vércsepp, lényeg, hogy az orsó, mint eszköz kiemelt szerepet kap a történetben. Hófehérkénél ugye a tükör, a vadász fenyegető kése, és a beste féltékeny banyájának mérgezett almája is jelentéssel bírnak. Míg Hamupipőke a fél pár üvegcipellőt dédelgeti szerencsétlen. A hastáncos sincs híján a szimbolikus eszközöknek. Az egyik legjobb barátunk a darbuka, más néven hastáncos dob. Nem árt ismerni a különböző ritmusfajtákat, különben mesébe illően eltévedünk. A sejtelmes fátyol, és annak különböző változatai szintén nélkülözhetetlenek. Nagy kedvencem a saidi bot, némi fantáziával a legártatlanabb lelkek is rájönnek a szimbolikus jelentésére. A kard, mint tánceszköz egy kicsit vadabb változata az előbb említett botnak. Aztán ott vannak a legyezők, a boák, a tüllök, a csipkék, a csillogó kiegészítők… Megannyi  kis kütyü, amelyek fontosak, és amelyekhez a végsőkig ragaszkodunk.


Ezek a kissé kattant, de bájos hölgyek zokszó nélkül tűrik a megpróbáltatásokat, és mindenből a legjobbat hozzák ki. Egyik sem nyafog, hogy sok a munka (ráadásul fizu sincs), és nem mindig fenékig tejfel az élet. Hamupipőke még dalra is fakad lépcsősikálás közben (is), nem nyomasztja a sötét padlásszoba, sem a csúnyácska mostohatesók aljas ármánykodása. Hófehérke sem húzza el a csíkot a pszichopata és nárcisztikus nevelőanyja elől, na jó, az orvgyilkos vadász már nála is kiveri a biztosítékot, de alighanem ezt nem róhatjuk fel neki. Az Alvó Szépség se rinyál, hogy há méééér van olyan sok keresztanyja, de orsója egy se (a végzetes napig bezáróan), majd úgy kipattan a száz éves álomból, mint a parancsolat. Namost. A hastáncos is szembesül bizonyos próbatételekkel. Mondjuk meg kell tanulnia az ami-ami-t vagy egyéb nehéznek tűnő mozgáskombinációt. Ezredszerre is mosolyogva el kell táncolni egy-egy koreográfiát. Le kell nyűgöznie a sokszor szigorú vagy kekec zsűrit, még akkor is, ha a hétfejű sárkány lefejezése is egyszerűbb feladatnak bizonyul.  És néha, tényleg néha, a sok idióta kérdésre válaszolni, eloszlatni a hastáncot övező tévhiteket.
A hastánc a szunnyadó női energiáidat kelti életre.... 

Mindhármuk élete gyökeresen megváltozik. Ne firtassuk ezt a „ki honnan jött” kezdetű történetet, mert elveszünk benne és senkit nem érdekel. Mindegyikük nagy sz@rban volt így vagy úgy, jó, hát lett némi háttérszél a fejükben nyilván, de alapjaiban megőrizték méltóságukat, nem vetkőztek ki emberi mivoltukból. És ami lényegesebb, maguk mögött hagyták a depis környezetet meg a keserves sorsot, mindhárman önbizalomtól duzzadó, boldog arák, és meseország uralkodónői lettek. Na jó, az uralkodó asszonyai, de az majdnem ugyanaz. Igen, a hastáncról is elmondható, hogy képes  pozitív irányba tolni a mérleg nyelvét. Önbizalomhiánytól, gátlásoktól szabadít meg, kreativitást fejleszt, boldoggá tesz, sikerélményeket garantál, nem egy esetben régi félelmeidet oldja fel, szunnyadó belső energiáid kelti életre. Mindezt úgy, hogy önmagad maradsz.
Önbizalomtól duzzadó, boldog arák, és meseország uralkodónői lettek. Na jó, az uralkodó asszonyai, de az majdnem ugyanaz. Igen, a hastáncról is elmondható, hogy képes  pozitív irányba tolni a mérleg nyelvét. Önbizalomhiánytól, gátlásoktól szabadít meg, kreativitást fejleszt, boldoggá tesz, sikerélményeket garantál, nem egy esetben régi félelmeidet oldja fel, szunnyadó belső energiáid kelti életre. Mindezt úgy, hogy önmagad maradsz.
Summa summarum, ez a három lány nagyon belevaló és karakán személyiség lehetett a „maga idejében”. Kár, hogy nem ismerhettem őket személyesen. Tuti, hogy tetszene nekik a hastánc és a színpad világa. Szólóban és trióban is osztatlan sikert aratnának. Mondjuk egy dögös saidi-vel vagy egy érzéki raqs sharqi-val. Ha valaki véletlenül találkozik velük, szóljon már az érdekükben. Minden kellék adott. Ja, herceg az nincs. Azt maguknak kell megtalálniuk. De menni fog.**************************
****************************

Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
www.mahasti.hu 
www.facebook.com/mahasti10
www.facebook.com/taneczhyvotabudapest
www.youtube.com/user/Mahasti10
www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com 
Szívvel-Lélekkel Stúdió, Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2. 


Versenyek, szponzorálások, zsűrizések, rendezvények, programok
2017. augusztus 17-20. Mahasti Hastánctábor, Erőmerítő Jógatábor https://www.facebook.com/events/275359552899488/  2017. szeptember 23. A Női Lélek Útjai - Táncest https://www.facebook.com/events/1172672092831732/ 
2017. szeptember 29. Pressburg Dance Fest, Szlovákia, Pozsony  https://www.facebook.com/PressburgDanceFest
2017. november Westoriental Zalaegerszegi fesztivál és verseny https://www.facebook.com/events/362034017513839/
2017. december 2-3 Bellydancer of the World, Duisburg www.leyla-jouvana.de 
2018. február 11. XII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny https://www.facebook.com/events/1292021220874297

Úgy szeretlek, mint a törlőkendő a széket! (Hajnika)

2017 jún 21 - 11:02
Hajnika újra próbálkozik a barkochbával. 
Apának és Bazsinak jól megy, Hajnikának még kicsit magas a szint. És különben is, ő művészlélek, kétoldali jobb agyféltekével. :-))) 
Hajnikán a sor. Apa kezdi a kérdezést: 
- Na akkor... Élőlény vagy tárgy? 
Hajnika rákiabál:
- Nem, találd ki!!! 


Anya vacsorát készít. Hajnika ül a konyhakövön és elváltoztatott, dörmögő hangon "népmeséket" mesél. 
- Volt egyszer egy öreg király... És elment a legidősebbhez. Hogy szeretsz? Én úgy szeretlek, mint a galambok a sót! ... (Hajnika gondolkodik a folytatáson...)... Elment a középsőhöz. Én úgy szeretlek, mint a fába szorult mókus! (Közben Hajnika forgatja a szemét, rezegteti a pilláit. Látszik rajta, hogy tudja, hogy most aztán nagyot mondott!)  Elment a legfiatalabbhoz. Hogy szeretsz? Én úgy szeretlek.... (körülnéz, erősen gondolkodik, majd a szék lábát látva ihletet kap.) Én úgy szeretlek, mint a törlőkendő a széket! 


Mahasti, Balage, Hajnika, Balázska
Mahasti, Balage, Hajnika, Balázska
Mahasti, Balage, Hajnika, Balázska
**************

****************************
****************************

Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
www.mahasti.hu 
www.facebook.com/mahasti10
www.facebook.com/taneczhyvotabudapest
www.youtube.com/user/Mahasti10
www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com 
Szívvel-Lélekkel Stúdió, Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2. 
06-70-317-80-90Versenyek, szponzorálások, zsűrizések, rendezvények, programok
2017. június 18. Mahasti Hastáncgála - 18 https://www.facebook.com/events/1309475795812953/

2017. június 24. Hastánc alapmozdulatok - rendrakás a fejedben  https://www.facebook.com/events/297343897390290 2017. június 19-július 2. Készíts tábori plakátot és NYERJ! https://www.facebook.com/events/305164773272723 2017. július 2. IX. Országos Gyöngyösi Hastáncverseny https://www.facebook.com/events/268344180262212/


2017. augusztus 17-20. Mahasti Hastánctábor, Erőmerítő Jógatábor https://www.facebook.com/events/275359552899488/ 
2017. szeptember 23. A Női Lélek Útjai - Táncest https://www.facebook.com/events/1172672092831732/ 
2017. szeptember 29. Pressburg Dance Fest, Szlovákia, Pozsony 
https://www.facebook.com/PressburgDanceFest
2017. november Westoriental Zalaegerszegi fesztivál és verseny https://www.facebook.com/events/362034017513839/
2017. december 2-3 Bellydancer of the World, Duisburg www.leyla-jouvana.de 
2018. február 11. XII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny https://www.facebook.com/events/1292021220874297

Gálabeszámoló 02. - szubjektív 2017.

2017 jún 21 - 10:11
Közzéteszem Sziklai Edit szavait, aki mindig olyan költőien tudja megfogalmazni az érzéseit a hastánc kapcsán. :-) 


Mahasti Hastáncgála 2017. Rembeczki Eszter Csillagpor csoportja (kezdő hastánc), Visszatérés a Holdra

"Boldog vagyok, hogy ilyen két kiváló táncostól, mint Szmolinka Eszter Mahasti  és Eszter Rembeczki tanulhatok táncolni.  Több ez, mint tánc tanulása. Nagyszerű gondolatok, finom mozdulatok, mély érzések átvitele és egyfajta nyitás a világra női érzékkel és szemmel. Eszti különös, egyedi koreográfiái pedig "Csillagpor" tánccsoportunkat mindenkor bűvöli és lelkesedéssel, izgalommal telíti el a gyakorlások minden percében. Mindenki a saját egyéniségét belevarázsolhatja egy-egy táncba. Így a színpadon egy különös atmoszférában eggyé válunk. Szeretnénk egy érzésvilággal megérinteni a közönséget a táncunk által, nemcsak most, de sok formában és sok alkalommal." /Sziklai Edit/

****************************
****************************

Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
www.mahasti.hu 
www.facebook.com/mahasti10
www.facebook.com/taneczhyvotabudapest
www.youtube.com/user/Mahasti10
www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com 
Szívvel-Lélekkel Stúdió, Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2. 
06-70-317-80-90Versenyek, szponzorálások, zsűrizések, rendezvények, programok

2017. június 18. Mahasti Hastáncgála - 18 https://www.facebook.com/events/1309475795812953/

2017. június 24. Hastánc alapmozdulatok - rendrakás a fejedben  https://www.facebook.com/events/297343897390290 2017. június 19-július 2. Készíts tábori plakátot és NYERJ! https://www.facebook.com/events/305164773272723 2017. július 2. IX. Országos Gyöngyösi Hastáncverseny https://www.facebook.com/events/268344180262212/


2017. augusztus 17-20. Mahasti Hastánctábor, Erőmerítő Jógatábor https://www.facebook.com/events/275359552899488/ 
2017. szeptember 23. A Női Lélek Útjai - Táncest https://www.facebook.com/events/1172672092831732/ 
2017. szeptember 29. Pressburg Dance Fest, Szlovákia, Pozsony 
https://www.facebook.com/PressburgDanceFest
2017. november Westoriental Zalaegerszegi fesztivál és verseny https://www.facebook.com/events/362034017513839/
2017. december 2-3 Bellydancer of the World, Duisburg www.leyla-jouvana.de 
2018. február 11. XII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny https://www.facebook.com/events/1292021220874297

Gálabeszámoló - szubjektív, 2017.

2017 jún 19 - 15:51
Mahasti Hastáncgála - évzáró 2017
Gáláról 01.
Kedves Mindenki, aki részt vett a tegnapi évzárónkon!  Nagyon-nagyon-nagyon köszönöm nektek! <3 span=""> <3 span=""> <3 span="">  Ilyenkor mindig eltölti a szívemet a hála - csodálatos érzés a számomra, hogy ennyi jó ember összejön, hogy összeadják az energiáikat és ebből valami fantasztikus új dolgot hozzanak létre. <3 span=""> <3 span=""> <3 span=""> Mindenekelőtt köszönöm a családomnak a kitartást, Balázs Haasz-nak a szuper közös próbákat, táncokat és a felejthetetlen előadást! A gyermekeimnek köszönöm, hogy ennyire türelmesek voltak a gála ideje alatt is, és persze előtte is, amikor a készülés miatt az utolsó héten már nem nagyon sikerült találkoznunk. :-) Köszönöm a drága közönségnek és a táncosoknak, hogy ilyen türelemmel és megértéssel viselték el a gyerekeim jelenlétét. Biztosan nem volt egyszerű senkinek - se a piciknek, se a nézőknek, és persze nekünk, a szervezőknek sem.
Remélem, hogy ez nem árnyékolta be a rendezvény, a táncok és a fellépők szépségét! Köszönöm a táncosoknak a sok-sok nagyszerű élményt! Drága tanítványaim, nagyon élveztem veletek a próbákat, a felkészülést! Egy élmény volt végignézni a folyamatot, ahogy egyre ügyesebbek és ügyesebbek lettetek, egyre szebben táncoltátok a koreográfiákat, míg végül a tegnapi nap feltette mindenre a koronát! Nagyon jó fejek voltatok a hosszú felkészülési munka során is és a fellépésen is, amikor már élesben ment minden. Köszönöm a hétfői és szerdai csoportjaimnak, hogy kihozták magukból most is a maximumot és a legszebb, legjobb, legnőiesebb oldalukat tárták a nézők elé!
Kata KaraiKatalin KutiKata SántaZiba KrettSára GeőczeKrisztina PéteriMaria AvtushenkoJudit DjutEdit SziklaiNikoletta Alexandra KovacsÁgota Gere-NagyDrBors Marianna - imádlak titeket! (Remélem, nem hagytam ki senkit.) Az est során a legnagyobb szubjektív kedvencem Eszter Rembeczki szólótánca volt, aki mindig meglep és lenyűgöz. :-) És újra bemutatkozott tanár néniként és koreográfusként is, nem kis sikerrel! Óriási ez a Visszatérés a Holdra koreográfia és a táncosai is! :-) Eszti, nem csak zseniális koreográfus vagy, hanem fantasztikus rendező és pedagógus is! Szeretek veled "dolgozni" nagyon! Hajnika legnagyobb szubjektív kedvence a Kígyónők volt Másával és Nikivel. Az egyetlen szám, ami alatt végig csöndben tudott maradni és a sarokban ülve igyekezett leutánozni a lányok táncát - mind a karmozdulatokat, mind a talajtáncot és a jazz elemeket is, amitől én teljesen elolvadtam. Köszönöm szépen Kriszta néninek, hogy a pici lánykáinkat ilyen türelemmel (igen, erre van a legnagyobb szüksége az órákon), ilyen odaadással, lelkesedéssel neveli és tanítgatja, és hogy mindig igyekszik kihozni belőlük a legtöbbet, legjobbat, legszebbet. <3 span=""> Azt hiszem, elégedettek lehetünk a "bébi" csoport debütáló fellépésével. Köszönöm szépen a Holdfény Lányainak a profizmust!
Andrea VidóMarta PereczesViktória FarkasEszter Rembeczki Lányok, nagyon sokat jelent nekem, hogy ilyen fegyelmezett és szórakoztató a munkafolyamatunk mindig. Veletek is imádtam ezt a felkészülést és egyre jobbak vagyunk! Hurrá!!!! :-))))
*************************
Gáláról 02.
Köszönöm szépen a csodálatos vendégművészeinknek!
Örülök, hogy Fuchs Péter Butruszkám táncával egy kicsit a férfi energia is jelen volt! Egy emberként imádtuk a két botos saidi táncát. :-) <3 span=""> 
A gödi ORKHESZTIKA Hastáncklub táncosai ismét tüneményesek voltak! Miért is nem vagyok meglepve? :-))) Sághy Judit, köszönöm szépen, hogy elhoztátok a szépséges táncaitokat ismét! Köszönöm a lányoknak a profizmust és a segítséget, és persze azt is, hogy az én koreográfiáimat is ilyen lelkesen és gyönyörűen táncoljátok mindig! Remélem, hogy hamarosan megint fogunk együtt táncolni, közös produkciókban részt venni. Eszter Édl, nagyon örültem neked! Köszönöm a szép táncodat és azt, hogy elhoztad hozzánk Morocco szellemiségét! Hihetetlenül megörültem, amikor bejelentkeztél Amerikából és örülök, hogy legalább erre a kis időre újra találkozhattunk! És hát a dedikált Morocco könyv... Bearanyoztad vele a napomat! Egy olyan kívánságom teljesült ezzel, amit legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna. :-) <3 span=""> Ágnes Molnár és az ELTE Oriental csapata mindig lenyűgöz a kreativitással és a friss, lendületes előadásmóddal. A hasonló hasonlót vonz - Ágihoz így mindig tündéri, kreatív, lelkes és üde tanítványok csatlakoznak. :-) <3 span=""> A Lunotis Tribal Academy kis csoportja Réka Anna Tóth vezetésével pedig mindig hoz nekünk valami MÁST, ami különbözik a mi táncunktól. Nagyon szeretem a hastánc sokszínűségét! Rékáék a feketével és a fehérrel új színt hoztak ismét. Dögöset, szabadot, keményet és lágyat egyszerre. Folyt.köv., de előtte egy kedvenc Osho idézetem: Fedezd fel, hogy hová sodródik felhőd; fedezd fel, de ne szólj bele. Engedj magadnak szabad utat. Akármerre sodor a szél - az a jó irány. Minden visszatér oda, ahonnan elindult. Ne harcolj, menj a széllel. Ne tégy gátat a folyód elé - ugorj bele. A tánc gyönyörű, olvadj bele egész lényeddel, ne maradjon ki semmi, ez a lényeg. Ne utasíts el semmit, mert különben sosem jössz rá, hogy ki vagy. Fogadj el mindent - ez az igazi ima. /Osho/
************************* Gáláról 03.
És nagyon köszönöm a betelt bérleteseknek a lelkesedést, a kitartást, a szorgalmat! Büszkék lehettek magatokra, Lányok! Tudom, hogy nagy kihívás hétről hétre szorgalmasan eljárni, viharban és 40 fokban, és ti mégis megteszitek!
Maria AvtushenkoGabriella BiróDrBors MariannaJudit DjutSára Geőcze,Nikoletta Alexandra KovacsÁgota Gere-NagyKata KaraiKatalin Kuti,Krisztina PéteriOlga PetrovaKata SántaKata SzecskóEdit Sziklai - ti is veregessétek magatokat hátba, ahogy én most virtuálisan megtettem. :-)
Ez jár nektek, ahogyan a szponzoraink nagylelkű ajándékai is. És meg is ragadom az alkalmat, hogy itt is megköszönjem nekik a támogatást!! <3 span=""> <3 span=""> <3 span="">
Minden fellépőnk és vendégművészünk kapott a főszponzorunktól, Sütő Mária Erőmerítő-től egy-egy utalványt, amit jógára, masszázsra vagy megegyezés szerint másra használhattok fel. Éljetek vele, nem fogjátok megbánni! Nem a levegőbe beszélek; én nagyon jól tudom, mert folyamatosan tapasztalom!
A vendégművészeink mind kaptak még ajándékutalványokat Beatrix Szederné Baranyai-tól (Dead Sea Beauty Makeup Club) arcfiatalító kezelésekre, sminkre, tanácsadásra, és Valentina Patai-tól, aki nyirokmasszázs, táplálkozási tanácsadás és smink utalványokat ajánlott fel.
Biró Nellitől ( www.facebook.com/valasszjobbeletet ) Access Bars utalványt kaptunk, Bíró Tünde-től ( www.biotunder.hu ) pedig "Biotündér" utalványokat.Réka Anna Tóth a Lunotis Tribal Academy nevében masszázst, workshop részvételt és ékszert ajánlott fel, míg én a Mahasti Hastáncstúdió (www.facebook.com/mahasti10 ) nevében magánórát ajándékoztam.
Köszönjük szépen a támogatást!
Ezek az ajándékok mindig jól jönnek. :-) Nem csak azért, mert adni is és kapni is nagyon jó érzés. Hanem azért is, mert mindezek hozzájárulnak a táncos nők fejlődéséhez, megújulásához, megszépüléséhez testben, lélekben és szellemiségben. :-) <3 span=""> És ez számunkra nagyon fontos - ezért járunk táncolni, ezért élvezzük az összekovácsolódó női közösséget, és segítjük egymást a fejlődésben minden téren. Én pedig ezért (is) élvezem annyira a tanítást, mert ennyi csodálatos emberrel és NŐvel lehetek együtt nap mint nap. (A nyerteseket a nyereményekkel együtt részletesen közzéteszem a hírlevélen!)
*****************************

*************
Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
www.mahasti.hu 
www.facebook.com/mahasti10
www.facebook.com/taneczhyvotabudapest
www.youtube.com/user/Mahasti10
www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com 
Szívvel-Lélekkel Stúdió, Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2. 


Készíts tábori plakátot és Nyerj! - Tábori plakátkészítő verseny 2017.

2017 jún 16 - 19:07

Készíts tábori plakátot és NYERJ! - idén is!
FIGYELEM!
A Mahasti Hastáncstúdió
2017. augusztus 20-23-ig
Pilisszentlászlón
tartja idei HASTÁNCTÁBORÁT:
https://www.facebook.com/events/275359552899488 


Ehhez kapcsolódva újra meghirdetjük az elmúlt években is nagy sikert aratott tábori plakát készítő versenyt

„Készíts tábori plakátot és NYERJ!” címmel


VERSENYKIÍRÁS

Mi a célja?
A verseny célja az, hogy elkészüljön az a plakát,
- ami legjobban tükrözi a hastánctáborunk hangulatát,
- ami a leginkább figyelemfelkeltő,
- ami a legjobban megmutatja, mire számítsanak a tábor résztvevői
- ami hatására a legtöbben szeretnének eljönni a táborunkba
- ami a legtöbb embernek elnyeri a tetszését….

Éljen a kreativitás! (És persze a hastánc!) :-)))

A versenyre nevezés nagyon egyszerű:

1, Készíts egy plakátot, ami szerinted a legjobban megfelel a fentieknek.
2, Töltsd fel az eseményhez minél előbb https://www.facebook.com/events/305164773272723 Ha nem megy, akkor szólj és segítünk! (Elküldheted e-mailben vagy FB üzenetben is.)
Ezzel máris beneveztél és még nevezési díjat SEM kell fizetned!!


A verseny lebonyolítása
is rendkívül egyszerű:
A feltöltött plakátokat bárki lájkolhatja, és ezzel kifejezheti, hogy szerinte melyik a legjobb, legszimpatikusabb plakát, melyik felel meg szerinte leginkább a feltételeknek, a kiírásnak.

A legtöbbet lájkolt plakát lesz a nyerő, azaz a feltöltöttek közül az, amelyik a legtöbb lájkot kapja a tábori résztvevők, vagy bármely FB felhasználók részéről.
Ez lesz a táborunk végleges plakátja, amelyet a

a július 2-i IX. Gyöngyösi Hastáncversenyen
https://www.facebook.com/events/268344180262212/

mutatunk be a nagyközönségnek.
Azaz a hivatalos eredményhirdetés július 2-án lesz, bár a verseny állását bárki láthatja és befolyásolhatja, ha ellátogat az esemény oldalára.

Amint feltöltöd a plakátot, már indulhat is a lájkolás, tehát ha nyerni akarsz, érdemes sietned.
Minél később töltöd fel a versenyművedet, annál később kezdhetik lájkolni!

A feltöltött plakátokat (linkjüket) közzétesszük a www.mahasti.hu oldalon és a https://www.facebook.com/mahasti10 oldalon is.
Természetesen, a résztvevők és a szavazók is megoszthatják a linkeket ismerőseikkel.


Kik nevezhetnek?
Bárki nevezhet,
- aki magánszemély,
- érvényes profillal rendelkezik a FB-on,
- aki ért egy kicsit a képszerkesztéshez, szövegszerkesztéshez, vagy van, akivel megcsináltassa
- hastáncos vagy nem hastáncos
- aki szeretne jönni a táborba vagy nem szeretne jönni
- aki magának szeretne nyerni vagy valaki másnak
- aki volt már Mahasti hastánctáborban és aki még nem volt
- aki volt már bármilyen hastánctáborban vagy nem volt
- aki nő vagy férfi
- aki elmúlt már „annyi”, és aki nem, az is…

Mi a határidő?
A versenyre nevezés határideje
2017. június 27., tehát csak alig több mint egy hét áll rendelkezésedre.
Érdemes sietned a feltöltéssel, hogy minél előbb a nagyérdemű elé tárhasd a művedet és minél előbb szavazhassanak rád!


Mik a nyeremények?

- 10 db beérkezett pályaműig csak 1. helyezettet hirdetünk, aki 5000 Ft-os utalványt nyer a 2017-es Mahasti Hastánctáborba (másra is átruházható)

- 11-15 db beérkezett pályaműig 1. és 2. helyezettet is hirdetünk.
Az 1. helyezett 7500 Ft-os, a 2. helyezett 5000 Ft-os utalványt nyer a 2017-es Mahasti Hastánctáborba (másra is átruházható).

- 16-20 db beérkezett pályaműig 1., 2. és 3. helyezettet is hirdetünk.
Az 1. helyezett 10000 Ft-os, a 2. helyezett 7500 Ft-os, a 3. helyezett 5000 Ft-os utalványt nyer a 2017-es Mahasti Hastánctáborba (másra is átruházható).

- 21 db pályaműtől felfelé az 1-3. helyezetteken kívül minden nevező kap még ajándékként egy 1000 Ft-os utalványt is, ami szabadon felhasználható a 2017-es Mahasti Hastánctáborba, workshopokra, személyre szabott selyemfátyolra, sőt, még oroszórára is, és természetesen, bárki másra is átruházható.

Kikötések:
- Kérlek, a plakáthoz saját ötleteidet használd fel.
- Kérlek, olyan képeket használj, amelyek felhasználásához rendelkezel a megfelelő jogokkal. Így nem fordulhat elő, hogy készítesz egy szuper plakátot, amit sokan szeretnek és lájkolnak is, de a rajta szereplő személy letiltatja.

Szabadon felhasználhatóak a következő oldalakon található képek:
www.mahasti.hu
http://www.facebook.com/profile.php?id=579144075
http://www.facebook.com/mahasti10
Felhasználhatsz általad vagy mások által készített régi tábori fotókat, műtermi fotókat, saját fotóidat, nem hastáncos fotókat…
Kérlek, a fotó készítőjét tüntesd fel minden esetben.

NEM elbírálási szempontok a következők:
- Fekete-fehér vagy színes e a plakát
- Profi vagy amatőr az alkotója
- Hányan készítették (egy vagy több készítője volt)
- Mahasti van e a képen
- Hastáncos van e a képen
- Mi van a képen
- Van e kép hozzá egyáltalán
- Milyen a kép felbontása - a lényeg, hogy a fotó kivehető, a szöveg olvasható legyen. (De a nyomtatáshoz majd nagy méretben lesz rá szükségünk.)
- Milyen szerkesztőprogrammal készült a plakát
- Mennyi munka van benne... (Kit érdekel, hogy 5 perc alatt vagy 5 hét alatt készült el, ha egyszer sikere van?!)Kalandra, kreativitásra fel!
Várjuk a Te plakátodat is!

Töltsd fel a plakátodat MIELŐBB! https://www.facebook.com/events/305164773272723

Jó szórakozást mind a készítőknek, mind a lájkolóknak, mind a leendő táborozóknak!

Mahasti

******************

Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
www.mahasti.hu 
www.facebook.com/mahasti10
www.facebook.com/taneczhyvotabudapest
www.youtube.com/user/Mahasti10
www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com 
Szívvel-Lélekkel Stúdió, Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2.
Fellépés, hastánc, gyerekek, szerelem

2017 jún 12 - 15:12
Szuper hétvégén vagyok túl. :-) Végre újra együtt "dolgozhattam" a párommal, a szerelmemmel. Készülünk a fellépésre. Öltözői lesifotó. Haasz Balázs (Balage), Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel  Pénteken felléptünk a Nyitnikék Óvoda jubileumi napján, az óvoda 40. évfordulóján. Számomra nagyon fontos, hogy gyerekeknek, gyerekekkel is táncolhassak.  Nem csak azért, mert ők a leghálásabb közönség és ez szívmelengető. Imádok velük együtt táncolni a fellépéseim végén.  És azért is szeretem annyira, mert ők még fenntartások és túlagyalás nélkül táncolnak - csinálják, amit látnak, úgy, ahogy tudják.  És mindez annyira tökéletes és annyi örömet szerzünk egymásnak azzal, hogy egy ilyen csodálatos élményben együtt veszünk részt.  Ráadásul szívügyem a gyerek hastánc azért is, mert nagyon fontos, hogy a pici lánykák meg tudják őrizni magukban azt a fantasztikus NŐ-t, akinek születtek. Ebben nagyon sokat segít a hastánc.   A legfantasztikusabb gyermek hastánc oktatókkal készítettem egy interjú sorozatot is, illetve sokszor írtam már róla a blogomban is, pl. itt: http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/05/noiseged-es-kislanyod-utja.html
Szombaton pedig Héderváron léptünk fel, Angyal Krisztina meghívására.  Hát, nem mindennapi élmény volt a Kelet Lányai Gála!  Gyönyörű környezet, tökéletes szervezés!  Gondoskodó, minden részletre odafigyelő segítők, élükön az iskola vezetőjével, Krisztával. Nagyon jólesett a kedves fogadtatás, főleg, hogy rendezvények szervezőjeként én is nagyon jól tudom, mennyi munka, mennyi energia kell egy ilyen nagyszabású rendezvény megszervezéséhez. Ráadásul Kriszta végtelen türelemmel vezényelte le az egész napot, a díszítést, a próbákat, és még a végén is teljes türelemmel igazgatta be a piciket és nagyokat a fotózásokhoz. Hihetetlen! :-) Gyönyörű táncokat láttunk. A kisebb és nagyobb lányok őrületes fegyelemmel sorakoztak a színfalak mögött a fellépéshez és a rengeteg munka és fáradtság ellenére is képesek voltak, vidáman mosolyogni és ragyogni a színpadon! Minden elismerésem nekik ezért! Találkoztam sok régi ismerőssel, akiket már a versenyekről ismertem, és megismerkedhettem az "utánpótlás" csoportok tagjaival is. Tündériek, bájosak voltak! Nagyon inspiráló volt számomra a felkészültségük és a jó kis beszélgetések a hastánc örömeiről, amíg a színpadra lépésünkre vártunk. És ne felejtkezzünk el a csodálatos közönségről sem, akik annyira lelkesen tapsoltak minden csoportnak, és annyira lelkesen táncoltak velünk együtt a széksorok között! Imádtam! :-) Köszönöm szépen Angyal Krisztina-nak és mindenkinek ezt a csodálatos hétvégét!!! Amint lesznek fotók a gáláról, ígérem, felteszem azokat is. :-) Addig álljon itt néhány fotó - a nap egyik legszebb meglepetése: Németh Mónika Monitta és a kis család váratlan feltűnése. Csodálatos volt újra találkozni! :-)
Monitta, Mahasti, Balage és Minka
Minka babáról itt írtam először: http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2010/05/pocaktanc-05-to-be-continued.html :-))) Azóta ilyen nagylány lett belőle. :-)))

Minka babáról itt írtam először: http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2010/05/pocaktanc-05-to-be-continued.html :-))) Azóta ilyen nagylány lett belőle. :-))) Németh Gábor, Minka, Haasz Balázs


Hajnika szórja a szeretetet :-)

2017 jún 12 - 14:48
Igen, Hajnikát nem lehet nem szeretni. Ő maga a megtestesült szeretet, egy szertelen kis angyalka. :-)

Tegnap üldögélt a bilin, közben beszélgettünk. 
Egyszer csak megkérdi:
- Anya, én tudod, hogy honnan merítem az erőmet? 
- Honnan?
- Hát anya szívéből!!


Reggelente beszélgetünk a picikkel arról, hogy ki milyen szépet álmodott. 
Hajnika ma ezt mesélte:
- Én azt álmodtam, hogy benne vagyok anya szívében és egy szívecskét fújtam ki a számon! 


Tegnap Bazsi születésnapját ünnepeltük, így ma reggel sorban újra meg kellett gyújtani az összes gyertyát, majd el kellett fújni... Hajnika tartotta a gyertyákat és hozta oda őket szép sorban, lelkesen. 
- Anya, még egyet! Még egyet! ... Én nagyon szeretem az ÉGÉSEKET! 


Gyöngyszem a Ferencváros szívében

2017 jún 5 - 10:52
A Szívvel-Lélekkel Stúdióról újabb gyönyörű és szívhez szóló cikk született. Én pedig nem vagyok rest megosztani és elbüszkélkedni vele. :-)
Fogadd szeretettel Orosz Orsolya újságírónő írását.

*****************

Gyöngyszem a Ferencváros szívében Mert kell egy hely, ami rólad szól. Egy hely, ami elvarázsol és ahol megvalósulnak álmaid. Igen, én tudok egy ilyen gyöngyszemet, és megosztom veled is a titkot. Tarts velem a sárgaköves (csillámporos) úton, és elviszlek Óz Smaragdvárosa helyett egy sokkal inkább neked való birodalomba.
Tedd fel magadnak a kérdést: teljes mértékben elégedett vagy önmagaddal, úgy érzed, mindig a maximumot tudod nyújtani, kreativitásod az egeket verdesi, lelkedben tökéletes a harmónia, és úgy sugárzol, mint egy ékkő, amely fénye elvakít mindenkit?
Ha a válaszod "igen", akkor minden bizonnyal egy szuperképességekkel megáldott, nem evilági lény vagy. Ez esetben egy fejbólintás a válasz, üzeneted megérkezett J.
Ha a válaszod "nem" (vagy még inkább: "ó, sajnos nem"), akkor teljesen biztos lehetsz abban, hogy hús-vér nőből vagy, közülünk való.  Közülünk, akik egyszer nevetünk, máskor nem, olykor sikert aratunk, néha bizony kudarcot vallunk.  Anyák vagyunk, feleségek, barátnők, társukat keresők, kor nélküli nők. Mások a gondjaink, mások az örömeink.  Különbözünk.  De van egy a közös bennünk: merünk álmodni, szeretünk változni, imádunk nőnek lenni, kilépni a mindennapokból, merjük megélni a pillanatokat.
Nőnek lenni jó. Egyetértesz? Lépj ki te is a mindennapok szürkeségéből, és fedezd fel a benned is ott szunnyadó NŐ-t! Ha már ébredezik, akkor viruljon is ki teljes pompájában! Ontsa illatát, ne bújjon el.  Felejtsd el a gátlásokat, ne keresd a kifogásokat, merj tenni te is az álmaidért. Egyetlen lépés csupán, és Szezám ajtaja előtted is feltárul.
Ki segít neked ebben? Akinek titkos varázspálcájának egyetlen suhintása is megoldja a lehetetlent is, nem más,  mint a
SZÍVVEL-LÉLEKKEL STÚDIÓ VEZETŐJE,  A CSUPASZÍV ÉS TÜNDÉRLELKŰ MAHASTI.

A nemzetközileg ismert és elismert hastáncmesternő, lányok százainak mentora, segítője, aki professzionális tudását úgy adja át, amire kevesen képesek: végtelen türelemmel, sok-sok humorral, határtalan empátiával.


Ha -  szeretnél egy igazán jó „csajos” társaságba kerülni -  vagy egyszerűen csak jól akarod érezni magad (ez garantált!) - elsajátítani a legnőiesebb táncot elméletben és gyakorlatban egyaránt - amivel fel is léphetsz a különböző versenyeken, gálákon (nem kötelező!) - megismerni ennek a varázslatos táncnak a szerteágazó gyökereit, stílusait - testileg és lelkileg formába lendülni, szárnyalni - ledobni a gátlásokat, rosszkedvet, fáradtságot - készen állsz a változásokra...

Akkor ITT a helyed. Teljesen kezdőként, újrakezdőként, haladó táncosként egyaránt tudsz csatlakozni.
Miért más a Szívvel-lélekkel stúdió?
„Az elmúlt tíz évben a hastáncnak köszönhetően rengeteg élményt, tapasztalatot és boldog pillanatot átélhettem. A hastánc segítségével „éltem túl” a kamaszkort és serdültem nővé, ez alatt szerettem meg igazán a mozgást, ráadásul megtanultam, hogyan fogadjam el önmagam. Megismertem sokféle táncstílust, tanultam ritmusismeretet, használtam különféle tánceszközöket, és bár 10 éve csinálom, még mindig rengeteg mindent szeretnék tanulni, látni, megismerni a hastánc világában. Táncoltam annyiféle színpadon, eseményen, versenyen, hogy felsorolni is nehéz (….) Ráadásul megismerkedhettem sok-sok csupa nagybetűs NŐ-vel… Mahastinak és táncának köszönhetően megtanultam rengeteg mindent a színpadi etikettről, lámpalázról, bemelegítésről, egyensúlyról, nőiségről, spiritualitásról, sminkelésről(…) És a legfontosabb, hogy megtanultam bátornak lenni, na és persze beismertem és elfogadtam, hogy sosincs az a mennyiségű smink, csillám és fellépőruha, ami elegendő lehet egy hastáncos számára…”   (Viki)
*
„Mióta Mahastinál táncolok, nagyon sok új barátra leltem, köztük életre szóló barátokra is. Mindig szívesen megyek táncolni, elsősorban a tánc miatt, de amiatt is, ha valami bánt, vagy problémám van, segítő, támogató női körben beszélhetek róla, és megértést, inspirációt kapok. Az órák hangulata, a fellépések, versenyek, külföldi utak, táborok, mind-mind életre szóló élményeket adnak. Mahasti által tanulom, hogyan hozhatom ki magamból a nagybetűs NŐ-t.”   (Kriszta)
*
"Hálát adok Istennek a lehetőségért hogy Mahastival és a lányokkal táncolhatok.  Amikor Magyarországra költöztem, nagyon szűk ismeretségi köröm volt, ami (több más körülménnyel együttvéve) szinte depresszióhoz vezetett.  De amint megláttam egy Facebook-meghívót Mahasti hastáncára, elhatároztam hogy megváltoztatom az életemet.  Eleinte nem vonzott különösebben ez a fajta tánc (az arab kultúra nem áll hozzám közel), de Mahasti tanári képessége, hatalmas lelke és végtelen kedvessége új távlatokat nyitott és egy új világba vezetett.  Megértettem hogy a keleti tánc tele van titkokkal és kulturális mélységekkel, és most már biztosan állíthatom, hogy kihívást jelent számomra Mahasti által új dolgokat felfedezni, a mozgásban és saját magamban egyaránt. Mahasti táncórái testileg és lelkileg egyaránt építőleg hatnak rám. Az izmaim most sokkal erősebbek, mint azelőtt, a versenyeken szerzett érmek és oklevelek pedig bizonyítják, hogy nem vagyok vesztes." (Mása)
*****
A hastánc nem csupán „egy tánc”. Egy életforma, egy csodálatos belső utazás, egy meghitt és varázslatokkal teli intim női közösség. Ha jól választasz. Hastánc kurzusok tucatjai közül válogathatsz, de Szívvel-Lélekkel Stúdió csak egy van. A Ferencváros szívében.
Hol találod ezt a titkos kertet? Budapest, IX. Bokréta u. 12.
Hogy léphetsz be a titkos kapun? Nos, elsétálhatsz a Stúdióba, de sokkal egyszerűbb, ha előzetesen felveszed a kapcsolatot Mahastival, aki a legutolsó aggályaidat is eloszlatja, és segíti a kezdő lépéseidet (is).
Mahastit itt tudod elérni: mahasti@freemail.hu
Itt tudsz körülnézni:  Blog: www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com YouTube: www.youtube.com/mahasti10 Facebook: www.facebook.com/mahasti10 www.facebook.com/taneczhyvotabudapest

Mire számíthatsz? 
- Az első pillanattól kezdve egy női energiákkal telített, segítő és támogató, vidám közösségre, ahol MINDENKI kortól és testalkattól függetlenül meg tud tanulni táncolni. És bár keményen dolgozunk, mindezt nevetve, játszi könnyedséggel, oldott hangulatban tesszük.
- Rengeteg élményre, amit az órákon kívül a változatos és tematikus workshopok, gálák, versenyek, fellépési lehetőségek, táborok nyújtanak neked.
Miért Szívvel-Lélekkel?
- Itt nem egy leszel az arctalan tömegben, hanem kiemelt személy, ahogy mindenki más is. Egyénre szabottan, igényeidnek megfelelően, hangulatodhoz és körülményeidhez igazodva foglalkozik veled Mahasti.
- Itt nem letudod a táncórát, hanem aktív részese vagy, energiákkal töltődsz, és minden pillanatban tanulsz valami újat.
- Ahogy Mahasti szívvel és lélekkel adja át professzionális tudását, úgy te is szívvel és lélekkel fogadod be azt.
- Mert minden pillanat rólad szól.

 És ha sosem táncoltam? Biztosan sok mást sem csináltál még, mint ahogy mindenki így van ezzel. A hastánc azonban nem korfüggő, és nem igényel előképzettséget. Pusztán annak okán, hogy nő vagy, ott vannak benned az ősi mozdulatok, és meglepődsz, mennyi mindenre vagy képes. A saját tempódban fogsz haladni, pont úgy, ahogy szeretnéd. Izomlázra készülj fel, mert a hastánc nem „lötyögős csípőrázás”, hanem kemény izommunka, a mosoly álcája mögött.
Miből áll egy Szívvel-Lélekkel hastáncóra? Minden hastáncóra egy ráhangolódó nyitókörrel kezdődik, ahol röviden beszámolunk pillanatnyi érzéseinkről, elmondjuk az esetlegesen bennünk feszülő problémát. Természetesen, ha nem szeretnél beszélni, akkor csak meghallgatod a többieket.  Az óra bemelegítéssel, nyújtással, és a fő alapmozdulatok átismétlésével indul, ezt követően az adott kurzusnak megfelelő tematikát követjük. S zép lassan – vagy ha szeretnéd, azonnal -, megismerkedsz a hastánc eszközeivel (fátyol, kard, legyezőfátyol, stb…) is.  Elméletben és gyakorlatban is megtanulod a hastánc stílusait, és előbb-utóbb ráérzel arra, melyik áll hozzád a legközelebb. Lehetőséged lesz már kezdőként is csoportban vagy egyénileg fellépni, ehhez is minden segítséget megkapsz. De ha pusztán a tánc öröméért szeretnél járni, itt azt is megteheted. Semmi nem kötelező, de minden lehetséges.
Csak rajtad múlik.
Ne keresgélj tovább, a Szívvel-Lélekkel Stúdió minden álmodat megvalósítja, és új távlatokat nyit meg előtted. Merj lépni az álmaidért, tarts velünk a varázslatos ösvényen, lépj be MOST a kapun, indulj el az úton.

Szezám ajtaja nyitva áll, gyere és kukkants be, várunk szeretettel!
Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel 


Mahasti Hastánctábor - Erőmerítő Jógatábor 2017

2017 máj 30 - 14:40
... tábor hastáncos és nem hastáncos NŐK-nek.

Persze, ha éppen baromira nem érzed magadban a nőiséget, és úgy érzed, pont most csappantak meg a női energiáid.... akkor is eljöhetsz. Sőt!!!
Itt majd helyére kerül minden. :-)

Olvasd el, és figyeld a blogot és a honlapot, mert hamarosan elindul újra a tábori plakát készítő verseny, és lesznek extra akciók is!

********         ♥
Szeretettel várunk a Mahasti Hastáncstúdió
HASTÁNCTÁBORÁBA 2017. augusztus 17-20-ig Pilisszentlászlón

Vajon neked szól ez a tábor? Győződj meg róla, mielőtt tovább olvasnál.  Jelöld meg magadnak azokat a válaszokat, amelyekkel egyetértesz, amelyek igazak lehetnek Rád (több válasz is lehetséges)
Te miért mész idén (is) hastánctáborba?
 • a jó hangulat miatt
 • a jó társaság miatt
 • a közös érdeklődés miatt
 • a nyaralás miatt
 • aktív pihenés miatt
 • szép környezet miatt
 • fejlődési lehetőséget ad a táncban
 • többfajta stílust megismerek
 • több oktatót megismerek
 • intenzív tánctanulás miatt
 • új táncos impulzusok miatt
 • jó levegő miatt
 • élő dob miatt
 • végre valami más, de mégis ugyanaz
 • barátnőm (családtagom, gyerekem, anyukám...) is jön
 • a tanárom javasolta
 • akik már voltak, azok javasolták
 • eddig mindig jó volt, idén is biztosan az lesz
 • eddig még nem voltam, most kipróbálom, vonz az újdonság
 • az oktatómmal együtt nyaralni
 • másik oktatóval együtt nyaralni
 • így akarok megismerkedni a hastánccal, most kezdem
 • mert kezdőként is mehetek
 • mert haladóként is mehetek
 • mert kezdők és haladók együtt vannak
 • jó kaják miatt
 • mert jógázni is lehet
 • igazából a kiegészítő programok miatt megyek
 • fogyni szeretnék a sok tánccal
 • hátha lesznek pasik is...:-)


Ha legalább 4 választ megjelöltél, akkor biztos, hogy idén nyáron köztünk a helyed! Ha 4-nél kevesebb igen válaszod van, akkor meg pláne gyere el! :-)
Ráadásul, ha velünk is megosztod a válaszaidat, akkor segíted a mi munkánkat is, hogy évről évre jobb, színvonalasabb táborokkal várjunk téged, titeket, és olyan tábort szervezzünk, amire a leginkább vágysz. Ezért a segítségedet egy apró ajándékkal köszönjük meg! Hogy mivel, az legyen meglepi!  Küldd el a válaszodat, válaszaidat, egyéb kérdéseidet, véleményedet, és automatikusan küldjük neked az ajándékot!
Most már biztos, hogy érdemes tovább olvasnod! 
Nézd meg, mit kérdeztek mások!

Mit fogunk csinálni? Nem lesz uncsi a sok hastánc?
Elsősorban hastáncolunk, mivel hastánctáborról van szó.  Az órarendünk napi 4-5-6 különböző szintű és stílusú hastáncórából áll. Pihenésképpen némi elmélet is lesz… Lesznek egyéb lazulós, kötetlen programok napközben és esténként is: ismerkedési est, záró est, közös játék, kirándulás, transztánc, örömtánc, dobolás, játékok... Az eddig megszerzett tudásodat megcsillanthatod a nyitóbulin, a záróbulin és az egyéb spontán bulikon is. :-) Az oktatás több csoportban zajlik, teljesen kezdőtől a haladó szintig (bármelyik csoporthoz csatlakozhatsz a tudásszintedtől függetlenül). A jó ételek, a jó társaság, a jó tánc - mind garantált! :-)))
További programokhoz és kérdésekhez olvass tovább, és ha csatlakoznál hozzánk, itt jelentkezhetsz: mahasti_titkarsag@yahoo.com

Teljesen kezdők is jöhetnek? Nem lesz ciki a sok profi táncos között az én bénázásom? Igen, teljesen kezdőként is jöhetsz. Más kezdők is lesznek rajtad kívül, az oktatók külön odafigyelnek rátok, és a haladóbbak is szívesen segítenek túllendülni az esetleges kezdeti nehézségeken. Ráadásul teljesen kezdőként egy hastánctáborban tudod a leggyorsabban és legintenzívebben elsajátítani az alapokat!


Ki fog tanítani? Idén az órákat Mahasti tartja egy vendégoktató, Rembeczki Eszter közreműködésével, akinek az órái már tavaly is nagy sikert arattak.
Konkrétan mit tanulunk? Koreográfiákat? Igen, azokat IS. Megismerkedünk néhány izgalmas tánceszközzel, és lesz egy vidám csoportos dobszólónk is. Élő dobra is fogunk táncolni. Biztosan lesz némi meglepetés a már haladók számára is… Szóval, unatkozni idén sem fogunk. 
A fő témánk idén a HOLD lesz, ezt járjuk körbe több oldalról is. 
Legyezőfátylat, fátylat mindenképpen hozzál, ha már van. A tábor részletes órarendje és programja júliusban kerül fel a levelezési listára és honlapra – www.mahasti.hu

Nincsen se ruhám, se tánceszközeim… Ez nem jelent akadályt! :-) Vedd fel velem a kapcsolatot, és segítek kölcsön ruhát, kölcsön eszközöket szerezni még a tábor előtt. Abban is tudok tanácsot adni, hogy hol tudod a kezdő készletedet kedvező áron beszerezni. Írj még ma a mahasti_titkarsag@yahoo.com címre!

Vendéget, férjet, családtagot is hozhatok? Ők nem táncolnak. A tábor középpontjában az intenzív hastánctanulás áll, de természetesen elhozhatod a barátodat, férjedet, gyerekeidet, anyukádat, nagymamádat, anyósodat is. Miközben táncolsz, családtagjaid sem fognak unatkozni: a közelben található a Lepencei Strand, a Falumúzeum, számos kirándulóhely (Rám-szakadék, Dobogókő), a zen templom és a papréti ménes, ahol lovagolhatnak is. A hastánc és a jóga mellett (erről lásd lentebb) talán még neked is jut időd arra, hogy ellátogass velük ezekre a helyekre.
A gyerekemet (anyukámat, kolléganőmet….) is hozom, de ő még nem tudja, hogy táncolna e. Rendben, ezt akkor majd helyben eldönti. Több lehetőségből választhattok: a vendégeknek szóló kedvezményes árat fizetitek a számára, és ha úgy dönt, hogy benéz egy-egy órára, akkor óradíjat is fizethet, vagy járhat a te hastánc bérleteddel. Ha a teljes kurzust befizeti, akkor a vendég árat helyben is kiegészíthetitek a résztvevőknek szóló árra.
Én még nem jártam egyik oktatótokhoz sem. Mahastit is csak névről ismerem. Ezért bizonytalan vagyok… Egyik sem jelent gondot! Nem baj, ha eddig teljesen más stílust táncoltál, ha másik oktatóhoz jártál és most csak kipróbálnád, hogy milyen nálunk a hangulat, hogy zajlik az oktatás, miket tanítok.
A táborban kockázat nélkül kipróbálhatod mindezeket! Ugyanis a részvételed még nem kötelez semmire, nem kell utána hozzánk járnod! (De ha szeretnél, később csatlakozhatsz hozzánk és fel is léphetsz velünk!) SŐT! Ha nem tetszik a tábor, elégedetlen vagy a színvonallal, akkor visszatérítjük a tábor teljes árát!!!
Ha úgy érzed, ez jól hangzik, és érdemes már most csatlakozni hozzánk, akkor jelentkezz a mahasti_titkarsag@yahoo.com címen!
És persze olvass tovább a részletekért, amelyeket a www.mahasti.hu oldalon is megtalálsz.


Lesznek más jellegű programok is? Azok is ingyenesek? Igen, lesz éjszakai Hold-meditációtranszhastánc, vagy akár transzlégzés is. A keleti kultúra jegyében egyik este leánybúcsút / henna party-t rendezünk. (Csillámtetoválásra is számíthatsz, így hozhatod a saját készletedet is, ha van.) 


A tábor végén közös koncertet és műsort adunk! Lesz darbuka oktatás is, amire szintén érdemes előre bejelentkezni. Ha szeretnél dobolni, elmélyedni a hastáncos alapritmusokban, akkor kérlek, jelezd előre, hogy van e már darbukád, vagy hozzunk a számodra.
Tehát továbbra is megmaradnak a már szokásos és jól bevált programjaink (lásd az elején), és lesznek újítások is.
legnagyobb és legjobb hírünk az, hogy ugyanebben az időpontban jógatábor is lesz ugyanitt, Sütő Marcsi vezetésévelwww.eromerito.hu

Marcsi a Mahasti Hastánctábor regisztrált résztvevőinek ingyenes részvételi lehetőséget biztosít a jógaórákon (napi min. 3 óra!). És mivel ezek nem esnek egybe a hastáncórák időpontjával, ez külön jó hír, hiszen így a hastáncból sem maradsz ki! Így a hastánctábor alatt megismerkedhetsz az Erőmerítő jógával, egészen az alapoktól, és más jógamozdulatokba is belekóstolhatsz! Mivel Marcsi masszőr, (és tréner és coach is), a jógán kívül a tábor alatt és után is bejelentkezhettek hozzá shiatsu masszázsra, mátrix kezelésre és life coachingra is (erről bővebben a táborban). Ráadásul a tábor ideje alatt különleges kedvezménnyel vehető igénybe mindegyik (ezekről a szolgáltatásokról és áraikról Marcsi honlapján találsz információkat). Marcsi biztosan mesél majd az erőmerítő tréningjéről is (annyi tánc után úgyis ránk fér majd az erőmerítés...) :-)
Mátrix élménybemutatót is tartunk, hogy azonnali jobbulások történjenek az életünkben. :-) 
Mit kell hozni? Ne felejtsd el elhozni a gyakorló ruhádat és papucsot/cipőt a tánchoz (az esetleges a szabadtéri órákhoz is jó, ha készülsz) Jó, ha Nálad van a fellépő ruhád, a kedvenc zenéid és az összes tánceszközöd (legyezőfátyol, bot, kard, fátyol, kézcsengő, csörgődob stb.) is.
Ha a jógaórákon is részt veszel, hozz ehhez polifoamot, takarót, kényelmes ruhát.
Ha van már darbukád, hozd el azt is! Ha még nincs, de szeretnél részt venni a dobórákon, akkor szólj, és adunk kölcsön. Elhozhatod a saját vízipipádat és hozzá a kedvenc dohányodat is, ha van! :-)
A szabadtéri programokhoz, napozáshoz is hozz magaddal polifoamot/takarót, kényelmes, melegebb ruhát, szúnyogriasztót stb...
Ha bármilyen ruhád, tánceszközöd hiányzik még, akkor szólj, és adunk kölcsön!

Milyen a szállás? Lesz valami szobabeosztás vagy magunk választjuk a hálótársainkat?
Ha többen jöttök, vagy ismerőseid, barátnőid, csoporttársaid is jönnek, akkor lehet, hogy egy szobában szeretnétek aludni. Kérlek, ezt előre jelezd, és úgy foglalunk a számotokra szobát. Az elhelyezés 2-4 ágyas, fürdőszobás (zuhanyzós) szobákban van. Kétágyas szoba korlátozott számban van, ezért kérlek, vedd figyelembe, hogy ennek kiválasztásánál előnyt élveznek a házastársak, szerelmespárok. A hastánctábor létszáma 15- 40 résztvevő és 2 oktató.

Ilyen a pihenőhangulat a Mahasti HastánctáborbanHol leszünk pontosan? A cím: Pilisszentlászló, Pilis Szálló, Szentendrei út 8. A táncórák is itt, a Szálló különtermében lesznek.
Nagyon egyszerű megtalálni, mert Pilisszentlászlón ez az egyetlen szálló. (Azért vedd majd számításba azt is, hogy nem az 5 csillagos Kempinski Hotel.) Ha busszal jössz, akkor a Központban (templom, kocsma, cukrászda, városháza) kell leszállni, és visszasétálni kb. 80 métert (A jó fej buszsofőrök megállnak a kedvedért – hogy ne kelljen cipekedni – akár a szálló előtt is közvetlenül, de Pssszt! Ez nem publikus!)
Kocsival a GPS segíthet.
A szállóról rövid leírást és képet találtok itt: http://www.pilisszentlaszlo.hu/turizmus/turista1.html http://www.vendegvaro.hu/Hotel-Pilis
Pilisszentlászlóról röviden: http://www.vendegvaro.hu/Pilisszentlaszlo
Ilyen a kajahangulat a Mahasti Hastánctáborban
Milyen lesz a kaja? Nem valami menza koszt, ugye?
Igen, a kiszáradt, mosogatóvíz szagú rizibizi – rágós rántott hús kombinációt elfelejtheted, mi biztosan nem adunk ilyet. :-)))  A táborban idén is saját szakácsunk fog főzni. Ez min. 15 fős létszámnál már megvalósítható!

A részvételi díj magában foglalja a napi háromszori étkezést is. Ha az étkezésednél speciális dolgokat is figyelembe kell venni (lisztérzékenység, tejérzékenység stb.), kérlek, ezt is jelezd!
Természetesen, vegetáriánus étkezés IS lesz.

Akkor egész idő alatt nem ehetek húst? Hogy lesz erőm táncolni? Ne aggódj, a tapasztalatok azt mutatják, hogy még a notórius húsevőknek sem hiányzik a hús ilyen finom ételek mellett. Ráadásul ez nem egy önsanyargató-önkínzó-koplaló tábor! Igen, hús is behozható a tábor területére minden mennyiségben (a helyi boltban pl. finom felvágottak kaphatóak).  És mellesleg a tánc és az egészséges ételek hatására még az is előfordulhatsz, hogy a tábor végére pár kilót leadsz!


Mennyibe kerül az egész? És persze az is érdekel, hogy vannak e kedvezmények?
felnőtteknek szóló teljes részvételi díj 51 000 Ft. Ez az ár az utazáson kívül MINDEN KÖLTSÉGET tartalmaz.
És igen, vannak költségcsökkentő kedvezmények idén is!!
1, Ha sietsz a befizetéssel és július 19-ig befizeted a teljes összeget, akkor máris közel 10 000 Ft kedvezményt kapsz, azaz CSAK 41 500 Ft-ba kerül számodra a tábor!
2, Igen, részletfizetés is lehetséges, ráadásul bármilyen beosztással, bármilyen részletben fizethetsz. Ha ezt szeretnéd egyeztetni, akkor is a mahasti_titkarsag@yahoo.com címre írj.
3, Családtagoknak, hozzátartozóknak (akik nem vesznek részt az órákon) és 15 év alatti gyermekeknek csak 31 500 Ft-ba kerül a tábor.
4, Ha úgy érzed, hogy nagyon szeretnél részt venni a táborban, de ennek anyagi akadályai vannak, akkor se keseredj el (mert azzal csak magadnak ártanál). Ez esetben keress meg mielőbb, és biztosan találunk valamilyen mindkettőnk számára kielégítő megoldást!!!

Még egyszer tehát: A részvételi díj magában foglalja - a szállást, - a napi háromszori étkezést, - a hastáncórákon való részvételt, az oktatás díját
- a darbuka oktatás díját
- a jóga foglalkozásokon való részvételt - a közös programokon (estek, bemutatók stb.) való részvételt - a tábor végi meglepit.
Az utazás pedig egyénileg történik. Telekocsi szervezésében segítünk, és ez ügyben akár közvetlenül a levelezési listára is írhatsz!
Végül még egy nagyon fontos információ: Az előleg – 20 000 Ft – befizetésének határideje is július 19.

És ha nem akarok ott lakni, de az órákra bejárnék? Akkor is mehetek táncolni? Természetesen akkor is örömmel látunk! Ha nem tudsz eljönni a tábor teljes idejére, akkor lehetőséged van a napi díjfizetésre is. A környéken lakó tanulóink kérésére az órák a Mahasti Hastáncstúdió szokásos óradíjaival, bérleteivel is látogathatóak. Minden évben jönnek így páran és nagyon jól működik ez is. De szerintem érdemesebb inkább velünk lakni és velünk bulizni, étkezni, a közös programokon részt venni egész nap. Így biztosan nem maradsz ki a remek hangulatból, a feltöltődésből! Érzelmileg, testileg-lelkileg biztosan többet profitálsz így a táborból, ráadásul anyagilag is jobban jársz, ha az óradíjakat nézzük.
És ha befizetek valamennyi előleget, vagy a teljes összeget, és mégsem tudok eljönni? Akkor elbuktam a pénzt? Mert azt nem szeretném… Természetesen, senki nem szeretne anyagilag rosszul járni, és mi sem szeretnénk a táborra ráfizetni. De az sem lenne jó, ha valaki rossz szájízzel emlegetné a Mahasti Hastáncstúdiót. A szállás díját és az étkezést azonban előre ki kell fizetnünk nekünk is. Ezért alakítottuk ki így a lemondási feltételeket: - Július 31-ig való lemondás esetén a teljes részvételi díjat visszafizetjük. - Kezdéstől számított egy héten belüli lemondás esetén a részvételi díj 50% -át visszafizetjük. - Kezdéstől számított 72 órán belüli lemondás esetén a részvételi díjat sajnos már nem áll módunkban visszatéríteni. Azonban szeretnénk, ha a pénzt nem veszítenéd el, ezért még ekkor is két választás áll előtted:  1, A befizetett összeget átruházhatod másik személyre is;  2, A befizetett összeg 50%-át lejárhatod a Mahasti Hastáncstúdióban (akár órarend szerinti órán, akár workshopon is)
A megértésedet köszönjük!
Rendben. És hogyan tudok befizetni? A táborra (és az összes kurzusunkra, programunkra is) a Stúdió bármelyik oktatójánál befizethetsz, de van lehetőség postai vagy banki utalásra is. A jelentkezésedkor kérlek, írd meg azt is, hogy melyik megoldás számodra a legmegfelelőbb.
Ha bármilyen további kérdésed felmerülne a tábor vagy a hastáncoktatás kapcsán, hívj bátran a 06-70-317-80-90-es számon /Mahasti/, vagy írj a mahasti_titkarsag@yahoo.com címre.
A tábor részleteiről, legfrissebb híreiről tájékozódhatsz a www.mahasti.hu oldalon is, illetve a hírlevelünkön keresztül is: http://www.mahasti.hu/content/klub .


Ilyen szeretettel várunk a Mahasti Hastánctáborba
Szeretettel várunk!
Akkor is, ha már haladó vagy… Hogy nyáron se kelljen abbahagynod kedvenc táncodat. És akkor is, ha még csak kacérkodsz a hastánc gondolatával, hiszen ez egy remek alkalom arra, hogy elkezdd, és társakra, barátokra találj.

Végül pedig fogadd szeretettel ezt a verset, amely kifejezi azt, hogy számomra milyen a hastánc. Remélem, hogy hasonló közös élményekben lesz részünk idén is!


Ma éjjel táncoltunk magunkban a csillagos ébenfekete égboltnak, a semmiből felfénylő madaraknak, a keringő Psziché-pillangóknak, a mély, sötét éj-tengernek, a nagy, halvány bíbor Teleholdnak.
Utána már csak ülni vágytunk a puha parti homokban. A tánc öröme elvezethet a boldogság extázisához, de a beteljesedéshez már önmagamban kell nyugodnom a mozdulatlan pillanatban.
/Vörös Ákos: Kozmikus tánc/

Hastánc alapmozdulatok - rakjunk rendet a fejedben!

2017 máj 30 - 13:57
Hastánc alapmozdulatok - rakjunk rendet a fejedben!
Workshop 2017.06.24-én!  https://www.facebook.com/events/297343897390290 
Hastánc alapmozdulatok - rakjunk rendet a fejedben!Workshop 2017.06.24-én!  https://www.facebook.com/events/297343897390290

KIKNEK SZÓL?
- Ha most fogsz bele a hastánc tanulásába és egyből egy komplett rendszerre és rendre vágysz...- Ha már kezdő-középhaladó-haladó vagy és tudod a mozdulatokat, csak éppen nem látod át a rendszert...- Ha tanár néni vagy már, és szeretnél valami hasznosat és extrát adni a saját a tanítványaidnak... Gyere el! 

MIT CSINÁLUNK? Rendszerezd, foglald össze és tanuld meg a hastánc alapjait!Így igazán jól kezdődik a nyár és sokkal magabiztosabban vágsz majd neki a nyári intenzív kurzusoknak, a nyári táboroknak vagy akár az őszi új kezdő-középhaladó-haladó tanfolyamoknak is. 
4 ÓRA ALATT??!!Igen, tudom. Kevés az a 4 óra. Nagyon kevés. Ezért NAGYON intenzív munkára számíts, igen rövid pihenőkkel. Felváltva veszünk elméletet, gyakorlatot, hogy ne csak az agyunkat mozgassuk át, hanem a testünket is és kellő energiával feltöltekezve vágjunk neki az újabb és újabb egységeknek.

MENNYIBE KERÜL? 
A 4 órás kurzus ára 9000 Ft (2250 Ft/óra) 
vagy 
4 óra a Mahasti hastáncbérletedből (1460-1680 Ft/óra)

VAN E KEDVEZMÉNY? 
Természetesen most is van kedvezmény. :-) Ki nem hagynánk, hiszen kedvezményt adni és kapni JÓ! :-))) A június 18-i Gála belépőjegyén találhatod azt az 1000 Ft-os kupont, amit felhasználhatsz erre a kurzusra (Igen, akkor is felhasználhatod, ha a bérleteddel jössz, és így még kedvezményesebb az ár!)

MIT KAPOK MÉG A KEDVEZMÉNYEN FELÜL? 
- Jó társaságot. Ez nálunk GARANTÁLT!
- Szórakoztató óravezetést. Az "edutainment" egyre népszerűbb nálunk is - nem véletlenül. Hát nem sokkal jobb szórakozva tanulni? :-)
- Teát, nasit, szőlőcukrot...
- És ami a legfontosabb: írásos segédanyagot az alapmozdulatok rendszerével. (Igen, ez pontosan az a segédanyag, amiből a hastáncoktató képzésen a leendő oktatók is tanultak!)

MÁR MOST JELENTHEZHETEK? 

Igen, és érdemes is mielőbb jelentkezned, mert a max. létszám mindössze 10 fő.
A jelentkezés a befizetéseddel válik véglegessé. 
(Illetve az órán is jelentkezhetsz a bérleteddel, amiből lehúzom a 4 órát és így máris lefoglaltad a helyedet a kurzuson.)
Céges számláról is utalhatsz, ha szeretnél; ehhez másik számlaszámot küldök.

Ha kérdésed van még, itt is felteheted, vagy írhatsz a www.facebook.com/mahasti10 oldalnak (én fogom olvasni) vagy küldhetsz e-mailt is a mahasti@freemail.hu címre.
Persze a legjobb, ha egyből csatlakozol az eseményhez is itt: https://www.facebook.com/events/297343897390290

Szeretettel várlak!
Mahasti


***********************

Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
www.mahasti.hu 
www.facebook.com/mahasti10
www.facebook.com/taneczhyvotabudapest
www.youtube.com/user/Mahasti10
www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com 
Szívvel-Lélekkel Stúdió, Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2.  

Oldalak