Hírolvasó

Visszajelzés - Hastáncoktatói Mentorprogram, Nagy Flóra, 2022.

 Nagy Flórától kaptam ezt a visszajelzést. Flóra két év tanulás után végzett a Hastáncoktatói Mentorprogramon és mind a 4 félévi vizsgáján meglepett minket a kreatív ötleteivel. :-)Nagy Flóra, https://www.facebook.com/flowrahoopdance

Flóra így foglalta össze a képzésről a tapasztalatait. 


**********************************

Szeretnék köszönetet mondani Mahastinak, aki létrehozta a Hastáncoktatói Mentorprogramot, amelynek hallgatója lehettem én is két évig. 

A képzést a 2022. január 9. napján végeztem el sikeresen, aminek nagyon örülök, mert nagyon sok mindent tanulhattam itt.

Azért jelentkeztem a képzésre, hogy a gyakorlati és elméleti tudásomat fejlesszem a hastánc területén, és egy másik stílusban (hulahopp tánc) megfelelő tánc- és pedagógiai ismeretekkel kezdjek el oktatni.


A képzésen láthattam, ahogy a résztvevők egy része élesben is belevágott az oktatásba Mahasti biztatására, és milyen sikereket értek el a röpke két év alatt. 

Kicsit sajnálom, hogy vége lett a képzésnek, mert jó volt havonta legalább egyszer új stílusban táncolni vagy oktatási kihívásokról, női dolgokról és táncról beszélni. 

A képzésen rengeteg különböző óránk volt, arra ösztönözve minket, hogy a saját stílusunkat, egyéniségünket is találjuk meg a táncban. Nemcsak táncóráink voltak, hanem például táncpedagógia, marketing, rendezvényszervezés, önismeret, női önismeret és egyéb hasznos tantárgyaink is. 

Az elméleti tananyagok esetében nem a száraz elméletet nyüstöltük, hanem gyakorlat orientált órákon vehettünk részt, hiszen olyan emberektől hallgathattunk előadást, akik saját maguk is foglalkoznak az adott területtel, mert a saját vállalkozásukat kell menedzselniük és emiatt aktívan kell például a rendezvényszervezéssel foglalkozniuk. Más úgy rendezvényszervezést, márkaépítést vagy bármit hallgatni, hogy a könyv szerinti elméleti részt próbálják megértetni, vagy gyakorlati oldalról mondja el valaki, hogy milyen is például egy hastáncversenyt megszervezni az elejétől a rendezvény utáni utolsó lépésekig. 

Nagyon sok stílusról tanultunk, ami még jobban megszerettette velem a hastáncot. Amikor elkezdtem a képzést, akkor sok stílust már érintőlegesen ismertem, de nem tudtam azoknak a történetét, nyilván ahhoz, hogy egy stílust táncoljon az ember, nem kell a stílust kívülről fújnia, de számomra nagyon sokat segített a táncok megértésében.

A képzés előtt nem éreztem a bátorságot arra, hogy koreográfiát készítsek, de a képzésen minden félév végén elő kellett adnunk a saját koreográfiánkat, ami segített abban, hogy a saját stílusom felé kezdjek el haladni. Mahasti mindenkit biztat arra, hogy a saját stílusát, egyéniségét megtalálja a táncban, nem gyári hastáncosok kerülnek itt ki, hanem mindenkit arra ösztönöz, hogy olyat készítsen, amiben a készítő is örömét leli.

Miért is szerettem idejárni? Olyanokkal voltam együtt, akik ugyanúgy vagy talán még jobban szeretik a hastáncot. Nemcsak elméletről és gyakorlatról szólt, hanem bármilyen megpróbáltatásról beszélhettünk, ami éppen nehézséget okozott az életünkben. Mahasti számos, neves oktatót hívott meg a képzésre az igényeink szerint. Rálátást kaphattunk arra, hogy hogyan is kell egy hastánc iskolát/vállalkozást vezetni. Mivel jó páran elkezdtek a csoportomból már élesben oktatni, így tanár-tanítvány, tanítvány-tanítvány közötti szituációkat beszélhettünk meg. A hastánc történetéről és a különböző stílusokról széleskörű ismeretre tehettem szert. Előfordult, hogy nem tudtam a képzésen élőben részt venni, de mindig vissza tudtam utólag nézni az online felvételeket.

Kiknek ajánlom a képzést? Ajánlom mindenkinek, aki komolyabban szeretne foglalkozni a hastánccal, aki átfogó tudást szeretne, az oktatáson gondolkodik, de nem mer belevágni. A két év alatt mindenki talál valamit, ami miatt azt fogja mondani, hogy érdemes volt elkezdeni a képzést. Nekem több is van, mert a tudásomat mind elméleti és gyakorlati szinten is gyarapíthattam, valamint az önbizalmam is nőtt és merek koreográfiát készíteni.


Nagy Flóra, mind a 4 félév oklevelével 

 

Hastáncoktatói Mentorprogram 2021 - Visszajelzés Odrobina Kittitől

 

Odrobina Kittitől érkezett visszajelzés a legutóbbi oktatási hétvégénkről. Kitti a Hastáncoktatói Mentorprogram I. és II. évfolyamos hallgatója (Igen, egyszerre végzi a két évfolyamot, szóval ő egy igazi hős!)

 

Odrobina Kitti, a Hastáncoktatói Mentorprogram I. és II. évfolyamos hallgatója„Egy újabb igazán mozgalmas hétvégét töltöttünk el a Hastáncoktatói Mentorprogram keretein belül.

Pénteken egy online jótékonysági gálára készültünk Mahastival és a mentorprogramos társaimmal. A próbák és a felvételek végig nagyon jó hangulatban teltek, hála Mahastinak, aki egy rendkívül szórakoztató produkciót állított össze erre az eseményre. Én már alig várom az eredményt. Ha te is kíváncsi vagy és szeretnéd megtekinteni ezt a táncot, sok más izgalmas produkcióval együtt, akkor gyere, regisztrálj, és támogass egy csodás ügyet: https://www.facebook.com/events/2001030166730095/

 


A Hastáncoktatói Mentorprogram hallgatói Mahastival
(Odrobina Kitti, Péteri Krisztina, Mahasti, Bene Andrea, Virág Dóra, Wittmann Dalma)
így készülnek az online fellépésre 

Szombaton Németh Krisztina Amira tartott nekünk két workshopot, balett és flamenco az orientális táncban témákban. Bevallom, ez volt az egyik legjobban várt hétvége számomra, ugyanis az én szívemnek mindkét stílus különösen kedves. Amira rendkívül profi táncos és oktató, nagyon jól át tudta adni nekünk azt az érzést amit ezekben a fúziókban meg lehet jeleníteni. Nagyon hasznos volt számomra, a nap végére egy átfogó képet kaptam arról, hogyan tudom a legjobban beépíteni egy hastáncos produkcióba ezeket a stílusokat.

A mentorprogramos hallgatók Amirával

 

Vasárnap pedig Bereczky Judit tartott nekünk színpadi smink workshopot, ami hiánypótló volt mindannyiunk számára. Judit kiváló szakember, nagyon alapos és türelmes, amit hálásan köszönünk neki. Lépésről lépésre mutatta meg nekünk, hogyan kell egy tartós színpadi sminket elkészíteni, mindenkinek a saját adottságai alapján. Mivel a smink felét mi magunk készíthettük, rögtön a gyakorlatban is ki tudtuk próbálni azt, amit mondott. Egymás átalakulását is végigkísértük, így majd a jövendőbeli tanítványainknak is tudunk segítséget nyújtani ha elakadnának a sminkkel kapcsolatban.”

A mentorprogramos hallgatók Bereczky Judit sminkmesterrel

.... és a hallgatók gyönyörűen kisminkelve a nap végén

 


Még több infó a hastáncoktató képzésről, a Hastáncoktatói Mentorprogramról ITT , ahol szeretettel várunk Téged is! 


********************************************

Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel www.facebook.com/mahasti10 www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram www.facebook.com/taneczhyvotabudapest www.youtube.com/user/Mahasti10 www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com www.mahasti.hu Szívvel-Lélekkel Stúdió Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2.


Hastáncoktatói Mentorprogram 2021 - visszajelzés Madarász Dominikától (I. évfolyam végén)

 

A Hastáncoktatói Mentorprogram 2021-es évfolyamán
Madarász Dominika, Mahasti, Kulcsár Edina


Ezzel a visszajelzéssel indult a tegnapi reggelem. Hálásan köszönöm Madarász Dominikának, aki most végez az I. évfolyamon. 

*************************

Mahastival együtt dolgozni igazán felemelő, mindig feldobja a hangulatot, figyelmes és érdekli, hogy vannak a tanítványai, milyen passzban vannak, hogy érzik magukat. Ez a bizalom már megalapozza a hangulatot, sokkal könnyebb együtt dolgozni egy ilyen támogató légkörben.


A Mentorprogram nagyon jó arra, hogy segít megtalálni, vagy akár kialakítani az egyén saját, egyedi stílusát és ösztönöz mindenkit arra, hogy a saját útját járja.


Eredetileg azért jelentkeztem a Mentorképzésre, mert mindenhol azt olvastam, hogy egy nagyon komplex tréning, ezen kívül fejlődni akartam és egy összefoglaló képet kapni magáról a hastáncról. Korábban több helyen táncoltam, és a célom az addig megszerzett tudás összegzése és gyarapítása volt. A sok morzsából, ami az évek során rám ragadt, egy átfogó képet szerettem volna kapni. Erre nagyon jó Mahasti sokrétű, színes képzése. Minden témát érint, a tánc történelmétől a hastáncstílusokon át, sminktechnikától, darbukázástól, eszközhasználattól a marketingépítésig.


Eleinte aggódtam, hogy nem fogom bírni szusszal vagy nem leszek „elég ügyes”, de aztán minden jól alakult. Sokat fejlődtem, nőtt az önbizalmam, és jóleső érzés, hogy a kemény munka és a sok gyakorlás meghozza gyümölcsét. Most már önbizalommal telve ki merek állni nálam tapasztaltabb és elismert táncosok elé is, mert tudom, hogy amit csinálok az jó, és persze szívből jön (ami legalább annyira fontos, mint a produkció technikai kivitelezése).


Mahasti nagyon sokoldalú, az órákon van elméleti és gyakorlati rész is, több tanárt hív az órákra, sok-sok stílus képviselőit, így a legjobbaktól tanulhatunk, többféle módszerrel és így nagyon sokrétű oktatásban lehet részünk.

Olyan elismert táncosnőktől vehettünk órákat, akik több évet töltöttek külföldön és autentikus környezetben gyarapították tudásukat, tehát tényleg a magyar hastáncélet legjobbjai.


A másik dolog, ami nagyon tetszik, az az, hogy Mahasti arra biztat mindenkit, hogy merjen egyedi lenni, nem „beskatulyáz”, hogy ez meg ez csak így és így jó, hanem arra ösztönöz, hogy merjünk kinyílni és kísérletezni. Ez nagyon fontos, hiszen így a tanulók megnyílnak és bátrabban vállalják fel saját stílusukat és ezáltal saját magukat is.


Ezen kívül, ami szerintem rendkívül jó ötlet és fontos, hogy az órákat online is közvetítjük, amit utána vissza lehet nézni, így ha valaki valamilyen okból kifolyólag nem tud részt venni az órán, az online tudja követni, vagy később visszanézni a történteket. Én pl. vidékről járok fel és volt, hogy nem sikerült felutaznom, ezért nagyon hasznosnak tartom az online közvetítést. Olyan csoporttársunk is van, aki Erdélyből nézi az órákat, mert a lezárások miatt sajnos nem tud Pestre utazni. Ilyen esetekben kifejezetten hasznos ez a lehetőség, illetve otthoni gyakorlás miatt is szintén pozitívum a felvett videók későbbi visszanézhetősége.


Nagyon erős a csapatmunka és az összefogás, a tételek kidolgozásánál összedolgozunk és mindenki megosztja tapasztalatait a kidolgozott témával kapcsolatban, így minden témát részletesen érintünk. Nincs „cicaharc”, összetartó a közösség, ha valami nem világos, kérünk segítséget a 2. évfolyamtól vagy Mahastitól, aki mindig szívből segít (és mindig elmondja, hogy nincs hülye kérdés, ezért is ilyen nyitott a csapat).


A vizsgákon a gyakorlati rész pedig úgy épül fel, hogy az adott félévben tanultakat próbáljuk beépíteni, de nincs vasszigor megkötés, sőt cél, hogy az alap vizsgafeladat mellett az egyéni tehetség kibontakozzon.


Mahasti sok-sok éves szakmai tapasztalata megmutatkozik minden órán. Határozott, ugyanakkor nem szigorú, nem gyomorgörccsel kell bejárni az órákra, hanem felszabadult légkör vár mindenkit, aki csatlakozik. Nekem sokat segített a megfelelési kényszerem legyőzésében, és abban, hogy ne másoknak akarjak teljesíteni.


A féléves órarendet előre megkapjuk, így előre tudjuk, hogy melyik hétvégékre tegyük magunkat szabaddá, illetve azt is látjuk benne, hogy mikor mivel fogunk foglalkozni, ha jön vendégtanár akkor vele mit fogunk csinálni, így felkészülhetünk személyre szabott kérdésekkel is.


Elsősorban azoknak ajánlanám Mahastit, akik hozzám hasonlóan egy átfogó képet szeretnének kapni a tánc, a hastánc, és a keleti kultúra világából, szeretik a kihívásokat, szeretnének fejlődni, és kiszakadni a szürke hétköznapokból. Biztosíthatom, hogy ez megvalósul. Már az első félév után is rengeteg új információval gazdagodtam és sokat fejlődtem, illetve tapasztalatot szereztem gyakorlati téren is. Most a második félév végén járok, ami talán még gyorsabban elrepült, mint az első és nagyon várom a januári vizsgát.


#hastáncoktató #képzés #hastáncoktatói #mentorprogram

 

Köszönöm szépen, Dominika, ezeket a kedves szavakat, a részletes visszajelzést! (Mahasti)

**************************************************

Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel www.facebook.com/mahasti10 www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram www.facebook.com/taneczhyvotabudapest www.youtube.com/user/Mahasti10 www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com www.mahasti.hu Szívvel-Lélekkel Stúdió Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2.


Hastáncoktatói Mentorprogram, Hastáncoktató képzés 2022-ben

 AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK


1.,  A képzés aktuális oktatási napjait és külsősök számára is nyitott képzéseit a Hastáncoktatói Mentorprogram FB oldalán találod.  
2.,  Ha a 2022. januárjában  induló ÚJ I. évfolyamra szeretnél jelentkezni, akkor  ITT  találod a jelentkezési lapodat. 

3.,  Ha nem akarsz várni, hanem AZONNAL belevágnál a képzésbe, és el akarod végezni AZONNAL, akkor a 2. évfolyamosokhoz is csatlakozhatsz az 1. évfolyam mellett és/vagy keresztféléves hallgatóként. Jössz? 

Katt a linkre és írj, kérdezz bátran. 
Felelünk. :-)

4, Ha olvasás helyett videókat néznél (igen, ez itt lent NAGYON hosszú szöveg lesz!), akkor nézd meg, mit mondtak róla a többiek Mahasti YouTube csatornáján
Mahasti  
*****************************************************************Te is úgy érzed, hogy még mindig SEMMIT nem tudsz a hastáncról, pedig évek óta tanulod?
Szeretnél eligazodni a stílusok és keleti ritmusok útvesztőiben?Szeretnéd tovább is adni és megosztani a világgal a nőiség és nőiesség felemelő érzéseit és csodavilágát?Szeretnéd elérni, hogy rendszeresen boldog, vidám légkör vegyen körül? Hogy boldog és hálás nők tömegei írjanak neked köszönő leveleket azzal a témával, hogy mennyire hálásak neked, amiért megváltoztattad az életüket és csodát tettél velük?
Hastáncoktatói Mentorprogram Mahastival (hastáncoktató képzés) http://www.mahasti.hu/content/hastancoktato-kepzes-hastancoktatoi-mentorprogramhttps://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/ 


Sokan szeretnének tanítani, és a lehető legjobb hastáncoktatóvá válni, de úgy érzik, a tudásuk ehhez nem elég: akár az elméleti, akár a gyakorlati, vagy a pedagógiai és a vállalkozói ismereteik is hiányosak még.  Egy pár évnyi hastánctanulás után, amikor megérik az elhatározás bennük, hogy a felhalmozott tudásukat továbbadják másoknak is, szembesülnek azzal, hogy nincs lehetőségük olyan továbbképzésre, ahol minden hastáncstílust oktatnak és el is fogadnak. Így - a YouTube-on fellelhető oktató videók ellenére is -, elakadnak a szakmai fejlődésben. Tisztában vannak vele, hogy ha professzionális és magasan képzett oktatók szeretnének lenni, akkor nem elég CSAK a hastánc elmélete és gyakorlata, akkor sem, ha az már töviről hegyire megy. Oktatóként még el kell sajátítaniuk egy rakás más ismeretet is: meg kell tanulniuk  csoportot vezetni, vállalkozni (vagy rájönni, hogy az nem nekik való), iskolát menedzselni, egy kicsit coach-nak és terapeutának lenni, hatékonyan kommunikálnirendezvényeket szervezni, sminkelni, stílustanácsokat adni, koreográfiákat írni minden korosztálynak, szóló táncosoknak és csoportoknak, kismamáknak, nagymamáknak…..
Mások leginkább olyan képzésre vágynak, ahol támogató légkörre lelnek, ahol oldott hangulatban fejlődhetnek, anélkül, hogy közben lenéznék és földbe döngölnék őket a hiányosságaik miatt.Megint mások pedig szimplán egy papírt akarnak arról, hogy ők végzett hastáncoktatók, hogy legyen tárgyi bizonyítékuk is a megszerzett sokoldalú ismereteikről
Ha te is azért vagy itt, mert szeretnél fejlődni, bővíteni a szakmai tudásodat, a magyarországi hastáncoktatók krémjétől szeretnél továbbtanulni, és mindent egyben szeretnél átlátni, hogy összeálljon a fejedben a rendszer, akkor eljött a te időd!

ÚJRA ELINDUL A MAHASTI-MAGYAR HASTÁNCINTÉZET MEGÚJÍTOTT HASTÁNCOKTATÓ KÉPZÉSE, HASTÁNCOKTATÓI MENTORPROGRAM

Évnyitó és első oktatási hétvége: 2022. január 29-30.
https://www.facebook.com/events/2740037409646325Nyílt nap, ahol kérdezhetsz bármit és megismerkedsz pár leendő oktatóddal:  2021. december 12.  https://www.facebook.com/events/4330811050300050Az első félév oktatási napjai az új I. évfolyam számára: 
2022. január 29-30.

A képzési napok a 2022. tavaszi félévben és a VIZSGA időpontja: 

Január 29-30.Február 19-20. Március 12-13.Április 9-10.Április 23-24.Május 14-15.Június 4-5.
Vizsga: 2022. június 26. szombat
-----------------------
Egyszóval nem kell tovább keresgélned, ha képzett hastáncoktatóvá szeretnél válni.

Mi is ez a megújult HASTÁNCOKTATÓI MENTORPROGRAM és miért lesz jó neked, ha nálunk tanulsz?
- Magyarországon nem találsz ilyen átfogó és összetett hastáncoktató képzést.Maga a képzés átfogó képet ad a stílusokról, elméleti tudásról, a tanítási fajtákról, megközelítésekről.- A magyarországi oktatók krémjétől tanulsz, nem is kevéstől.Ők megosztják veled nem csak a szakterületük titkait, hanem betekintést engednek az oktatási módszereikbe is, így több nézőpontot ismersz meg, sok mindenhez ihletet kaphatsz, elültetik benned azokat a magokat, amik évek múlva is kicsírázhatnak.Évekig, évtizedekig vissza tudsz majd nyúlni és meríteni az itt tanultakból – ihletet, inspirációt, mozdulatokat, módszereket, szakmai tudást…- Kapcsolatépítésnek is jó a többi tanárral, akikkel együtt tanulsz és akik oktatók lesznek, úgy, mint te. Később is lesz kihez fordulni a kérdéseiddel, ha más városba utazol, mindig lesz egy kolléga, aki segít, mert a közös évek nem múlnak el nyomtalanul. Már a hastáncoktatói mentorprogram két éve alatt is lesznek az évfolyamnak közös projektjei, amik alatt még jobban megismeritek egymást, így tudni fogod, hogy kivel szeretnél a későbbiekben is közös projekteken dolgozni, szorosabban együttműködni.
Rendszereződnek a fejedben az elméleti és gyakorlati hastáncos ismeretek.- Nagyon gyakorlatias – nem csak a rengeteg táncóra miatt, hanem a sok tanítási gyakorlaton azonnal van lehetőség élesben kipróbálni a tanultakat, így azonnal választ kapsz a kérdéseidre, bizonytalanságaidra is. A rutint „inkubátorban” szerzed meg a tanításhoz és akár már a képzés alatt megtalálhatod az első tanítványaidat.- Rengeteg olyan módszer birtokába jutsz, amik által te is fejlesztheted a tanítványokat, boldog, mosolygós arcokat látsz majd magad körül, amikor az óráidat belengi a vidám, hangulat…- És közben mégis komoly szakmai tudás birtokában leszel, bátran fordulhatnak hozzád a tanítványaid a smink, a színek, a színpadi megjelenés, a ritmusok, zenék, stílusok kapcsán. Te pedig mindenben tudsz nekik segíteni, mindenre tudod majd a választ.- Felkészülten mész a fellépésekre testben és lélekben egyaránt.- Nem utolsósorban rendben leszel a saját nőiségeddel, és könnyebben megbirkózol az Élet kihívásaival te magad is.
********************


És hogy miért éppen „MENTORPROGRAM”? Azért, mert a két év után még biztosan bőven lesz mit tanulnod, lesz hová fejlődnöd… A tanítás vagy rendezvényszervezés során különböző kérdéseid merülhetnek fel. És ilyenkor sokan azt élik meg, hogy egyedül vannak a problémáikkal, nincs, akiben bízhatnának, akitől kérdezhetnének….Nálunk biztos lehetsz benne, hogy a tanfolyam elvégzése után is áll mögötted valaki és fogja a kezedet. Életed végéig bármikor megkereshetsz engem (vagy adott oktatókat), akik segítenek megoldani a problémáidat, válaszolnak a szakmai kérdéseidre. És mindezt szívvel-lélekkel teszik.
 A 4 féléves képzés során 560 gyakorlati és elméleti  tanórád lesz, a tananyag pedig ezeket a témákat fedi le: hastánc a gyakorlatban (ez teszi ki a tananyag legnagyobb részét), tánctörténet és a hastánc története, a hastánc stílusai, ritmusai, zenetörténet, ruhatörténet, más táncstílusok, eszközhasználat, koreográfia készítés, érzelemkifejezés, transztáncok története, orientális táncszínház, színpadi megjelenés, smink, pedagógia, táncpedagógia, pszichológia, sportpszichológia, edzéselmélet, önismeret és női önismeret, csoport vezetése, kommunikáció, konfliktuskezelés, vállalkozói ismeretek, marketing, márkaépítés, rendezvényszervezés, rendezvénymarketing.


Figyelem! Mellékhatásként még ilyeneket is tapasztalhatsz magadon (csak hogy ne lepődj meg): megszűnik pár korlátozó hiedelmed, emelkedik a tudatossági szinted, fejlődik az önismereted, megoldódnak ebből kifolyólag a kapcsolataidat mérgező problémák, nő az önbizalmad, új nézőpontból nézed az élet dolgait,megtapasztalod a női közösség fantasztikus erejét…. És persze mindezt tovább is tudod adni a saját tanítványaidnak, mert könnyedén meg tudod tanítani nekik is a leghatékonyabb nőiségtámogató és életsegítő módszereket. 
****************************
A HASTÁNCOKTATÓI MENTORPROGRAM akkor szól neked, ha- még csak most kezdted a hastáncot és szeretnéd elmélyíteni a hastáncos ismereteidet- már hastáncolsz és szeretnéd elmélyíteni a hastáncos ismereteidet- fejlődni szeretnél és magasabb szintre lépnél akár a hastáncban, akár annak tanításában- tudsz is és hajlandó is vagy tanulni, a céljaid megvalósításáért kitartóan és aktívan cselekedni és nem a sült galambra várni- ha fontos számodra a nőiséged minél teljesebb megélése, átélése- szeretnél tanítani, csoportot vezetni, vagy ha már most is tanítod a hastánc valamelyik stílusát, vagy más táncokat- hatékonyan szeretnéd továbbadni a tudásodat, és nem ódzkodsz attól, hogy másoknak is átadd a boldogság titkát, a nőiségbe vetett hitet, az önbizalmat - fontos, hogy olyan boldog nők vegyenek körül, amilyen te magad is vagy- ha szívesen fejleszted a kommunikációdat és az önismeretedet- ha nyitott vagy más módszerek, más stílusok megismerésére és el tudod fogadni, hogy nem csak egyetlen egy hastánc stílus, vagy egyetlen egy helyes oktatási módszer létezik- ha tisztában vagy azzal, hogy az önismeret egy hastánc kurzus vezetője számára az egyik legfontosabb dolog, hiszen gyakorlatilag női kört, női terápiás csoportot vezet, amin „hastánctanulás” címmel vannak jelen a nők. - ha nyitott vagy a legősibb és legújabb önismereti és terápiás módszerek felé, szeretsz kipróbálni új dolgokat, szereted a tanítást és a tanítványaidat- ha te is szeretsz szívvel-lélekkel élni és tanítani- ha van benned fiatalos lendület, tenni akarás és világmegváltási szándék- nem azt várod, hogy más oldja meg helyetted a problémáidat, és tudatosan szeretnéd irányítani az életedet, felelősséget vállalsz magadért
- ha éppen olyan élethelyzetben vagy, hogy azonnali és instant nőiség- és önbizalom tuningra van szükséged.- ha otthon szeretnéd érezni magad a saját testedben és jobban megélnéd a tested autonómiáját
- ha önfeledtségre és flow élményre vágysz
- ha már vezetsz csoportokat és most új módszereket tanulnál hozzá, hogy szélesítsd a csoportvezetői eszköztáradat

************************

A HASTÁNCOKTATÓI MENTORPROGRAM SEMMIKÉPPEN NEM NEKED VALÓ….- Ha már úgyis mindent tudsz a hastáncról, ráadásul mindenkinél jobban és már nincs hová fejlődnöd.- Ha jobban szeretsz egyhelyben maradni, magadat sajnálni, a már olyan jól megszokott langyos kakiban üldögélni, mintsem kimászni belőle a tudatos élet reményében.- Ha jobban esik másokat lenézni és leszólni, mint magadon dolgozni és a problémáid mélyére ásni.- Ha csak egyetlen utat tartasz helyesnek – a sajátodat, és más utat nem is akarsz elfogadni.- Ha szkeptikus vagy velem, mint oktatóval és mint emberrel szemben.- Ha a megoldás központúság helyett jobban szeretsz kötekedni, a világot és másokat hibáztatni.– Ha azért szeretsz képzésekre járni, hogy fitogtasd a veled született zsenialitásodat és önmagad tökéletességét.
– Ha fogalmad sincs, hogy mi is a motivációd a jelentkezésre.
*************************
Na de miért is kellene hallgatnod rám?
Hastáncoktatói Mentorprogram Mahastival (hastáncoktató képzés) http://www.mahasti.hu/content/hastancoktato-kepzes-hastancoktatoi-mentorprogramhttps://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/  
22 éve tanítom a hastáncot, így a gyakorlati tapasztalatokban sincs hiányom ezen a téren. A legelső magyarországi hastáncversenyek óta zsűrizek és képzem magam zsűritagként is.- Számomra a szívvel-lélekkel tanítás a legfontosabb mérce és rengeteg bennem a segítő szándék.- Mert nem hiszem azt, hogy már mindent tudok és én magam is folyamatosan fejlődök, tanulok minden téren.- Az adott témában legavatottabb, leghozzáértőbb oktatókat hívom meg előadást vagy gyakorlati képzést tartani. Olyanokat, akik az adott stílusban kiemelkedőt alkottak, a témát töviről-hegyire ismerik, megtalálták a saját útjukat és szeretettel, elhivatottan tudják ezt átadni neked.- Képes vagyok a szeretetre és elfogadásra, nem csak papolok róla.- Nem terrorizálok, liberális vagyok.- A tiszta kommunikációban hiszek és az egyenrangú szerepekben.- Kísérőnek tartom magam, és hiszem azt, hogy minden nőnek a saját nőisége útját kell járnia. Nem megszabom, hogy mit és hogyan kell csinálnod, hanem támogatlak az utadon, rengeteg lehetőséget megmutatva. Így segítek felszínre hozni az addig esetleg nem ismert saját kincseidet.- Személyes odafigyelést, törődést adok.- Óriási türelemmel tudom az anyagot átadni, és nem félek átadni a tudásomat.- Átfogó szemléletet tanítok.- Nem állítom, hogy az én utam az egyetlen helyes út. Segítek sok utat megmutatni és támogatom a leendő hastáncoktatókat a választásukban, a fejlődésükben, hogy olyan típusú oktatóvá váljanak, amilyen belülről fakad.Például ha precíz és alapos vagy, a technikai tudás a legfontosabb számodra, akkor olyanná. Ha sokat tudsz elméletből, de a technika nem az erősséged, akkor olyanná. Ha egy adott stílus követője vagy, vagy csak gyerekekkel, csak profikkal, csak kismamákkal, csak szinglikkel, stb. akarsz foglalkozni, akkor olyanná.
- A felmerülő problémákat (pl. tanítvány-tanítvány, tanítvány-oktató között) eddig is a legjobb tudásom szerint segítettem megoldani azoknak, akik korábban a hastáncoktató képzést a Magyar Hastáncintézetben végezték el és ezután is ezt fogom tenni.  Erről (is) szól a Hastáncoktatói Mentorprogram.********************
Milyen előnyökkel jár számodra, ha befizetsz a HASTÁNCOKTATÓI MENTORPROGRAMRA?
- Rengeteget tanulsz a hastáncról és elismert, megbecsült oktatóvá válsz- Rengeteget tanulsz magadról és a saját nőiségedről- Rengeteget tanulsz a vállalkozásról, az azzal járó nehézségekről és szépségekről is.- Csupa olyan tudás és ismeret birtokába jutsz, amit azonnal tudsz alkalmazni a nagybetűs ÉLETben. Semmi felesleges időtöltés nincs benne.- Oklevelet kapsz a képzés elvégzéséről.- Megtanulsz hatékonyabban kommunikálni.- Képes leszel segíteni, tanácsot adni, bátorítani, motiválni a környezetedet, a tanítványaidat, sőt, csoportokat vezetni, konfliktusokat megoldani.- Magabiztosan fogsz tanítani és élni.- Megtudod, hogy neked való e a vállalkozás és ha nem, akkor milyen egyéb lehetőségeid vannak a tanításra.- Megtanulod „uralni az energiát”…. :-) - Megtanulod megélni a tested autonómiáját, megtapasztalod, hogy hogyan és mennyire vagy jelen a testedben, hogyan és mennyire használod a testedet. És ezt a tudást a tanítványaidnak is hatékonyan adod majd át.- Nők százai fognak hálával gondolni rád amiatt, hogy megváltoztattad az életüket és csodát tettél velük.

**********************************
Mennyibe kerül A HASTÁNCOKTATÓI MENTORPROGRAM?
A kétéves (4 féléves) HASTÁNCOKTATÓI MENTORPROGRAMelső két szemesztere félévenként 150 000 Ft (AM)
A 4 félév alatt összesen 560 tanórád lesz a legjobb magyar (esetenként külföldi) oktatókkal.Okleveleket kapsz minden félév elvégzéséről és a 2 év elvégzéséről is.

Van e kedvezmény? Mit kapsz ezért az árért?
Igen, van kedvezmény és könnyítés is a számodra, ha jelenleg nehézséget okoz, hogy egyben fizesd ki egy szemeszter vagy egy teljes tanév árát.
Ezért a következő befizetési konstrukciók közül választhatsz:
1, ALAP csomagHa egyben befizeted az 1. félévedet 2021. december 31-ig, akkor 10 000 Ft kedvezményben részesülsz máris. -Sőt, ha részt veszel a 2021. december 13-án VIII. Női Szépség és Egészség Napján a Szívvel-Lélekkel Stúdióban, és ott fizetsz be a képzésre, akkor a rendezvény belépőjegyének az árát is levonjuk a képzésed díjából. https://www.facebook.com/events/4330811050300050- Kapsz egy ajándék hastáncórát tőlem, amit bármelyik csoportos órámon felhasználhatsz. 

 2, VIP csomagHa egyben befizeted az első két félévedet, akkor 2X150 000 Ft azaz összesen 300 000 Ft helyett csak 270 000 Ft-ba kerül számodra a képzés az első tanévben. - Sőt, ha részt veszel a 2021. december 12-én a VII. Női Szépség és Egészség Napján a Szívvel-Lélekkel Stúdióban, és ott fizetsz be a képzésre, akkor a rendezvény belépőjegyének az árát is levonjuk a képzésed díjából. https://www.facebook.com/events/4330811050300050- - Kapsz egy ajándék hastáncórát tőlem, amit bármelyik csoportos órámon felhasználhatsz.- Mindezeken felül az első tanévedben kapsz egy ingyenes workshop részvételi lehetőséget a Mahasti Hastáncstúdió által szervezett workshopok bármelyikén.
Ezzel köszönjük meg a bizalmadat az újrainduló képzésünk felé.

3, Részletfizetési lehetőség.Ha a 150 000 Ft-ot részletekben tudod kifizetni, akkor a jelentkezéseddel együtt írj egy részletfizetési kérvényt is a mahasti_titkarsag@yahoo.com címre, így 2021. decemberi kezdéssel 2 vagy 3 hónap alatt is befizetheted ezt az összeget. Válaszd a számodra legmegfelelőbb ütemezést a jelentkezési lapon.  
 *******************
Mit kapsz még ráadásként a Mentorprogram során?
A legnagyobb ajándék, amit a képzés során kapsz:A kapcsolatrendszered bővül, személyesen megismerkedsz azokkal az oktatókkal, akikkel már rég szerettél volna tanulni, de eddig nem volt rá alkalmad/időd/energiád és felteheted nekik a kérdéseidet.A jövő oktatóival együtt végzed a tanfolyamot, akikkel később együtt dolgozhattok majd különböző projekteken.Megtapasztalod a női közösségek rendkívüli erejét, új barátokra lelsz.Magasabb tudatossági szintre lépsz.
Legnagyobb előnye természetesen az életre szóló mentorálás – bármikor megkereshetsz, ha elakadsz a tanításban, ha problémáid lesznek egy tanítványoddal vagy bármilyen szakmai kérdésben.
Egyéb ajándékokban és személyre szabott meglepetésekben is részesülni fogsz a képzés során (ezeket menet közben kapod majd meg).
Része leszel a zárt FB csoportnak, ahol megkapod a tananyagot, a vizsgák segédanyagait és a segítséget a felkészüléshez a vizsgákra. Illetve már ott is kérdezhetsz, szívesen segítünk. A csoportban hasonló és teljesen más gondolkodásmódú emberektől is kérdezhetsz és kaphatsz tanácsot.
Az első oktatási napon kapsz egy kis „kezdőcsomagot”, hogy ezzel is támogassunk az előtted álló hosszú, de vidám úton, míg jól képzett hastáncoktatóvá válsz.
*****************

Ezt mondták azok, akik már elvégezték korábban a Mahasti – Magyar Hastáncintézet hastáncoktató képzését  
(Ha nem szeretsz olvasni és inkább videókat néznél, akkor ugord át ezt a részt vagy  katt IDE , ahol a jelenlegi hallgatók mesélik el az élményeiket, osztják meg a benyomásaikat, tapasztalataikat.) 
„Mahastival a pilisszentlászlói táborban ismerkedtem meg. Csodálattal néztem, ahogy ő és tanítványai táncolnak, éreztem a pozitív energiákat és olyan szeretetet, amit előtte még nem éreztem.Nagyon jól éreztem magam, és ennek a hatására (bár még eléggé kezdő hastáncos voltam) beiratkoztam a Hastáncintézetbe.Az első napon úgy éreztem, én vagyok biztos az egyetlen, aki ennyire kezdő és tapasztalatlan. Megszólalni is alig mertem. De nagyon közvetlen, kedves volt mindenki és lassan feloldódtam.Mind a két év nagyon hasznos volt! Rengeteget segített az önismeret, a gyakorlati és elméleti órák egyaránt. Nagyon jó, hogy különböző stílusokat, eszközhasználatot tanultunk meg, hogy megtanultuk az alapritmusokat, ami nagyon fontos! Emellett akinek nem volt, rutint szerezhetett a Mahasti Hastánc Gálákon!Fontos a szakmai és gyakorlati tudás és jó hogy minden stílust olyan tanár tanított, aki a legjobbak közé tartozik benne. Amúgy is nagyon hasznos, hogy különböző tanárok különböző stílusait ismerhettük meg. Így mindenki megtalálhatta a maga stílusát, amit a későbbiekben továbbfejleszthet.Én is oktatok és egyre több tapasztalatom lesz benne, egyre gyorsabban megy a tanítás és ez egyrészt ennek a két éves képzésnek és Mahastinak köszönhető!Mahasti hatására már versenyre is vittem a csoportom, ahol kupákat nyertünk és megrendeztem a saját Hastáncgálámat Mohácson! Nagyon büszke voltam rá, hogy eljött Mahasti és egy-két volt osztálytárs!Bár a képzésen egy-két ember azt gondolta, hogy a pszichológia és önismeret felesleges, ez nem igaz! Nagyon sokat segített és kell ahhoz, hogy jó tanárok legyünk!Ajánlom mindenkinek, aki komolyabban szeretne foglalkozni az orientális tánccal! Aki oktatni akar, annak meg mindenképpen! Mindenki meg fogja találni a két éves képzésben azt, amiért majd később azt mondja, hogy megérte beiratkozni…..” /Csuka Adrienn – Shamila/https://www.facebook.com/Shamiladance/http://www.shamila.hu/

„Ami miatt számomra értékes és fontos volt a hastáncoktatói szak:-          a hastánc minden oldaláról adott megközelítést, széleskörű ismeretek a történettől kezdve, a zeneismereten, pszichológián át a színpadi megjelenésig, mindezt kompetens oktatóktól-          sokféle hastáncterületbe kóstolhattam bele, különböző, elismert tanárok workshopjai által-         átfogó háttérismeretet és mellette azonnal hasznosítható gyakorlati képzést adott-        jó hangulatú hétvégéket jelentett egy remek csapattal-         hiteles képesítést adott, ami iránytűt és egyfajta garanciát jelent a leendő tanítványoknak  Rengeteget tanultam amellett, hogy már évek óta táncolok! Máig ad ötleteket, ihletet, erőt mind a tanításban, mind a táncban!”/Horváth Noémi – Nazmiye, Pécs 30/833-6400nazmiye@ index.huwww.nazmiye.blog.hu./

„Talán minden ember eljut életében egyszer egy olyan pontra, mikor úgy gondolja, nagyon keveset tud arról, amit szeret csinálni és ez számára már nem elég.A hastánccal, zenével, keleti kultúrával kapcsoltban mindig sok kérdést kaptam azoktól, akik tudják, hogy ezzel a műfajjal foglalkozom. Hiába olvastam utána, valójában csak a felszínt karcolgattam, céltalanul bolyongva az ellentmondásos információ rengetegben. Képtelenség volt eldönteni, mi az igaz és mi nem, mit érdemes tudni és mi a halandzsa. A Táncintézetben eltöltött első fél év után már nem jöttem zavarba. Helyükre kerültek a dolgok. Ma már ömlik belőlem a szó, mert rengeteg hiteles forrástól tanulhattam a két év alatt. Az oktatás nagyon átfogó.Olyan neves hazai mesterek tanítottak minket, mint: Amira, Dina Jamilah, Győrffy Katalin, Joós Judit, Mahasti, Nasreen, Nese, Nieto Mercédesz, Pereczes Márta, Schäffer Kata, Shaba, Seres Zoltán. Igyekeztek minél többet átadni gyakorlati és elméleti tudásukból.Lelki, spirituális fejlődésünkről Kenéz Tünde, Tilles Mária Réka és Vörös Ákos gondoskodott. Sokat segítettek hogy elhelyezzük magunkat a világban és a világot magunkban. Sudár Balázs turkológus és Ölvedi Gábor a zenei tudásunkat tette helyre. Balázs segített eligazodni a muzulmán vallás és kultúra világában is.A smink és arcápolás fontos kiegészítője egy táncos mindennapjainak. Sminkmesternőnk, Betti nagyon alaposan foglalkozott velünk. A tanácsai szerint élek és nagyon szép lett az arcbőröm. Bevallom, a sminkelés nekem sosem okozott gondot, de az, amit ösztönből csináltam eddig, most tudatossá vált. Mahasti sokat tett azért, hogy az évfolyam hallgatói elfogadják magukat, nőiségüket és nem utolsó sorban összebarátkozzanak társaikkal. Pont emiatt az órák igen jó hangulatban teltek el. Sok olyan gondolatot fogalmazott meg, amire szinte rácsodálkoztam, hogy „jé tényleg ezt én is tudtam, miért nem tudatosítottam eddig?!” Nehéz lenne a két évet röviden, velősen és érdekesen elmesélni. Bevallom, volt menet közben olyan, amire azt gondoltam, ez most nem volt fontos, de - milyen ironikus az élet- röviddel utána igen nagy hasznát vettem. Semmi fölöslegeset nem tanultam a Hastáncintézetben. Bár még mindig töredéke a tudásom ahhoz a halmazhoz képest, ami tanáraim birtokában van, nem esem kétségbe, mert az iskolában azt is megtanultam, hogy hogyan kell érdemi gyűjtőmunkát végezni, mit hol keressek, kit kérdezzek és hogyan szűrjem ki a valótlanságokat.
A puding próbája az evés. Bármit mondok, mindenki szubjektíven fogja megítélni. Számomra nagyon megérte a ráfordított időt és pénzt. Sőt sokkal többet kaptam, mint amiért fizettem. Barátokat, kapcsolatokat, válaszokat, biztos tudást, rálátást, Magyarország legjobb tanárait. Nekem hiányozni fog az egész, aminek részese lehettem a Mahasti Magyar Hastáncintézetben, de mivel itt nem pont hanem vessző van, tudom, hogy azok az emberek, akik fontosak lettek életemnek ebben a szakaszában, nem fognak eltűnni, mert a tánc és a közös élmények összekötnek minket.” /Szajlai Johanna/
Még több referencia a FB oldalunkon: https://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram és a YouTube-on: https://www.youtube.com/watch?v=hhg_MXE8H6Q&list=PLV7Mwjfwinu-Mk_7dtrX4leQLYuDwwH4Q
****************
GYIK - Gyakran Ismételt Kérdések


Hastáncoktatói Mentorprogram Mahastival (hastáncoktató képzés) http://www.mahasti.hu/content/hastancoktato-kepzes-hastancoktatoi-mentorprogramhttps://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/
Milyen papírt ad?Minden elvégzett félévről oklevelet kapsz, és a képzés befejezésekor egy államilag elismert tanúsítványt és tanúsítványt a Mahasti – Magyar Hastáncintézettől. Ezzel elkezdheted a saját hastáncoktatói pályafutásodat.Olyan tartalmú képzést kínálunk, amely integrált, teljeskörűen felkészít erre a pályára és az elvégzésével elkezdhetsz oktatni.Képzésünk megfelel a felnőttképzésről szóló törvényben leírtaknak. https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1300077.tv&timeshift=20190101

Kezdő vagyok, sosem hastáncoltam és éppen most kezdtem el. Nagyon lelkes vagyok. Mehetek én is a képzésre? Igen.
Amatőr táncos vagyok, már lassan a nagymama korban … A munkámat sem szeretném otthagyni, de a képzés érdekel. 
A korod nem számít, ha nyitott vagy az  új tanulására, főleg, ha te is az élethosszig tartó tanulás híve vagy. Ráadásul itt olyan dolgokat tanulsz majd, amiket nem csak hastáncoktatóként, hanem egyből az életben is fogsz tudni alkalmazni. Akár a párkapcsolatodban, akár az unokák nevelése közben.  (Ilyenek lehetnek például maga a gyakorlati hastánc, a vállalkozási és csoportvezetési ismeretek, pedagógia, pszichológia… )Nem lesz túl nehéz?De, nehéz lesz. De megoldod, és segítünk is ebben. Kezdőként mindenképpen érdemes eljárnod minimum heti 1-2 alkalommal táncoktatóhoz is; akár hastáncra, akár más táncra. A képzés oktatói közül is választhatsz hastáncoktatót, főleg, ha már látod és megismerted őket és a tanítási módszereiket. És természetesen bármilyen stílust tanulhatsz bárki mástól is.
Haladó vagyok, minek végezzem el az elejétől? Azért, mert a tanmenet logikusan van felépítve és mindannyian rosszul járunk, ha kimarad egy láncszem – a kezdő rész tananyagából akkor is le kell vizsgáznod, hogy tovább tudj haladni. Ehhez pedig be kell bizonyítanod a vizsgabizottság előtt, hogy te tökéletesen össze tudsz állítani egy kezdő koreográfiát, tudod, hogy miért az adott kezdő mozdulatot választottad, érthetően el tudod magyarázni és meg tudod tanítani egy teljesen kezdőnek is a mozdulatot, a koreográfia koncepcióját, logikai ívét. Mert ugye mondanom sem kell, hogy egy oktató bármilyen szintű koreográfiát tudatosan állít össze a tanítványai számára, nem csak hasraütésszerűen előkap egy zenét és a saját kedvenc mozdulataiból kiválaszt párat…. Ugye, te sem ilyen oktató szeretnél lenni?

Nem vagyok tanár… Nem baj. Erre valók a táncpedagógia, a pedagógia, a pszichológia, a csoportvezetés, az önismeret, a terápiás lehetőségek ismerete… Ezek mind segítenek majd neked és nem csak a tanításban, hanem a saját mindennapi életedben is.
Van részletfizetés? Mert ez baromi sokba kerül így, egyben. Alapvetően félévente fizeted a tandíjat, mert mindig egy adott félévre iratkozol be. Részletekben is fizethetsz, természetesen, de ez esetben elveszted azokat a kedvezményeket és bónuszokat, amit az egy összegben fizetők, illetve a VIP csomag befizetői kapnak.Még egyszer a választható fizetési konstrukciók:1, ALAP csomagHa egyben befizeted az 1. félévedet 2021. december 31-ig, akkor 10 000 Ft kedvezményben részesülsz máris.2, VIP csomagHa egyben befizeted az első két félévedet, akkor 2X150 000 Ft azaz összesen 300 000 Ft helyett csak 270 000 Ft-ba kerül számodra a képzés az első tanévben. 3, Részletfizetési lehetőség.Ha a 150 000 Ft-ot részletekben tudod kifizetni, akkor a jelentkezéseddel együtt írj egy részletfizetési kérvényt is a mahasti_titkarsag@yahoo.com címre, így 2021. decemberi kezdéssel 2 vagy 3 hónap alatt is befizetheted ezt az összeget.

Kicsit soknak tűnik az a két év… Miért nem lehet hamarabb, miért nem elég kevesebb tanulás? Nem túl nagy a tananyag? Vegyél ki belőle szükségtelen részeket!Ez egy letesztelt, kipróbált tananyag. MINDEN, de tényleg MINDEN résztvevő azt állította eddig a kétéves képzés végén, hogy mennyire kevés volt az idő, mennyi mindent nem tudnak még és ez a két év éppen hogy csak elég volt valamire és még legalább egy évvel hosszabbnak kellene lennie a képzésnek. Én magam is megpróbáltam már sokszor  rövidíteni, tömöríteni, kerestem erre a megoldást, de egyszerűen nincs olyan tantárgy, ami (számomra tiszta lelkiismerettel) kihagyható és ezzel a tanórák száma csökkenthető.
Egy adott félévre is beiratkozhatok, ha csak annak a félévnek a tematikája érdekel és nem akarok képzett oktatóvá válni? 
Nem. A tananyag egymásra épülő részekből áll. De egyes tantárgyakat látogathatsz külsősként úgy is, ha nem iratkoztál be a teljes félévre, csak fontosnak tartod, hogy a saját képzésed kiegészítésképpen az adott tárgy óráit külsősként látogasd. Eközben valószínűleg már bánni is fogod, hogy nem már az elején kezdted el a képzést, mert ha ráérzel az ízére, akkor nem akarod majd abbahagyni.
Kaphatok felmentést bizonyos tárgyakból, amiket már elvégeztem máshol? 
Igen, abban az esetben, ha van róla papírod és vállalod, hogy levizsgázol belőle nálunk is, annak ellenére, hogy nem jársz be az órákra. Mert a papír jó, de nálunk a tudás az, ami számít.
Minden órán ott kell lenni? 
Nem, de a te érdeked az, hogy megoldd ezt a kérdést és ott legyél valamilyen módon. A gyakorlati órák 70%-án, az elméleti órák minimum 50%-án kötelező a részvétel.
Tudom majd én ezt hasznosítani? 
Csak olyat tanítunk, amit AZONNAL tudsz hasznosítani. A képzés során pedig számtalan tanácsot és segítséget kapsz ahhoz, hogy akár azonnal munkába állhass és vállalkozni kezdj.Mit jelent az, hogy „mentorprogram? Nekem nem kell semmiféle mentor, aki később is beleszól a dolgaimba és irányítgatni meg ellenőrizgetni akar.Tőlünk SOHA, de SOHA nem fogsz olyasmit hallani vagy tapasztalni, hogy „a pénzt kifizetted, a tanfolyamot elvégezted, mehetsz isten hírével, viszlát!”Nem fogunk beleszólni a dolgaidba és nem fogunk ellenőrizgetni sem. Ez eddig is így volt és ezután is így lesz.Ellenben bármikor megkereshetsz engem, Mahastit, ha az emberi, tanár-diák, üzleti kapcsolataidban problémáid, kihívásaid adódnak és én a legjobb tudásom szerint segíteni fogok neked. Mindig, és nem lepattintva, hanem szeretettel.Itt akkor most át kell menni ezo-macába és mindenféle spirituális hülyeséget kell tanulni? Én ateista vagyok ráadásul. 
Nem kell ezo-macának lenned, és az sem baj, ha az vagy. Nincs megkötés, hogy milyen vallásúnak kell lenned, de a képzésen el kell fogadnod más vallását, hitrendszerét, meggyőződéseit. Az önismereti és terápiás módszerek, a kommunikációs gyakorlatok stb. mind érted vannak, hogy a te életed könnyebbé, szebbé, boldogabbá, vidámabbá, szeretetteljesebbé és kiteljesedettebbé váljon. Ezért nincs felmentés az önismereti tantárgyak alól. Ha nem jutsz el az óra időpontjában, akkor az adott oktatónál/csoportvezetőnél a saját költségeden is elvégezheted az adott tárgyat. Vagy ismétlőként ismétlő áron csatlakozhatsz egy későbbi évfolyamhoz az adott tantárgy képzési napján.Mi van, ha meggondolom magamat? Van pénzvisszafizetési garancia? 
Ha menet közben rájössz, hogy mégsem megfelelő számodra a képzés, vagy kritikus élethelyzeted adódik, akkor időarányosan visszafizetjük számodra a képzési díjat.Megkaphatom előre az órarendet? Látatlanban nem tudok mit mondani...  Igen, kapsz órarendet is a beiratkozásod után. Ilyenkor még ráadásul sok mindenen tudunk változtatni is az adott évfolyam és a csoport igényeinek megfelelően. Az első (alapozó) félév oktatási napjait beillesztem ide is: 
Az első félév oktatási napjai:
Január 29-30.Február 19-20. Március 12-13.Április 9-10.Április 23-24.Május 14-15.Június 4-5.

És a két év tantárgyai is újra:

hastánc a gyakorlatban (ez teszi ki a tananyag legnagyobb részét), tánctörténet és a hastánc története, a hastánc stílusai, ritmusai, zenetörténet, ruhatörténet, más táncstílusok, eszközhasználat, koreográfia készítés, érzelemkifejezés, transztáncok története, orientális táncszínház, színpadi megjelenés, smink, pedagógia, táncpedagógia, pszichológia, sportpszichológia, edzéselmélet, önismeret és női önismeret, csoport vezetése, kommunikáció, konfliktuskezelés, vállalkozói ismeretek, marketing, márkaépítés, rendezvényszervezés, rendezvénymarketing.

Vajon nekem való ez? Olyan bizonytalan vagyok, pedig egy-két dolog olyan jól hangzik… Nem is tudom….    Nem, nem való neked. Ha az jár a fejedben még mindig, hogy „hát nem is tudod”, akkor ne fizess be, mert tapasztalatból mondom, hogy ha valaki eljut idáig az olvasásban, az már teljesen biztosan látja, hogy jó és hasznos dolgokat fog tanulni, hogy szüksége van erre a képzésre, mert nagy segítség lesz neki. Ha bizonytalan vagy, akkor inkább lebeszéllek: ne iratkozz be! Nem akarom, hogy rossz érzéseid legyenek, és az első képzési napok után rossz szájízzel távozz a képzésről. Ne kínozzuk egymást feleslegesen – nekem nem jó reklám, ha valaki nem érzi jól magát nálunk, és így te sem szórod el a pénzedet nem neked való dolgokra. *******************
A BEIRATKOZÁSRÓLA beiratkozás jelentkezési sorrendben történik.  A jelentkezés és befizetés HATÁRIDEJE  2021. december 31.ha szeretnéd a karácsonyi kedvezményt is. Ha nem szeretnél élni vele, akkor 2022. január 29-ig, azaz az évnyitóig is beiratkozhatsz.   (Igen, kérd ezt karácsonyra a párodtól, ha egy olyan ajándékot szeretnél, ami igazán sok örömet okoz mindkettőtök számára, ráadásul nem csak kellemes, de még hasznos is!)A létszám minden félévben minimum 8, maximum 15 fő.  Ez nem tömegtermelés, fontos a személyre szabottság és az, hogy mindenkivel legyen elég idő foglalkozni. Így 15 főnél biztosan nem lesz több résztvevő a kurzusokon. Ha ez a létszám betelik, akkor várólistára tudsz jelentkezni.A jelentkezés a befizetéssel válik érvényessé.
Töltsd ki a jelentkezési lapot: ITT A HELYEMMi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot, neked pedig semmi más dolgod nincs most, mint hogy hátradőlj abban a tudatban, hogy az életed a lehető legjobb irányba halad. Már a képzés ideje alatt is csupa mosolygós, nyitott, bátor és lelkes nő fog körülvenni. Olyanok, amilyen Te is vagy. 
Lehet, hogy bizonytalan vagy és még mindig nem tudod, kell-e ez neked?Hosszan ecsetelhetném neked, hogy milyen sivár és szomorú az élet a hastánc, a táncostársaid, a csoportod, a közös tanulás, a játékos fejlődés és a közös nevetések/sírások nélkül, de ezeket már úgyis tudod, mert bizonyára tapasztaltad magadon is. Ne is rontsuk el a hangulatot most ezzel!

Inkább nézzük át még egyszer emlékeztetőül a legfontosabb adatokat:
Ár, Ajándékok, Határidők, Oktatási hétvégék az első félévben, Tantárgyak a 4 félév alatt
A kétéves (4 féléves) HASTÁNCOKTATÓI MENTORPROGRAMelső két szemeszterének ára félévenként 150 000 Ft (AM). A 4 félév alatt összesen 560 tanórád lesz kapsz a legjobb magyar (esetenként külföldi) oktatókkal.Okleveleket kapsz minden félév elvégzéséről és a 2 év elvégzéséről is.
1, ALAP csomagHa egyben befizeted az 1. félévedet 2021. december 31-ig, akkor 10 000 Ft kedvezményben részesülsz máris. -Sőt, ha részt veszel a 2021. december 12-án VIII. Női Szépség és Egészség Napján a Szívvel-Lélekkel Stúdióban, és ott fizetsz be a képzésre, akkor a rendezvény belépőjegyének az árát is levonjuk a képzésed díjából. https://www.facebook.com/events/4330811050300050- Kapsz egy ajándék hastáncórát tőlem, amit bármelyik csoportos órámon felhasználhatsz. 

 2, VIP csomagHa egyben befizeted az első két félévedet, akkor 2X150 000 Ft azaz összesen 300 000 Ft helyett csak 270 000 Ft-ba kerül számodra a képzés az első tanévben. - Sőt, ha részt veszel a 2021. december 12-én a VII. Női Szépség és Egészség Napján a Szívvel-Lélekkel Stúdióban, és ott fizetsz be a képzésre, akkor a rendezvény belépőjegyének az árát is levonjuk a képzésed díjából. https://www.facebook.com/events/4330811050300050- Kapsz egy ajándék hastáncórát tőlem, amit bármelyik csoportos órámon felhasználhatsz.- Mindezeken felül az első tanévedben kapsz egy ingyenes workshop részvételi lehetőséget a Mahasti Hastáncstúdió által szervezett workshopok bármelyikén.
Ezzel köszönjük meg a bizalmadat az újrainduló képzésünk felé.

3, Részletfizetési lehetőség.Ha a 150 000 Ft-ot részletekben tudod kifizetni, akkor a jelentkezéseddel együtt írj egy részletfizetési kérvényt is a mahasti_titkarsag@yahoo.com címre, így 2021. decemberi kezdéssel 2 vagy 3 hónap alatt is befizetheted ezt az összeget. Válaszd a számodra legmegfelelőbb ütemezést a jelentkezési lapon.  
jelentkezés és befizetés HATÁRIDEJE  2021. december 31., ha szeretnéd a karácsonyi kedvezményt. Ha nem szeretnél élni vele, akkor 2022. január 29-ig, azaz az évnyitóig is beiratkozhatsz.  
(Igen, kérd ezt karácsonyra a párodtól, ha egy olyan ajándékot szeretnél, ami igazán sok örömet okoz mindkettőtök számára, ráadásul nem csak kellemes, de még hasznos is!)
A létszám minden félévben minimum 8, maximum 15 fő.  Ez nem tömegtermelés, fontos a személyre szabottság és az, hogy mindenkivel legyen elég idő foglalkozni. Így 15 főnél biztosan nem lesz több résztvevő a kurzusokon. Ha ez a létszám betelik, akkor várólistára tudsz jelentkezni.
A jelentkezés a befizetéssel válik érvényessé.
Nyílt nap, ahol kérdezhetsz bármit és megismerkedsz pár leendő oktatóddal:  2021. december 12.  https://www.facebook.com/events/1093702987679520 Az első félév oktatási napjai: Január 29-30.Február 19-20. Március 12-13.Április 9-10.Április 23-24.Május 14-15.Június 4-5. Vizsga: Június 25. szombat
A 4 féléves képzés során 560 gyakorlati és elméleti  tanórád lesz, a tananyag pedig ezeket a témákat fedi le: hastánc a gyakorlatban (ez teszi ki a tananyag legnagyobb részét), tánctörténet és a hastánc története, a hastánc stílusai, ritmusai, zenetörténet, ruhatörténet, más táncstílusok, eszközhasználat, koreográfia készítés, érzelemkifejezés, transztáncok története, orientális táncszínház, színpadi megjelenés, smink, pedagógia, táncpedagógia, pszichológia, sportpszichológia, edzéselmélet, önismeret és női önismeret, csoport vezetése, kommunikáció, konfliktuskezelés, vállalkozói ismeretek, marketing, márkaépítés, rendezvényszervezés, rendezvénymarketing.
Jelentkezési lap: Jó nő vagyok, még jobb leszek!Tudom, hogy nehéz meghozni egy olyan döntést, ami utána az egész életedre óriási hatással lesz. Még akkor is, ha tudja az ember, hogy a lehető legjobb változások jönnek.Szóval gondold át még egyszer, ne hozz elhamarkodott döntést, aludj rá egyet. Utána pedig már ne hezitálj, hanem csatlakozz hozzánk ezen a vidám úton. Bátorság és KATT A LINKRE!  
Szeretettel várunk!
Mahasti és a mentorprogram oktatói, szervezői
Hastáncoktatói Mentorprogram Mahastival (hastáncoktató képzés) http://www.mahasti.hu/content/hastancoktato-kepzes-hastancoktatoi-mentorprogramhttps://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/


Ide már nem akartam semmilyen fontos dolgot írni, de ha ezt olvasod, akkor te biztosan komolyan gondolod, hogy részt veszel a HASTÁNCOKTATÓI MENTORPROGRAMBAN. De jó, hogy te is közénk tartozol! Biztos lehetsz benne, hogy jól döntöttél. Nagyon örülök neked és alig várom, hogy elkezdjük a közös munkát! 
***************************

Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
https://www.facebook.com/mahasti10
https://www.facebook.com/taneczhyvotabudapesthttps://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/
https://www.youtube.com/user/Mahasti10
https://www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com
https://www.mahasti.hu
Szívvel-Lélekkel Stúdió, 
 Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2. 

Kismama hastáncos élménynap Mahastival

 

Kismama hastáncos élménynap


Mi ez a kismama hastáncos élménynap? 

Ez a nap csak a tiéd és leendő babádé ezen a csodálatos, babaváró úton. Egy rólatok szóló különleges alkalom, amikor a figyelmem kizárólag rád, rátok irányul. Szeretettel várlak a családbarát és finom esztétikával berendezett Szívvel-Lélekkel Stúdióban (igény szerint nálad, otthonodban).  

Többféle program közül választhatsz, vagy akár mindet egyben.

 

Mahasti Hajnikával a pocakban

 

- Ha kezdő hastáncos vagy, akkor megtanítom neked a kismama hastánc alapjait, amit mind a várandósság, mind a szülés ideje alatt alkalmazhatsz. 

- Írásos segédanyagot is kapsz hozzá - a Kismama Hastánc c. tantárgy hastáncoktatóknak szóló jegyzetét, ami külön is megvehető 5000 Ft-ért.

- Megtanuljuk azokat a hastánc mozdulatokat, amikkel jót teszel a babának és magadnak is, segíted velük a babád fejlődését és a kapcsolatotok szorosabbra fűzését. Megmutatom, hogy mit ne csinálj, és tanítok titkos trükköket is a szülés könnyebbé tételéhez vagy akár az otthoni erotikához.

 

- Ha haladó hastáncos vagy, akkor megtanulunk egy kombinációt vagy egy komplett koreográfiát, amit előadhatsz otthon (vagy bárhol), ha szeretnéd.

 

- Megbeszéljük az összes kismama hastáncos (és nem csak hastáncos) kérdéseidet, nincsenek tabuk. Személyre szabott tanácsokat adok, hogy mit és hogyan táncolj otthon, hogy jót tegyél magaddal és a babával is.


- Tudok adni kölcsön ruhát (biztosan találunk a méretedben, amiatt ne aggódj) és bármilyen tánceszközt, amiben fotózkodhatsz a szép háttér előtt. Így lesz belőled igazi sejtelmes háremhölgy.


- Kisminkellek vagy segítek benne, ha szeretnéd. Ezeken a képeken az én tündéri asszisztensemet látod, Mészáros Marcsit, aki fotó- és kamerakompatibilis sminket kapott, mert egy verseny nyílt színpadán készült fellépni. Természetesen szolidabb sminket is csinálhatunk. 

 - Személyre szabott csillámtetoválást készítek a mamának és a babának is, bárhová. A „bárhová” itt azért fontos, mert általában a kismamák a pocakjukra kérik, de szívesen elkészítem a karodra, hátadra, lábadra is.


 

Nézz körül az albumban, válogass, meríts ihletet innen is: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=mahasti10&set=a.4087849351248191


- Lefotózlak vagy felvesszük videóra, ahogy táncolsz. Így meg tudod mutatni otthon is, hogy mit tanultál, tudsz egyedül is gyakorolni és később, amikor már nagyobb lesz a babád, megoszthatod vele is ezeket a szép emlékeket.

Ez Marcsi tánca a kisbabájának: https://youtu.be/wwMPtgolnf4 

 

- Mindenben személyre szabott tanácsokat kapsz tőlem, ezt mindig szem előtt tartom, az óráimon is egyénekre fókuszálva tanítok.

Az intimitás megteremtése és a személyes tanácsadás számomra az egyik legfontosabb, nem mellesleg örömmel teszem, sőt, másképp nem is tudnék dolgozni.


- Mindezek mellett pedig az alap, hogy a stúdióban vendégül látunk téged. Mindig van nálunk édes és sós nasi, kávé, tea, füstölő, mécses stb. (Ha valamit nem fogyaszthatsz vagy nem szeretsz, jelezd bátran előre és figyelembe vesszük a bevásárláskor.)

- Egyéb meglepetéseket, ajándékokat is tartogatok a számodra. De ez már legyen tényleg meglepetés... :-)

--------------------

 

Miért tudok neked mindebben segíteni? - A hátam mögött 25 év hastáncos múlt, 
- 22 év hastáncoktatói rutin van és 
- 19 éve tanítok kismama hastáncot kismamáknak és gyakorlott hastáncoktatóknak is.- Mindhárom gyermekem születése előtt, alatt és után hastáncoltam, tehát saját tapasztalatom is bőven van.- Sok évtizede sminkelem magam, 20 éve immár „kamerakompatibilisen”.- 11 éve a közkedvelt és édes-nőcis csillámtetoválásokat is profi mód készítem (hobbiból, a lánykák és fellépő táncosnők örömére vagy „csak úgy”). - Fotózni és videózni nem tudok, csak telefonnal és bénán, viszont tudom, hogy milyen mozdulatok mutatnak jól videón a hastáncos kismamákon és milyenek a jó, szép, esztétikus/szexi hastáncos kismama pózok általában. 

 


- Ha úgy döntesz, hogy profi fotókon is megörökítenéd magadat a szép ruhákban, szép sminkben, vagy akár szülés közben, akkor jó szívvel ajánlok neked erre szakosodott profi fotóst is.


Mészáros Marcsi ezt írta a kismama hastáncos élménynapról: 
"Fogalmam sem volt, hogy erre vágyok, és kiderült, hogy mégis. Sminkelés, csillámtetkó, hastánc és sok-sok nevetés. Így telt Mahastival a szerdai napunk. Csodálatos kismama élménynap. Feltöltött és szuper érzés volt nőnek érezni magamat, elfelejteni a várandósság okozta gondokat. Hálásan köszönöm Mahastinak, aki teljes empátiával és figyelemmel fordul a nőkhöz és a kismamákhoz, így minden ilyen közös csajos nap feltöltődéshez vezet! Szívből ajánlom minden kismamának, mert szerintem mindenkinek örömet okozna egy ilyen élménynap, ami után egy maradandó videóval tér haza, melyet később a picivel is megoszthat - örök emlék!"


Miért jó még nálam, velem?

Nálam nyugodtan vállalhatod önmagadat. Nem gond, ha sírsz, mert éppen túltengenek benned a hormonok. Lehetsz rosszkedvű, depis, önmagát vagy a változásokat elfogadni nem tudó kismama is, vagy túlpörgött, vagy akár „átlagos” kismama is.

Én mindig azon leszek, hogy még boldogabbá, könnyedebbé, vidámabbá tegyem számodra ezt a pár különleges hónapot.

 Milyen hosszú?

A kismama hastáncos élménynap bármilyen hosszú lehet, attól függően, hogy mire vágysz, mennyit bírsz. Érdemes 3-6 órát együtt töltenünk. A 6 órába bőven belefér a tánctanulás, gyakorlás, öltözködés, sminkelés, csillámtetoválás, fotózkodás és még a csajos dumcsizás, tapasztalatmegosztás és pihenés is.

 

Mennyibe kerül?

A kismama hastáncos élménynap ára:

3 óra 42 000 Ft, minden további óra csak 10 000 Ft.


Mit tartalmaz ez az ár?

- a maximális figyelmemet; csak rád figyelek, csak veled vagyok

- a mozdulatok, kombinációk, vagy teljes hastáncos koreográfia megtanítását

- a csillámtetoválást (értéke 5000-15 000 Ft)

- sütit, nasit, kávét, teát, egészséges finom falatokat

- fotók és videók készítését házi használatra

- a meseszép ruhák és a tánceszközök használatát

- a Kismama Hastánc c. tantárgy írásos anyagát (értéke 5000 Ft)

- kedvezménykupont profi fotóshoz kismama, szülés- vagy baba-mama fotózásra

- kedvezménykupont profi sminkeshez sminktanácsadásra, sminkelésre

- meglepetés ajándékot tőlem neked (ami igazán neked való)


Gyere velem, ha megérint téged is a kismama hastánc varázsa és már a várandósságod ideje alatt táncolnál a babáddal. 

Keress a lenti elérhetőségeimen, kérdezz bátran és örömmel felelek bármilyen kismama hatsáncos kérdésedre. 

Szeretettel és örömmel várom én is a találkozásunkat!

Mahasti
-------------------------

Kiegészítő információ, ha még nézelődnél, gyönyörködnél:

A kismama hastánc azt jelenti, hogy nem csak pocakos kismamaként jöhetsz. 

Ez kiváló baba-mama hastáncos program is lehet, de csak a még nem rohangászó picivel, hogy a mamának tényleg jusson ideje magára. 

Mesés baba-mama hastáncos koreográfiákat is tanulhatunk, szintén személyre szabottan.

Például ilyesmit: https://youtu.be/9DxLeG2t6yQ 

vagy ilyesmit: https://youtu.be/lQNKTA_VC80 


Érdemes mielőbb belevágnod, mert utána már nem lesz olyan egyszerű táncos anyukaként megvalósítani magadat: 

https://youtu.be/Q64RtpnAblw


A babáddal viszont még táncolhatsz így:

https://youtu.be/DNsE8B7eiQw 


Majd később a lányoddal is akár így:

https://youtu.be/NHPahoiI2rw*****************************************************

Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel www.facebook.com/mahasti10 www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram www.facebook.com/taneczhyvotabudapest www.youtube.com/user/Mahasti10 www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com www.mahasti.hu Szívvel-Lélekkel Stúdió Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2.

Cikkgyűjtemény a gyermek hastáncról

Gyermek hastánc a Mahasti Hastáncstúdióban. 


Cikkgyűjtemény a gyermek hastáncról

 

9 interjú (ebből 2 orosz nyelven) olyan nemzetközileg is elismert hastánc oktatókkal, akik a gyermekek hastánc oktatásának szentelik magukat.

http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/09/gyermek-hastanc-riportsorozat-1-resz.html

http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/09/gyermek-hastanc-riportsorozat-2-resz.html

http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/09/gyermek-hastanc-riportsorozat-3-resz.html

http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/09/gyermek-hastanc-riportsorozat-4-resz.html

(Péteri Krisztina)

http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/10/gyermek-hastanc-riportsorozat-5-resz.html

http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/10/gyermek-hastanc-riportsorozat-6-resz.html

http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/10/gyermek-hastanc-riportsorozat-7-resz.html

http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/11/gyermekhastanc-riportsorozat-8-resz.html

http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/12/gyermek-hastanc-riportsorozat-9-resz.html

 

 Mahasti a gyerekekkel a BeActive Night-on
Mahatsi a gyerekekkel a BeActive Night-on

Péteri Krisztináról és óráiról bővebben:

http://www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/04/miert-ne-lehetnel-kis-hercegno-gyermek.htmlA gyermek hastáncról szóló egyéb bejegyzések

 

Miről szól, mit csinálunk, mit fejleszt a gyermek hastánc:

https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/2016/04/te-is-legyel-kis-hercegno.html

 

Mitől félhet egy laikus szülő: 

http://www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/04/gyermek-hastanc-1-resz.html

http://www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/04/gyermek-hastanc-02-aggodalmak.html

 

Egy hastáncos mami gondolatai: 

http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/05/noiseged-es-kislanyod-utja.html

 

Gyermek hastánc a Mahasti Hastáncstúdióban.

Az anyukáknak sem egyszerű ám.... 

https://youtu.be/Q64RtpnAblw


Baba-mama tánc:

https://youtu.be/DNsE8B7eiQw 


Anya-lánya tánc:

https://youtu.be/NHPahoiI2rw*****************************************************

Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel www.facebook.com/mahasti10 www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram www.facebook.com/taneczhyvotabudapest www.youtube.com/user/Mahasti10 www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com www.mahasti.hu Szívvel-Lélekkel Stúdió Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2.

Feliratkozás Mahasti Hastánc hírolvasó csatornájára