Párja dobszavára lejt a vegetáriánus hastáncosnő

Feliratkozás Párja dobszavára lejt a vegetáriánus hastáncosnő hírcsatorna csatornájára
Everyday life of a belly dancer
Frissítve: 33 perc 30 másodperc

Új kezdő hastánc Mahastival

2019 ápr 12 - 13:09
Nőiség, lágyság, ringató zenék, tüzes hangulat, testkímélő mozgásforma és 100% nőiség kívül-belül. Igen, ez A HASTÁNC! Mire vágysz még?
És mire vársz még?
Gyere, csatlakozz hozzánk 3 hónapos új kezdő hastánctanfolyamunkon!
Tudom, hogy sokan vártátok már, hogy mikor indul el végre új kezdő hastánc pont velem, Mahastival.
Nekem végre megjött hozzá a lehetőség, neked pedig végre itt az idő, hogy törődj magaddal. Add meg a testednek és lelkednek, amire csak vágysz! Kezdd mindezt olyan gyengéden, ahogyan csak a hastánc képes ezt megadni.

A 3 hónap alatt megismerkedünk az alapokkal és még egy vagány kezdő koreográfiát is megtanulunk. Ezt otthon gyakorlásra is használhatod, a fellépéseken pedig tuti sikered lesz vele, a tapsvihar nem marad el.
Az esemény linkje: https://m.facebook.com/events/2267392133307753
Időpont: szerdánként 17:30-19-ig Oktat: Mahasti Helyszín: Szívvel-Lélekkel Stúdió, 1094 Bokréta utca 12. Fszt. 2. Jelentkezz itt: mahastikukacfreemailponthu vagy a lent megadott elérhetőségeken.


Nézd meg, olvasd el, hogy mások hogy kezdték, mit értek el a hastánc segítségével.  Mi okozott már azonnal örömet, szárnyalást, boldogságot, és mik voltak a kihívások minden órán?  Sári mesélt nekünk. :-) Itt találod hastáncos naplóbejegyzéseit:
Miért kezdett hastáncolni, mi motiválta? http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/2016/05/egy-csodalatos-palyazat.html
Mi történt vele az órákon? Miért nem adta fel?  https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/05/elso-szarnyprobalgatasok-ez-tortent.html
https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/07/mi-tortent-sarival-hastanc-sem-fenekig.html
https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/07/mi-tortent-sarival-szexmacska-sztori.html
https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/07/mi-torten-sarival-ujabb-sikerelmeny.html
https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/07/mi-tortent-sarival-kigyolany-fatyoltanc.html https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/07/mi-tortent-sarival-fel-csipokor-felsiker.html
És mi történt, amikor újabb hastáncos stílusokkal ismerkedett meg, hogyan versenyzett? https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/2017/08/sari-es-saidi.html

Hajnika megnézi a DONGÓT

2019 ápr 12 - 12:41
Hajnika: - Apa, mikor nézzük meg a moziban a DONGÓT?!
Apa (és mindenki) felkapja a fejét: - DONGÓT???? (wtf...)
Hajnika: Igen! Azt a repülő elefántot...
Mindenki: - Jaaa! Az a Dumbó!
Hajnika megismétli „helyesen”: - DUNGÓ!

Hajnika minden nap, egész nap folyamatos beszél, nyüzsög, zsizseg, pörög, beszél, beszél, beszél.... Mindenkit kiakaszt, lefáraszt pár perc alatt. Este meg hamar elfárad, és amikor anya már Bazsival is váltana pár szót, Hajnika sírós fejhangon visít:
- Naaaa, akarok egy kis csöndeeeet!!!
Majd sírni kezd, hogy nem hallja a mesét. Az persze mindegy ilyenkor, hogy egészen addig a saját hangját sem hallotta senki. J)

Lefekvés. Hajnika bebugyolálja magát a takaróval és lelkesen közli :
- Betakarom magam, mint egy MÚMIA!

Hajnika elorozta Bazsi takaróját, amit Bazsi a saját születése alkalmából kapott ajándékba. Szereti simogatni, belebújni. Most is simizgeti szeretettel, majd kedves, ellágyult hangon kéri:
- Anyu, mondd meg annak a néninek, aki ezt a takarót varrta NEKEM, hogy köszönöm szépen! 

(Ezúton is nagyon köszönöm Pereczes Mártinak, Hajnika nevében is, hogy ilyen aranyos és pihe-puha takarót varrt Bazsinak.) :-))))) 

Hajnika igazi családtag lett!

2019 ápr 1 - 13:24
Hajnikával elmentünk kettesben csajos programra. 
Mivel pont a névnapja volt, beültünk egy cukrászdába, csokit és sütit ettünk, üdítőt ittunk, beszélgettünk, játszottunk. 
Hajnika csacsog, kacag, építi és szereli a játékot, élvezi a nagylányos programot, mindent leejt, feldönt, eltör, szétken, lemorzsáz, ahogy szokott... 
Egyszer csak komolyan rám néz és ahogy szokta, üvöltve közli: 
- Anya, én nem akarom elrontani az ünnepséget, de az a helyzet, hogy ka... ka... ka...
- Kakilni kell? 
- Igen... Bocsánat, hogy elrontom az ünnepséget! 

Szerencsére gyorsan orvosoljuk a helyzetet és diszkréten továbbállunk. 

*****************************************

Hajnikának kiesett az első foga. 
Mutogatja, mondogatja mindenkinek. Elkezdi részletezni, hogy már vízszintesig mozgott, hogy esett ki, mutogatja a fogacskáját.... Tudja, hogy nem bírom, és meg is erősítem neki: 
- Hajnika, tudod, hogy nekem ez horror és nagyon rémisztő! 
Hajnika azonnal költőien és kísérteties hangon kontráz:
- Mint a sötét erdő az álmaidban... 


Megyünk az úton, sétálgatunk, beszélgetünk és éppen részletesen ecsetelem, micsoda nagy öröm és micsoda nagy dolog, hogy kiesett az első foga. 
- Hajnika, ez óriási dolog! Azt kell, hogy mondjam, hogy most már igazi.... 
Itt majdnem azt mondtam, hogy " igazi nagylány lettél, csak rádöbbenek, hogy azt majd máskor fogom neki mondani. Sokkal később. Így aztán újra próbálkozom, de megint megakadok. 
- ...azt kell, hogy mondjam, hogy most már igazi....
- CSALÁDTAG lettem! - fejezi be Hajnika a mondatot irtózatos lelkesedéssel és örömmel. 
Én sírok a röhögéstől, Hajnika pedig meg is magyarázza: 
- Mert már mindenkinek van a családban igazi csontfoga, csak nekem nem volt eddig!Rázza magát, aki él - Hastánc 40-50-60+

2019 már 29 - 12:38

Ez a cikkem a Harmoneten jelent meg 2008. szeptember 4-én. Az eredeti verzióját itt találod:  https://www.harmonet.hu/szepseg-egeszseg/17501-razza-magat-aki-el-beleszerettunk-a-hastancba-(fitten-60+).html
Rázza magát, aki él! - Beleszerettünk a hastáncba! (Fitten 60+) 2008. szeptember 04.  Arra a kérdésre keressük a választ, hogy mit adhat egy nőnek a hastánc egy bizonyos kor felett, akár szép korban, miért választják az idősebb korosztály tagjai is a hastáncot.  Mi motiválja őket, mi ad erőt és kitartást ehhez a nem éppen könnyen elsajátítható mozgásformához?  Hogyan tanulnak, mit részesítenek előnyben, mi változik bennük a tánc hatására? 

Kedvenc mozdulatok "A csípőkörök, mivel jól áll a mozdulat. És persze a mellrázás, mert van mit!" - nevet Gabi.
Az asszonycsoport tagjai nyitottak minden stílusra, minden mozdulatra, de különösen kedvelik a lágy, kígyózó-körző-hullámzó mozgásokat, egyrészt, mert ezeket találják a legnőiesebbnek, másrészt mert ezek a leginkább ízületkímélő mozdulatok a hastáncban. És persze a rázások, mert ebben a korban már általában tényleg "van mit". Tanúsíthatom, hogy amikor egy asszonycsoport kiáll a színpadra és elkezdődik a rázás, azt mindig óriási tapsorkán kíséri!

A stílusok tekintetében én, mint oktató, 40 felett a hastáncon belül mindenképpen ajánlom a saidi táncot, illetve a különböző orientális népi vagy népies táncokat. 40 felett már igazán bátran, felszabadultan élhetjük meg a nőiességüket, bátran csinálhatunk bármit, ami jólesik. Sugárzik belőlünk a magabiztosság, az, hogy "mi már ismerjük a dörgést", tisztában vagyunk önmagunkkal, tudjuk, miről szól az élet, a férfi-nő kapcsolat, az emberi kapcsolatok. Éppen ezért bátran táncolhatunk kacérabb, pajkosabb táncokat is, mint pl. a botos tánc. Ez kimondottan arról szól, hogy egy nő hányféleképpen viszonyulhat a férfihoz és a férfiassághoz.


Oktatóként ajánlom még a törzsi táncokat is, amelyekben még inkább megnyilváníthatjuk női öntudatunkat, kifejezhetjük a bennünk rejlő női erőt.
Persze a kecsességet, lágyságot, törékenységet kifejező táncok - mint pl. a lírai fátyoltáncok és a raqs sharqi - is sokat segíthetnek abban, hogy az életben is ilyenekké váljunk, hogy a "törékeny", vénuszi vonalat is erősítsük és kifejezésre juttathassuk a színpadon és az életünkben egyaránt.

A lágy, nőies mozdulatok lelkileg is ellágyítanak - ez különösen hasznos a vezető beosztásban dolgozó nőknek, akik a napi kemény és felelősségteljes munka után beesve itt végre lazíthatnak is. A saját tapasztalatom alapján elmondhatom, hogy soha olyan vidám, felszabadult csoportom nem volt, mint az asszonycsoport, ennyi kacagást szinte elképzelni is nehéz! A stúdióban már hosszú évek óta működik asszonycsoport, kizárólag 35 éven felülieknek (az átlagéletkor 45-60 év körül mozog). Itt együtt táncolnak a kezdők és haladók, soványak és teltebbek, mert mindenki a tánc öröméért és áldásos hatásiért jár ide. Bárki csatlakozik hozzájuk, az könnyedén felzárkózik és felveszi a ritmust, mert a lelkesedésük ragadós.


A tanárnak sem könnyebb
A legtöbben örülnek, ha van lehetőségük külön asszonycsoportba járni, és szívesen élnek is vele. Ha azonban nincs, akkor a megkérdezettek többsége nem bánja, ha vegyes korosztályú csoportokban tanulhat, ahol akár a pár éves gyermekektől a nagymama korúakig együtt táncolhatnak a nők.

"Nem hiszem, hogy a nőket koruk szerint külön kellene választani. Több generáció összetartozása sok segítséget nyújt a fiatalabbaknak élethelyzeteik megoldásában. Nem véletlen, hogy évszázadokig jól működött a több generációs családok együttélése is." /Zahra, 44/

A hastáncoló hölgyek jó része egyetért abban, hogy az az oktató, aki asszonycsoportot vezet, nagyobb kihívással néz szembe. Nehezebb újra "mozgásba lendíteni" a megkopott testet, a kialakult világképen, gondolkodásmódon nehezebb változtatni. A nők sokszor túlterheltek a munka, a család, a háztartás vezetése miatt, ezért először a külvilágról szóló gondolatokat kell kikapcsolni az órán, hogy befogadóbbak legyenek az újra, hogy könnyebben tanuljanak. Aztán persze sokszor az sem mindegy, milyen zenére táncolunk, milyen eszközzel, milyen mozdulatokkal.

"A fiatalabbak biztosan könnyebben sajátítják el a rengeteg hajlékonyságot és rugalmasságot igénylő mozdulatokat, az idősebb korosztály pedig lelkileg talán könnyebben ráhangolódik a tánc által közvetített érzésekre a nagyobb élettapasztalat miatt." /Melinda, 40/

"Több türelem kell ahhoz, hogy a tanár az önbizalmunkat erősítse, a gátlásainkat feloldja. Ugyanakkor az is eszembe jutott, hogy a tanár jókedve, a pozitív hozzáállása és a lelkesedése, az, hogy Ő örömmel táncol, átragad a csoportjára is. Ez azonban független a csoport korosztályától. Gondolom, hogy itt a hastáncoktatásnál is - mint az élet minden más területén is - a hozzáállás a legfontosabb. Igaz az is, hogy lehet a tanár lelkes, kedves, mosolygós, "rázhatja" magát, ha a csoport "negatív", vagy nem elfogadó." /Kati, 42/Szinte minden megkérdezett hastáncos hölgy kiemelte a tanár személyiségének fontosságát, hozzáállását, azt, hogy mennyire számít a jókedve, türelme, szeretete. Néha akár az oktató életkora is problémát jelenthet, hiszen egy huszonéves, fiatal oktatónak nehezebb ráhangolódnia az asszonyok életérzésére, gondjaira, hangulatvilágára, mint egy korban hozzájuk közelebb álló tánctanárnak.

Természetesen, a felsoroltak a vegyes korosztályú, illetve a fiatal csoportokra is igazak, azonban az asszonycsoportnál ezek a dolgok fokozottabban érvényesülnek.
A Magyar Hastáncintézetben a leendő hastáncoktatókkal ezért fordítunk kiemelt figyelmet az asszonycsoport oktatására és fejlesztésére külön tantárgy keretein belül. Itt részletesen kitérünk az ebben a cikkben is felvázolt témákra, az asszonycsoportok, idősebb hölgyek oktatásának lehetőségeire, örömeire, kihívásaira, és próbatanításon keresztül maguk a leendő oktatók is ízelítőt kaphatnak az asszonycsoport óráinak hangulatából.

Végezetül, mintegy az eddigiek rövid és tömör összefoglalásaként, egy kedves tanítványom levelét idézem, aki minden nőnek példát mutathat a belőle áradó életszeretettel és vidámsággal:  "Imádok táncolni. Ifjabb koromban hébe-hóba eljutottam hastánc órára. Sajnos a sok munka, gyereknevelés, építkezés, miegymás miatt ki kellett hagynom az életemből. Így csak álmomban táncoltam. Hatvan évesen új életet kezdtem. Elkezdtem rendszeresen járni. Ez már három éve tart. Robot-nyanyából ismét nővé változtam. Boldoggá tesz a tánc. Figyelek a járásomra, testtartásomra. A visszajelzések jók. Emellett ez nagyon egészséges, erősíti a női szerveket és a csontozatot is. A foglalkozásokon sokat nevetünk, viháncolunk. Nincsenek elvárások, mindenki annyira terheli magát, amennyire jól esik neki. Sztresszoldó hatása van. Az oktatók nagy tudásúak, aranyosak. Mindenkinek szeretettel ajánlom!" /Jutka, 63/"

*************
A cikksorozat következő/előző részét is olvasd el itt:  https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/2017/11/a-hastancot-sosem-keso-elkezdeni.html
Ez is a témához kapcsolódik:  https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/2015/08/az-xedik-x-utan-is-van-elet-meg-hastanc.html

Gyerekszáj - Hajnika és a pakizás

2019 már 28 - 10:53
Hajnikával sétálunk, csak csajok. Hirtelen felkiált: - Ez ELKÉPESZTŐ, hogy már 6 éves elmúltam!
*
Hajnika puzzle-t rak ki, imádja. Meg is dicsérem: - Hajnika, nagyon ügyes vagy. Azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon jól megy neked a puzzle! Hajnika válasza: - Apától tanultam! Ő a szakértő! Ő tanított meg engem PUZZLE-NI! Ugye, milyen csodás?!
*
Hajnikával beszélgetünk. Szomorú arccal közli: - Anya, én úgy sajnálom Eszti mamát, hogy meg kellett halnia… - Hiányolod őt te is, ugye? - Ühüm... A sok szép napot, amit együtt töltöttünk…
*
Ruhákat próbálgat nagy lelkesen. Nézegeti, hogy melyik lenne jó a hastánchoz. Megjegyzem: - Hajnika, szerintem ezek a ruhák indiaiak vagy pakisztániak. Hajnika szeme elkerekedik, kérdőn néz rám: - PAKIZ-TÁN?..... Mondom: - Igen, Pakisztán. Hajnika felkacag: -         PAKIZTÁN! Hehe! Anya PAKIZOTT!!!

Hajnikával utazunk a buszon. Mellettünk két konszolidált, nagyon idős hölgy, banyatankkal felszerelkezve beszélget nyugdíjról, betegségekről, piacozásról, szóval a "szokásos" témákról. Hajnika figyel, figyel, majd rámnéz, feléjük lendíti a karját, rájuk mutat és üvöltve megjegyzi, hogy az egész busz hallja, a néniket is beleértve:
- Te is olyan öreg leszel, mint ők!!!


<div class="" data-block="true" data

2019 már 25 - 15:47Ez történt a hétvégén: 1, Március 23-án, szombaton zajlott az Oriental Spring Fesztivál Balatonszemesen, ahol zsűriztem, szponzoráltam, felléptem a gálán. A versenyzők között Mása és Péter képviselte a Stúdiót, óriási sikerrel. A saidi duójukat még a gálára is felkérték!
Mása táncolt egy két botos saidit (saját koreográfia), egy fúziót (Kiseszti koreográfia) és egy férfi-nő saidi duót Fuchs Péterrel (saját koreográfia). Minden táncra arany minősítést kaptak, ráadásul Mása kategóriagyőztesként maximális pontszámmal még gyémánt minősítést is kapott pluszban. Meg persze egy csomó nyereményt is. :-) A táncok gyönyörűek voltak, abszolút megérdemelten kapta Mása is és a duójuk is a minősítéseket. Már felkerült egy rakás fotó is, az eseménynél tudtok nézelődni: https://www.facebook.com/events/328704777882733/ ******************************************* 2, Közben itthon, a Stúdióban ünnepélyesen elbúcsúztattuk a gyerek csoporttal Kriszta nénit, akinek a helyét ettől a héttől egy új tanár néni, Mészáros Marcsi veszi át. Ugyanolyan szeretettel fogja pátyolgatni a csoportot, ahogy eddig Kriszta néni is tette. A gyermek csoportunkba szeretettel várjuk a 3-7 éves kislányokat. Csatlakozz a csoporthoz itt: https://www.facebook.com/groups/206013109827790/ ***************************************************** Köszönöm, ha megosztod az információkat az ismerőseiddel is! Hátha ők is most lépnének rá a nőiességük fejlesztésének vidámsággal teli útjára... :-)))) Nagyon jó szórakozást, csodálatos energiákat, női élményeket kívánok erre a hétre is!
Mahasti
**************************************************** Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel www.facebook.com/mahasti10 www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram www.facebook.com/taneczhyvotabudapest www.youtube.com/user/Mahasti10 www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com  www.mahasti.hu  Szívvel-Lélekkel Stúdió, Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2.  #programok UPDATED! Nézd át, kérlek, és írd be a naptáradba! 2019. március 30-31. Hastáncoktatói Mentorprogram képzési napok Önismereti tréning (Prakash)  https://www.facebook.com/events/323191371663463/ Női tréning (Sütő Marcsi)  https://www.facebook.com/events/2803073133250463/ https://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/  2019. április 5-6. (péntek-szombat) Erőmerítő Iránytű tréning Sütő Marcsival és Mahastival https://m.facebook.com/events/389177405198426  2019. április 27-28. Hastáncoktatói Mentorprogram képzési napok Eszközhasználat (gyakorlat), fátyoltechnika és egyéb eszközök használata (Mahasti) Stílusismeret (elmélet) (Mahasti) https://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/ 2019. május 5. Tahmina Hastáncverseny https://www.facebook.com/events/1934876003273506  2019. május 18-19. Hastáncoktatói Mentorprogram képzési napok Hastánc a gyakorlatban (Táncpedagógiai rész, kezdő szintű koreográfia összeállítása) (Mahasti) Hastánc a gyakorlatban (Táncpedagógiai rész, kezdő szintű koreográfia összeállítása) (Mahasti)  https://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/ 2019. június 15. Hastáncoktatói Mentorprogram I. félévi VIZSGA https://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/  2019. június 23. Mahasti - 20, a a Mahasti Hastáncstúdió 20 éves évzáró gálája 
https://www.facebook.com/events/907689892772725 2019. június 29. Csepeli Orientális Táncfesztivál  https://www.facebook.com/hastancfesztival/ 2019. június 30. Gyöngyösi Hastáncverseny https://www.facebook.com/events/234983000785198/  2019. augusztus 17-20. Mahasti Hastánctábor, Erőmerítő Jógatábor https://www.facebook.com/events/322130058443647/ 2019. november 30-december 1., Németország, Duisburg - 13. Contest Bellydancer of the World  http://leyla-jouvana.de/index.php/en/contest-info-menu-engl 2019. december 8. vasárnap VI. Női Szépség és Egészség Napja a Szívvel-Lélekkel Stúdióban https://www.facebook.com/events/420476605428317/ 2019. december 29. vasárnap Erőmerító Iránytű (évösszegző-évindító) tréningSütő Marcsival és Mahastival 2020. március 1. vasárnap 10-18-ig XIV. Holdfény Lányai Páros és CsoportosNemzetközi Hastáncverseny és Workshopok  https://www.facebook.com/events/822136728131859/


Hastáncverseny – A sikeres felkészülés titkai

2019 már 19 - 12:50
Hastáncverseny – A sikeres felkészülés titkai
Sokszor írtam már erről a témáról, mert egyrészt a hastáncverseny az egyik szívügyem, másrészt aki sikeresen szeretne felkészülni egy hastáncversenyre, annak a számára ezek a cikkek kulcsfontosságúak lehetnek.
Az általános, versenyzésről és versenyfelkészülésről szóló cikkemet itt találod: https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/2010/01/hastancversenyre-keszulunk-cikk.html
Pár jótanács a tudatos felkészüléshez az első vagy sokadik hastáncversenyedre: http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/2016/04/versenyfelkeszules-hastancos-szemmel.html Ez egy kihagyhatatlan cikk! Ha még nem olvastad, akkor a következő versenyed előtt mindenképpen olvasd el és gondold át az olvasottakat. Ha más eredménye nem is lesz, legalább annyi biztosan, hogy tudatosítod magadban azt, hogy van e motivációd, szeretnél e egyáltalán versenyezni, és ha igen, akkor mi vele a célod.
Ha anyagilag is szeretnél a lehető legjobban felkészülni egy hastáncversenyre, akkor ezt a cikksorozatot olvasd el.
https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2018/03/mennyi-az-annyi-avagy-egy.html

https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2018/03/mennyi-az-annyi-avagy-egy_17.html
http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/2018/03/mennyi-az-annyi-avagy-egy_77.html
Ezek legyenek az első cikkek, amiket mindenképpen alaposan olvass el és tanulmányozz, mielőtt az első (vagy sokadik) hastáncversenyre nevezel. Remélem, hogy hasznos segítséget nyújtanak neked. Minden hasonló cikk és blogbejegyzés azért született a tapasztalt oktatók, felkészítő tanárok tollából, hogy segítsen a lehető legjobb eredmények elérésében.
************************
A legfrissebb hozzászólások tükrében szeretnék néhány dolgot újra hangsúlyozni.
1, Vélemény kérése a zsűritagoktól Ne évek múlva menj oda a zsűritagokhoz (vagy üzenj nekik névtelenül), hogy milyen gonoszak voltak, hogy lepontoztak a 3 évvel ezelőtti egyik versenyen. Mi lenne, ha egyből a verseny után kérnél visszajelzést? Így a zsűritag is emlékszik még a táncodra, és te is azonnal alkalmazhatod, beépítheted a kapott észrevételeket, jótanácsokat. Ha megfogadod őket, a legjobb úton vagy afelé, hogy már a következő versenyeden sokkal jobb pontszámokat kapj a táncodra. A magyar hastáncversenyek egyik legnagyobb előnye, hogy szabadon véleményt kérhetsz bármelyik oktatótól, zsűritagtól. Ráadásul ez nem kerül semmibe, pedig nagyon fontos és életre szóló, az egész hastáncos karrieredet meghatározó jótanácsok hangozhatnak el ilyenkor.

2, Felkészítő tanár Kezdőként nem engedheted meg magadnak azt a luxust, hogy nincs felkészítő tanárod. Kezdő szinten SEMMIKÉPPEN nem javaslom azt, hogy megfelelő felkészülés nélkül induljon el valaki a versenyen. Ha pedig így tesz, és nincsen tisztában a szabályokkal, a versenyeken elvárt MINIMÁLIS követelményekkel, esetleg még a zenéjét sem elemezte ki, a technikával sincs tisztában, akkor nagy valószínűséggel elég elkeserítő eredménnyel fogja zárni a versenyt. Kezdő szinten az a minimum, hogy ha annyira ambíciózus vagy, hogy versenyezni szeretnél, akkor legyen valaki, aki a tapasztalatával és tánctudásával támogat a felkészülésben.
Ha úgy gondolod, hogy neked amúgy sincs szükséged a sikeres hastáncversenyedhez felkészítő tanárra, mert már annyira jó vagy, hogy magadtól is mindent tudsz, akkor kérlek, ne olvass tovább, mert semmi érdemlegeset nem fogsz találni ebben a cikkben és a többiben sem.

3, Hastáncoktató videók Ha úgy gondolod, hogy most még nincs elég pénzed oktatóhoz járni legalább a verseny előtt, akkor kezd el nézelődni a neten fellelhető ingyenes hastáncoktató videók között. Kiindulásként ez is megteszi, de nem pótolja a felkészítő tanárt! Remélem, hogy az itt található ingyenes oktató videóim ebben segítséget tudnak nyújtani, legalábbis egy teljesen minimum szinten. https://www.youtube.com/playlist?list=PLV7Mwjfwinu83u9NnovqndkVsu5ULDGdT
Ha továbbra sincs pénzed arra, hogy legalább egy pár magánóra erejéig eljárj felkészítő tanárhoz, aki javítja a technikádat, a koreográfiádat, a táncodat, segít felhozni azokat egy versenyen is elfogadható szintre, akkor is rengeteg választási lehetőséged van. Ezek közül csak hármat sorolok fel.
A, Nem indulsz hastáncversenyen, bármennyire is szeretnél, mert tudod, hogy nem vagy még megfelelően erre felkészülve sem mentálisan, sem lelkileg, sem technikailag, sem táncilag.
B, Felkutatod a megfelelő anyagi és nem anyagi lehetőségeket ahhoz, hogy tanulhass és fejlődhess a hastánc terén. Aki akar valamit, az el is tudja érni. Akinek fontos a versenyzés, sőt, a sikeres versenyzés, az meg fogja találni ennek a módját, ha eléggé motivált.

C, Megvásárolsz olyan hastáncoktató videókat, amiben alaposan elmagyarázzák a mozdulatokat, a technikákat, a koreográfiát, kielemzik a zenét, hogy rendelkezzen háttérismeretekkel is a táncról. Ilyen oktató videókat olcsón is be tudsz szerezni, mindenféle szinten, a kezdőtől a haladóig, szólótól a csoportosig. Itt tudsz válogatni szintek és stílusok szerint: https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/p/ha-online-szeretnel-hastanc.html

Ha a fentebb említett cikkek és videók és még a felkészítő tanár sem segítenek, akkor kutakodj tovább, olvass el további rengeteg (de tényleg RENGETEG!) cikket a hastáncversenyekről, a versenyzésről. A hastáncversenyekről szóló blogcikkek írásával én is örömmel támogatom a megfelelő felkészülését bárkinek. Ezért örömmel fogadok bármilyen témát vagy cikkjavaslatot, kérdés felvetést a versenyzés és a hastáncversenyek kapcsán. Szeretettel várom a visszajelzéseidet, kérdéseidet és nagyon sok sikert kívánok a felkészüléshez!
 ************************
Kiegészítő olvasmányok
Technikai segítség a felkészüléshez: http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/2016/11/31-hastanctechnikai-hiba-amivel.html
Nem verseny, de fontos lehet, ha bármilyen fellépésre készülsz: http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/2015/06/4-1-tipp-sikeres-felkeszulesert.html
http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/2015/08/101-tipp-koreografiakesziteshez.html
Segítség a motivációhoz: https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2018/03/verseny-oklevelek-es-akikre-buszke.html 

Videók, azaz további ingyenes lehetőségek arra, hogy tanácsokat kapj a sikeres felkészüléshez.
A legutóbbi Holdfény Lányai Verseny interjúi: https://www.youtube.com/watch?v=UG5vP0O8itE&list=PLx_W7v7aU2Q3ry-lHfMSsxLyyhMq2oGNH
A korábbi Holdfény Lányai versenyek interjúi: https://www.youtube.com/watch?v=UG5vP0O8itE&list=PLV7Mwjfwinu81EnTypCrnPQgYppTuzrGr Ez az összes eddigi interjú gyűjteménye, amiben zsűritagok, szponzorok, oktatók és maguk a versenyző táncosok nyilatkoznak a felkészülésükről.
Jelen pillanatban ennyit tudok segíteni, és bízom abban, hogy a kreativitásod révén még számtalan lehetőséget felkutatsz majd a sikeres készülésedhez.

 **********
Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel www.facebook.com/mahasti10 www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram www.facebook.com/taneczhyvotabudapest www.youtube.com/user/Mahasti10 www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com  www.mahasti.hu  Szívvel-Lélekkel Stúdió, Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2. 

Köszönet 02. - XIII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny

2019 már 7 - 20:13
Köszönet és hála 02. - A szponzorainknak, akik ez alkalommal is támogatták a Holdfény Lányai Versenyt.
A THANK YOU post four our sweet sponsors. <3 span="">
Idén is rengeteg nyereménnyel gazdagodott minden résztvevő, nem csak a versenyzők, hanem a szervezők, a zsűritagok is.
Hálásan köszönjük a támogatást. És itt nem csak a tárgyi ajándékokra gondolok! Hanem az erkölcsi, lelki támogatásra és arra, hogy a szponzoraink közül oly sokan már évek (évtizedek) óta segítik, lelkesítik, támogatják a magyarországi hastáncosokat és járulnak hozzá a hazai hastáncélet fejlődéséhez, pezsgéséhez. <3 span="">
Nekik köszönhetjük ezt a rengeteg mindent idén is. 

Angyal Krisztina - Keleti Bazár
https://www.facebook.com/keletibazarhastancvilag/ Arrabona Hastánc Fesztivál - Győr (2019. április 5-7.)
www.arrabona.selenahastanc.com,https://www.facebook.com/events/318570045391574/
Selena Erzsébet Pápai Péter Bézi – Fiatal Művészek Galériája, Rákóczi Grill House
https://www.facebook.com/fmgaleria/ Bíró Tünde
www.biotunder.info Cini Bogdán
www.cini.hu Coccinella Virágdoboz - Viktória Molnár
www.coccinellaviragdoboz.hu Dr. Valentina Patai Emilia Bellydance Shop - Majláth Emilia
https://www.facebook.com/EmiliaBellydanceShop/ Garai Csilla Shilla Gourmet and Delicious - Vargáné Topor Erika
www.gourmetanddelicious.hu Občianske združenie Hafla - Halka Tytykalová
http://hafla.sk/ Kristálykuckó
www.kristalykucko.hu Anna Kürtös
https://www.facebook.com/arcfestescsillamhenna/ Liptov Orient Fesztivál, LOF (2019. április 13.) - Gabriel Pintes
http://www.liptov-orient-festival.sk/ Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
www.facebook.com/mahasti10 Maria Avtushenko Eszter Rembeczki Bellydance
https://www.facebook.com/eszterrembeczki.dance Sóska Sóbarlang - Brigitta Koós Girnt
www.facebook.com/soskasobarlanghttp://soskasobarlang.hu Sütő Mária Erőmerítő tréner
www.eromerito.hu Sultancenter Vízipipa - Dahhan Mohamed
www.sultancenter.hu Tavaszi Tahmina Verseny (2019. május 5) - Ildikó Bacsa
https://www.facebook.com/events/1934876003273506/ ZibellArt - Keleti Meselámpások Izabella Mayer-Karaoglan
https://www.facebook.com/zibellart/ 11. Gyöngyösi Hastáncverseny - Anita Szalai (2019. június 30.)
http://www.anita-hastanc.hu/,https://www.facebook.com/events/234983000785198/
Köszönet 01. - XIII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny

2019 már 6 - 18:15
Szóval túl vagyunk ezen a versenyen is. Igen, a 13th Daughters of the Moonlight versenyről beszélek. :-) 
Lassan magamhoz térek és végtelen hála van bennem mindenki iránt, aki idén is hozzájárult ahhoz, hogy ilyen csodálatos esemény részesei lehessünk.  
**********************
Drága Zsűritagok! 
Jázmin Éva Hegedüs SárfalviAnna VitalisBogi GyenisIldikó BacsaPéter BéziCini Bogdán,Katalin GyorffyJudit JoósJudit Nese Komáromi,Szilvia Mária KönczölDahhan MohamedSelena Erzsébet PápaiKrisztina Amira NemethGarai Csilla 
Ezúton is szeretném megköszönni mindannyiótok munkáját! Nagyon köszönöm, hogy eljöttetek, rászántátok az időtöket a versenyre, a táncosokra, és a szakmai tapasztalataitokkal is támogattátok őket! Úgy láttam, nagyon jó hangulat uralkodott a zsűriben, aminek nagyon örültem! Ilyenkor mindig sajnálom, hogy a szervezői feladatok miatt kimaradok a legjobb megbeszélésekből, pletykákból, szakmai konzultációkból és a buliból. :--))) 
Nagyon köszönöm, hogy ilyen figyelmesek és segítőkészek voltatok a versenyzőkkel, táncosokkal, résztvevőkkel, hogy elláttátok őket jótanácsokkal, segítettétek őket most is a fejlődésükben. Köszönöm, hogy a külföldi zsűritagokat is mindig a szárnyaitok alá veszitek és pátyolgatjátok. :-) <3 span=""> 
Nagyon nagyra becsülöm a szakmai tudásotokat és az emberi hozzáállásotokat is a hastánchoz, a versenyzőkhöz és a Holdfény Lányai versenyhez.
Bízom benne, hogy jövőre is találkozunk! 
*******************************************
A szponzoroknak is köszönöm a támogatást és a rengeteg felajánlást, a sok-sok szakmai és nagyon csajos ajándékot! Nekik külön posztot fogok szentelni, mert megérdemlik! És mert szeretném, ha minél többen megismernétek őket! :-) <3 span=""> 
*******************************************

Drága Segítőim! 
Viktória Farkas az egész felkészülés ideje alatt hihetetlen mennyiségű terhet vett le a vállamról, köszönhetően a precizitásának és a káoszból is rendszert varázsló képességének. A Holdfény Lányai trió (Viktória FarkasEszter Rembeczki Bellydance és Marta Pereczes) tökéletes harmóniában, nagyon pengén működött együtt, tökéletesen gördülékenyen haladtunk így a díjak kiosztásával és minden adminisztrációs feladattal.
Mónika LehotaiEdit BaráthMária MészárosLili Kállai, nektek nagyon köszönöm a szép dekorációt, a türelmeteket, a kedvességeteket és a segítőkészségeteket a zsűri és a résztvevők felé, és persze felém is. Nagyon köszönöm, hogy mindig ott voltatok, amikor kellett, és hogy beletettétek az energiáitokat mindenbe, amit csináltatok.
Anett Heisz, idén is kitettél magadért a szuper cateringgel. Köszönjük a finom ételeket, a szép terítést, a gondoskodást.
Gabriella Biró, neked soha nem lehetek elég hálás azért, hogy mindig segítesz a földön maradni, rendszerezni, logikusan gondolkodni és persze azért is, hogy mindig tartod a frontot és jól bírod a hülyeségeimet.  :-))) 
Szóval nagyon köszönöm, hogy ennyire odatettétek magatokat és észrevétlenül és gördülékenyen megoldottatok mindent.
Gyöngyi Stúber, nagyon köszönöm a MahastiTv képviseletét és és a tartalmas interjúkat, az élő bejelentkezéseket! 
**************************

Дорогие девушки (и парень)! :--))))
Vita KovalHamada ArabyHalka Tytykalová,Ruslana ZagaykevichLilu Bellydance
Спасибо вам огромное за ваше присутствие, за ваш огромный труд на конкурсе. Я всем вам очень благодарна, что вы приехали к нам, поддерживали конкурсантов, танцоров, участников фестиваля.
Спасибо за прекрасные, чудесные танцы в гала шоу! Спасибо за спонсорские призы! И спасибо и за то, что вы взяли с собой и своих учениц. Я надеюсь, что вам и в этот раз было интересно, вдохновительно, что вы прекрасно проводили время в Венгрии.
Надеюсь, что встретимся и в следующем году. :-) <3 span=""> 

**********************
Szuper ügyes táncosaink, Maria AvtushenkoÁgota Gere-NagyFuchs Péter Butruszkám, nagyon büszke vagyok rátok! Nagyon ügyesen helyt álltatok, csodásak voltak a táncok és gratulálok a szuper első helyezéseitekhez is! 

Köszönet minden résztvevő táncosnak, akik rengeteget készültek, gyakoroltak, koreografáltak, tréningeztek, hogy a lehető legjobb formájukat tudják nyújtani a színpadon. Minden magyar táncosra nagyon büszke voltam, hogy ilyen bátran és ügyesen szerepeltek, és hiába volt nagyon erős a nemzetközi mezőny, mégis csodás magyar eredmények is születtek! A résztvevő ukrán, szlovák és cseh csoportok is a legmagasabb színvonalú táncokkal érkeztek, öröm volt nézni minden produkciót! Picik, nagyok, dívák és anyukák, kislányok és nagylányok - le a kalappal! Színes, szórakoztató és rendkívül színes volt a paletta! 
Abszolút szubjektív kedvencem volt idén az Anya-lánya kategória. :-) Remélem, senki nem sértődik meg emiatt, és érthető is, hogy miért ettől olvadoztam leginkább. :-) :-) 
Az összes táncosnak szívből gratulálok a szép helyezésekhez és a maximalista felkészüléshez, az igazán jó versenyszellemhez! Találkozzunk egy év múlva a XIV. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncversenyen, 2020. februárjában! 
Szponzorok és támogatók - V. Női Szépség és Egészség Napjai

2019 jan 17 - 19:26
Az V. Női Szépség és Egészség Napjának szponzorai, akiknek a rengeteg ajándékot köszönhetjük, akik megszépítettek minket is kívül-belül, és akik ezzel még szebbé tették ezt a szépség(es) napot. :-)  Fordulj hozzájuk bátran, szeretettel fognak segíteni bármiben!

Kukkants be az eseménybe még több hangulatért és pozitív energiáért: https://www.facebook.com/events/232933154122473/ Nézd meg, hogy mivel töltöttük a napot, mitől lettünk gyönyörű és ragyogó nők: https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/2019/01/v-noi-szepseg-es-egeszseg-napja-szivvel.html 
Bíró Tünde www.biotunder.info https://www.facebook.com/biotunder.info/

Biró Nelli www.facebook.com/valasszjobbeletet

BuzdorAdri Kanzashi  https://www.facebook.com/arienndora.hu/ https://www.facebook.com/buzdorkanzashi/

Dr. Patai Valentina (smink, FLP, nyirokmasszázs)

Flodeco https://www.facebook.com/FLODECO-by-Tapodi-283373318935998/

Hőss Klára http://rezgesanimacio.hu/onbizalom-es-sikerturbozo-coaching-indul/?fbclid=IwAR13PZ6zhVSrhYM5jClFyJws19UgabW1pn0RrkriEC-Wnf3VCsTrNzQCFTE https://www.facebook.com/klara.hoss.7

Kállai Lili Táncpedagógus, MA tánctanár, előadóművész kallaitancstudio.blog.hu facebook.com/tanctanarod facebook.com/kallaililieloadomuvesz

Pigler Anna és Robogány Veronika - Élettükör Mentálhigiénés Műhely www.elettukor.hu www.facebook.com/elettukormuhely elettukor@elettukor.hu

Rembeczki Eszter Bellydance  https://www.facebook.com/eszterrembeczki.dance

Sopronfalvi Ildikó www.fotobyildiko.com www.facebook.com/fotobyildiko.de

Tóth Éva www.evasionart.net Facebook oldal: @EvasionBA Instagram: @evasion703

Varga Emese https://m.facebook.com/szakerto.stilus.1 www.stilusszakerto.com

Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel www.facebook.com/mahasti10 www.facebook.com/taneczhyvotabudapest www.youtube.com/user/Mahasti10 www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com www.mahasti.hu

Sütő Marcsi www.eromerito.hu

Hastáncoktatói Mentorprogram https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/p/hastancoktato-kepzes-hastancoktatoi.html
Kukkants be az eseménybe még több hangulatért és pozitív energiáért: https://www.facebook.com/events/232933154122473/ Nézd meg, hogy mivel töltöttük a napot, mitől lettünk gyönyörű és ragyogó nők! https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/2019/01/v-noi-szepseg-es-egeszseg-napja-szivvel.html
V. Női Szépség és Egészség Napja a Szívvel-Lélekkel Stúdióban

2019 jan 15 - 16:29

2018. december 8-9-én tartottuk az V. Női Szépség és Egészség Napját a Szívvel-Lélekkel Stúdióban. Az V. Női Szépség és Egészség Napja idén először kétnapos volt. Már tavaly is megmutatkozott, hogy egy nap nem elegendő arra, hogy teljesen ki tudjuk bontakoztatni a külső és belső szépségünk összes rétegét. Így aztán 2018-ban hozzácsaptunk még egy napot, hogy elegendő időnk legyen minden előadót meghallgatni, a nekünk ajándékozott szépségeket kipróbálni, magunkévá tenni, a tudást elsajátítani. :-) 
*****************************

A szombati témáinkból: 9:45-10:45 Péteri Krisztina, gyermek hastánc 11-12 Biró Nelli, biodinamikus kraniál kezelés 12-13 Kállai Lili, latin tánc 13-14:30 Pigler Anna-Robogány Veronika, Női harmónia a mindennapokban 14:30-15:30 Mahasti, hastánc 15:30-16:30 Bíró Tünde, női praktikák
Szokás szerint a gyermek hastánccal kezdtünk. A gyerekek pedig szokás szerint imádták Kriszta nénit és az óráját is. :-)))) És különösen a szabad táncot. Abban minden kislány csodálatosan kibontakozik! :-) Nézd csak a képeket: 


Biró Nelli történeteit, bölcsességeit most is tátott szájjal hallgattuk. Nelli a maga nyugodt módján óriási erejű, léleképítő mondatokat oszt meg velünk, amik hihetetlen erőt és nyugodtságot adnak a környezetének. Átsegít minket a testi és lelki fájdalmakon egyaránt, miközben "semmit" nem csinál. :-) De mégis megtörténnek a csodák mindenkivel.  
Nelliről és a fantasztikus gyógyító képességeiről itt olvashatsz:   https://www.facebook.com/valasszjobbeletet/


Hogy felpörögjünk, Kállai Lili vette kezébe a csapatot és már jöttek is a dinamikus latin ritmusok. Hű, a könnyűnek tűnő mozdulatok rendesen megizzasztottak mindenkit és próbára tették a koncentrációs készségünket. :-)))
Lilit már ebből a blogból is ismerheted, mert azon kívül, hogy diplomás táncpedagógus, rengeteg recenziót is ír táncos termékekről, eseményekről. 
Ahogy pl. itt is:
http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/2018/10/visszajelzesek-profi-tancoktatoktol_18.html
https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/2018/11/visszajelzesek-profi-tancoktatoktol_25.html
https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/2018/11/visszajelzesek-profi-tancoktatoktol.html
http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/2018/10/visszajelzesek-profi-tancoktatoktol.html

Az Élettükör Mentálhigiénés Műhelyt Robogány Veronika és Pigler Anna képviselte. A képeken is látszik, hogy azonnal belevetettük magunkat a "játékba" és sírva-nevetve komoly terápiás eredményeket értünk el. Témánk a női harmónia volt - mindenkinek volt min dolgozni. :-) A Mahasti vezette hastánc órán gyakoroltuk a "termékbemutatót" és hirtelen átcsaptunk "szőke nőbe".  :-))) Élveztük! :-)


Végül Bíró Tünde vett kezelésbe minket a szó minden értelmében. A gyakorlatok alatt kipróbálhattuk, hogy milyen az, ha hozzáérnek az auránkhoz, a szellemi testünkhöz, az előadása alatt pedig rengeteg női praktikát hallottunk, sőt, az istennők aromaterápiás olajait is megszagolgattuk.
Tündét itt találod:
www.biotunder.info
https://www.facebook.com/biotunder.info/

Közben persze egész nap ment a csillámtetkózás, a körömdíszítés.... Kriszta talpmasszázsától testileg, Mása lélegzetelállítóan szép ékszereitől pedig lelkileg is töltődtünk.

Így lett teljes a kép - az egész nap valóban a női szépségről és egészségről szólt!**************************************************

A vasárnapi programunk ez volt: 9-10 Mahasti, hastáncoktatói mentorprogram kérdezz-felelek 10-11 Patai Valentina, helyes táplálkozás 11-12 Haasz Balázs, darbuka 12-13 Pereczes Márti, balett, stretching 13-14 Tóth Éva, aura soma 14-15 Rembeczki Eszter, jazz oriental 15-16 Sütő Marcsi, erőmerítés 
Ezen a napon főként azokat a témákat jártuk körül, amikkel a hastáncoktatói mentorprogramon is foglalkozunk majd. Így az érdeklődők megismerkedhettek jövendőbeli oktatóikkal, témáikkal, a nyílt órán pedig feltehették kérdéseiket a képzés kapcsán.


Patai Vali az életünk része, a Holdfény Lányai együttes pótanyukája. Ez alkalommal a helyes táplálkozásról és a táplálékkiegészítőknek a táncosok életében betöltött  fontos szerepéről tartott előadást. Záporoztak a kérdések, Vali mindenkinek választ adott, és még kóstolhattunk is, ha valami felkeltette az érdeklődésünket. Így aztán kellően energetizálva vágtunk neki a napnak.Vali után Balázs vette kezelésbe a lányokat. Pontosabban mindenki kiválasztotta a rengeteg felhalmozott dob közül a legszimpatikusabbat. Őrült püfölés kezdődött, és miután mindenki levezette a feszültségét, bőven maradt idő a keleti ritmusok elsajátítására is, sőt, néhány látványos darbukás trükkel való megismerkedésre is. :-)) 
Pereczes Márta a Magyar Hastáncintézet végzett hallgatója, a Holdfény Lányai együttes oszlopos tagja.... És most már a hastáncoktatói mentorprogram résztvevőinek "szigorú és kegyetlen" balett tanár nénije. Ha a keze közé kerülsz, pár hónap múlva már spárgázni fogsz! :-)))Tóth Éva az aura soma rejtelmeibe vezetett be bennünket. Megmutatta a színek erejét, varázslatos hatalmát, mesélt az aura soma önválasztó rendszeréről.... Természetesen a lenyűgöző kis üvegcsékben nem csak gyönyörködhettünk, hanem ki is próbáltuk a módszert a gyakorlatban is. Rembeczki Eszterrel mindenki egy kicsit a mélybe merült és előrántotta az "alternatív", sötét, dinamikus, szenvedélyes énjét. Eszterrel minden hastánc óra, vagyis jazz oriental óra ilyen fárasztó ám! Készüljetek fel előtte mentálisan, Eszti pedig felkészít titeket fizikálisan a legnehezebb táncmozdulatok végrehajtására is.

A két mesés nap zárásaként Sütő Marcsi tartott előadást, vagyis interaktív beszélgetést. Marcsi mint tapasztalt tréner és női csoportok vezetője, képes kézen fogni és megmutatni a felfelé vezető utat, bármilyen mélyen vagy is éppen. Ezt nem csak én tapasztalhattam meg a saját életemben már. A meditációi pedig feltöltenek és a mélyen elbújt, régen elfeledett legszebb érzéseidet, élményeidet is előhozzák. A csúcson hagytuk abba, Marcsi előadása igazi koronája volt ennek a két napnak. 


Feltöltődve távoztunk mindannyian, pontosabban, inkább szárnyaltunk tovább....
Kukkants be az eseménybe még több hangulatért és pozitív energiáért: https://www.facebook.com/events/232933154122473/
Képek: KatlynArt, Élettükör, Kállai Lili

Online nevezési lap; Application sheet in Russian and English - 13th Daughters of the Moonlight International Belly Dance Competition for Duets and Groups

2019 jan 2 - 13:20
03.03.2019. SAVE THE DATE! 13th  "Daughters of the Moonlight" International Bellydance Competition for Duets and Groups by Mahasti

https://www.facebook.com/events/193819187922958/ 
Versenykiírás magyarul:  https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/2019/01/xiii-holdfeny-lanyai-paros-es-csoportos.html In English:  https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/2019/01/13th-international-daughters-of.html
Online nevezési lap: Application sheet in Russian and English - 13th Daughters of the Moonlight International Belly Dance Competition for Duets and Groups 
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeuQBeA6o6ftBOox96kWjzs_vNVczYfCV1TD-LmHLhshdzphA/viewform
Esemény és minden információ itt:  https://www.facebook.com/events/193819187922958

Workshop nap: 
***************** Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
www.facebook.com/mahasti10
www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram
www.facebook.com/taneczhyvotabudapest
www.youtube.com/user/Mahasti10
www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com 
www.mahasti.hu 
Szívvel-Lélekkel Stúdió, Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2. 


#programok UPDATED! Nézd át, kérlek, és írd be a naptáradba!

2019. január 12-13. Hastáncoktatói Mentorprogram évnyitó és első oktatási hétvége https://www.facebook.com/events/2200590810230397/

2019. január 19. szombat 15-18-ig Smink workshop Patai Valival. A színpadi smink alapjai. https://www.facebook.com/events/299258597361176/

"2019. január 27. vasárnap, 10-12:30 Lepd meg Apát bármikorra! – "Még mindig nincs meg az ajándék? Pont neki, a legkedvesebbnek? Akkor találj ki neki valami eredetit, valami pezsdítően meglepőt! Gyere el a "Kezdő erotikus tánc haladó háziasszonyoknak" kurzusra. Még begyakorolni is marad időd!"

2019. február 2-3. Hastáncoktatói Mentorprogram képzési napok
2019. február 16-17. Hastáncoktatói Mentorprogram képzési napok

2019. március 3. vasárnap XIII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny https://www.facebook.com/events/193819187922958/

2019. március 9-10. Hastáncoktatói Mentorprogram képzési napok (Rembeczki Eszterrel)

2019. március 23-24. Orientál Spring Keleti Táncverseny https://www.facebook.com/events/328704777882733/

2019. március 30-31. Hastáncoktatói Mentorprogram képzési napok
2019. április 27-28. Hastáncoktatói Mentorprogram képzési napok
2019. május 18-19. Hastáncoktatói Mentorprogram képzési napok
2019. június 15. Hastáncoktatói Mentorprogram I. félévi VIZSGA

2019. június 23. Mahasti - 20, a Mahasti Hastáncstúdió 20 éves évzáró gálája https://www.facebook.com/events/907689892772725

2019. augusztus 17-20. Mahasti Hastánctábor, Erőmerítő Jógatábor

13th International ’Daughters of the Moonlight’ Belly Dance Competition for Duets and Groups

2019 jan 1 - 19:41

Conditions of the competition
Dear Belly Dancers, Instructors, Belly Dance Fanatics!
Mahasti Belly Dance Studio organizes again in 2019
the 13th International ’Daughters of the Moonlight’ Belly Dance Competition for Duets and Groups!
Location: CSILI Cultural Centre 4-6. Nagy-Győri István str., Budapest, H-1201
Date 3rd March (Sunday) 2019, 10AM

***
This is the one and only Hungarian belly dance competition exclusively for groups in the past 17 years. The biggest and best dance schools enter the competition but smaller and newly founded studios also attend. More and more foreign groups attend the competition so contestants here in Hungary also have the possibility to compete in an international environment. According to the traditions the event is international, so all competitors are kindly welcome both from every area of Hungary and abroad!   ***
DETAILS
Categories (also the competition order of the categories):
1, Junior duets, small and large groups This category can be entered by groups which consist of children less than 14 years old or the average age of the group is 14. (In case of huge age gaps between the contestants the category will be divided into smaller groups).
Please mark the group’s level on the application form (beginner/pre-advanced/advanced/professional) so it can help the jury in scoring.

2, Adult beginner duets and small groups This category includes groups consisting of beginners or amateurs above 14 years, from duets up to 4 members per group.3, Adult beginner large groups The category is for groups consisting of at least 5 amateurs. There’s no maximum limit of members, groups attending with more than 10 persons receive an entry fee discount!
Beginners’ categories are open for those contestants for whom it is - recommended by their instructor/master teacher/choreographer (i.e. have never been runner-ups, have danced for a long time but never been on a competition before, their level of knowledge is not enough yet to enter the pre-advanced category); - who are not working as performers, don’t instruct or do not lead a dance school; - who dance only at hobby level.

4, Adult pre-advanced duets and small groups For groups consisting of pre-advanced amateurs above 14 years, from duets up to 4 members per group.

5, Adult pre-advanced large groups The category is for groups consisting of at least 5 pre-advanced amateurs exclusively. There’s no maximum of members, groups attending with more than 10 persons receive an entry fee discount!
It is recommended – but not obligatory – to enter with a choreography which hasn’t received a ranking of 1-3 at any kind of a belly dance competition on pre-advanced or advanced levels.
Pre-advanced dancers’ categories are open for those dancers for whom it is - recommended by their instructor/master teacher/choreographer (i.e. haven’t been runner-ups before, have been dancing for a long time but have attended a competition only a few times, their level of knowledge is not enough to enter the advanced category, etc.); - who are not working as performers, who don’t instruct or do not lead a dance school; -  who dance or perform only at hobby level.

6, Adult advanced duets and small groups Troupes consisting of advanced dancers above 14 years, from duets up to 5 members per group.

7, Adult advanced large groups The category is for groups consisting of at least 6 advanced dancers. There’s no maximum limit of members, groups attending with more than 10 persons receive an entry fee discount! Those choreographies can also be entered here with which runner-up positions have already been won by the groups in pre-advanced and advanced categories. Of course, it is neither a requirement nor a reason for exclusion.
All duets and groups can enter the advanced category - of whom members have already reached a ranking of 1-3 in solo or group categories at any kind of a belly dance competition on pre-advanced or advanced levels; - with whom the leader/instructor/master teacher dances together; - who perform a choreography that has previously been runner-up on pre-advanced or advanced level at any kind of a belly dance competition; - who, according to their preparedness and master teacher/instructor, possess the knowledge required at this level; - of whom any member instructs, leads a dance school or performs regularly.


8, Professional duets, small and large groups
All duets, small and large groups can enter the professional category - if the members enter competitions on a regular basis, who like to compete but have “outgrown” the advanced category; - if the members are dance instructors themselves, but do not want to compete  against their students who enter in a different category; - if the members are professional or semi-professional dancers, who perform  regularly and want to compete against dancers with similar skills; - if the members have already proven themselves in the solo category and would like to work in a group – if only for a single performance – with other professionals, semi-professionals, instructors; - whose instructor, leader has recommended to enter the competition in the Professional category (e.g. to make room for fresh advanced groups, or because their skills have surpassed the advanced category). - We also expect such groups which are regularly winning in the advanced categories in Hungarian/international dance competitions, and want to compete against professionals as a challenge. - Furthermore, the professional category is open for such groups where the instructor and the advanced, professional level students perform together.

Choreographies which have competed several times before and have won runner-up rankings are also eligible, but we encourage fresh productions to enter as well.

9, Diva duets, small and large groups
All duets, small and large groups can enter the Diva category - have been dancing for decades; - or started dancing as adults; - or have passed „that much” years and wouldn’t like to compete with far younger contestants in the same category.
If the average age of the members of the group is over 50 ages, here is the opportunity to compete!
In category DIVA dancers can compete in duets, or in small and large groups too. Please sign your level of knowledge (beginner/pre-advanced/advanced/professional) on the entry sheet, so that can help the jury at the scoring.


10, Mother-daughter duets, small and large groups
All duets, small and large groups can enter the Mother-daughter category in formations of - mother(s) and daughter(s) - grandmother(s) and granddaughter(s)
In category Mother-daughter dancers can compete in duets, or in small and large groups too, there is no age limit. Please sign your level of knowledge (beginner/pre-advanced/advanced/professional) on the entry sheet, so that can help the jury at the scoring.

*
The organizers reserve the right to merge or subdivide the categories, depending on the number of contestants. In case You are unsure which category is appropriate for You, don’t hesitate to contact us, we will help You find the ideal solution.


****************************************

Deadline of entry: 15th February, 2019 The number of duets/groups can only be maximum 45. The entries are processed according to the order of application unless the quota is reached by the number of contestants (i.e. if the 45 groups apply until the 15th of January, the entry is closed by that day). It is unfortunately not possible to extend the deadline of entry.
Requirements of valid entry: - filing the application form (via e-mail or post) - paying the entry fee and presentation of the credentials, - sending the music via email until the 15th of February (in a format of MP3).


Entry fees: - Duets           – 4600 HUF/person, 17 Euros (open stage 8,5 Euros) - Groups         – 3600 HUF/person, 13 Euros (open stage 6,5 Euros) - In case the maximum of 40 entrees is not reached, payment of entry fee is also possible after the 15th of February. The fee will be then for duets 5060 HUF or 19 Euros /person, for groups 3960 HUF or 14,5 Euros /person - Discount: the fee/person in case of every entering group above 10 members will change to 3000 HUF, 11 Euros /person
- There is no opportunity for a new entry at the event place.
Every contestant will receive to her entry - 1 performer’s ticket, with which she can take part of the competition - 1 ticket for free, with which she can invite her friends, family, cheering people. Of course, more tickets can also can purchased at a discount price. The tickets include a slip with which the audience can vote on their favourites and a voucher with which you can receive services for discount prices.
- All contestants are free to enter with limitless choreographies if they accept the terms to pay the entry fee in case of every choreography.

Terms of payment: - Personally, at the instructors of Mahasti Belly Dance Studio. - Via bank transfer. Different bank account numbers are sent in cases of company or private transfers! - In case of transfer please include the followings in the notice field: - name of the group, - the names and number of the participants, - the title of the choreography.
Time requirements for dancers: Duets - 1:30-4:00 min Groups - 2:00-5:00 min Exceeding time is only allowed for 10 seconds maximum. After 10 seconds, the person in charge will mute the music!

Process of the competition: Registration of the contestants is at the desk by the main entry from 09:15. Walking around the stage is possible during breaks. Order of categories: Junior, Diva, Mother-daughter, Beginner, Pre-advanced, Advanced, Professional
Order: Dances are performed in a reversed order compared to the order of application, that is the group that applies first to a category performs its dance last and the group filing its application last will dance in its category first. (Therefore, it is recommended to apply as soon as possible!)
Arriving at least half hour before the performance is obligatory.
The order of performances will be available on www.mahasti.hu, on https://www.facebook.com/events/193819187922958/?notif_t=event_friend_going&notif_id=1539867753002425 at FB Events, and will also be sent via e-mail to the representatives of the groups. The order will be placed at the location of the contest at visible places and on the doors of the changing rooms.

Scoring: The headcount of the jury will be 15-20 persons, who will score openly from 5 to 20 points. Contestants will receive shared rankings in case of a tie and the jury will decide about the prices with a draw. Most of the members of the jury will be well-known representatives of the Hungarian belly dance community and assignees of the sponsors. An announcement will be sent separately about the jury and the prizes.
Main objectives of jurying: - usage of space, stage-setting - collective harmony in the group - communication with the audience - presentation, visualizing the emotions - correspondence of style of the dance piece performed with the style of the music (i.e. harmony of the music and the costume, usage of specific steps and movements connected to specific styles and rhythms of music, etc.), - correspondence of difficulty of the choreography with the technical knowledge of the dancers (i.e. you don’t have to perform an advanced choreo if you’re beginners) - functional usage of the dance instruments, - creativity, artistic effect, - costume correspondent to the performed choreography, to the personality of the performers and the meaning of the choreography.
- Performances must contain at least 50% of oriental movements (including fantasy and fusion choreographies as well!). In case of failing this condition, the jury will define the piece as „cannot be scored on belly dance competitions” and will not score it.
-          Jury will receive the following data on the scoring sheets: Category (and level of knowledge), Name of the school/studio, Name of group, Teacher, Choreographer, Style, Name of the choreography

The deadline of sending the music is the 15th of February! Sending of music can be done by the instructors of Mahasti Belly Dance Studio or via e-mail as well. Please keep an extra CD/pendrive with your music by yourself at the competition.

****
Other conditions:
If less than 4 applications are filed for one category, then the category will be merged with another one (different knowledge levels won’t be put together of course, etc.). In case of a category merge a prior announcement will be sent.

Any new or old choreography can only be entered in case of mentioning the name of the choreographer (which can be a person or a group as well). In case of a choreographer from abroad a copy of a valid permission or a usage contract is a must.
There is no limit of age.
There is no limit of group members in the group categories for the stage of CSILI’s theatre room as it is at least 70 square meters. The background of the stage is black/dark so consider choosing a costume that won’t blend into the background.
There are no style restrictions. You are free to enter with any kind of eastern dance, it doesn’t matter if it’s folk, modern, oriental or fantasy, dance theatre. IMPORTANT! The jury won’t compare different styles of groups but takes into consideration the compliance of the style with the one presented on the entry sheet.  The style given on the entry sheet will be presented on the scoring sheet as well. (Raqs sharqi, drum solo, saidi, fusion, fantasy, tribal, modern pop, show etc.) Revolutionary pieces and traditional, classic dances are also very welcome.
Usage of any dance instrument is allowed, except fire items (because of safety hazard).
In case of injury ”Contestants accept and understand with the application that competing might cause injuries. For this neither the organizer of the contest, the location, nor the visitors can be held responsible in case of an injury or any other harmful consequence of competing. The leader of the competing group undertakes the responsibility to inform the group on this issue. In case of sickness or injury of a contestant during the competition, the attendant of the contestant/group is obliged to report the sickness/injury to the contest organizers in order to call for medical help. Contestants state with the application that they have read, understood and consider the terms of contest application to themselves and their group as obligatory.”
Behaviour, other advice: If you’re a beginner contestant, please read the following article (in Hungarian): http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/2010/01/hastancversenyre-keszulunk-cikk.html Of course, the article is not obligatory, but it is very useful to previously know what the jury will take into consideration.
****
Organizers reserve the right to - change the rules and the order of the contest any time during the competition or to cancel it. - disqualify a contestant any time during the contest if she breaks the rules of the contest or her behaviour harms the reputation of the event, the organizers, partners or sponsors. - switch and assign contestants to and in another category according to their level of knowledge.
- Contestants may not raise legal demands or objection towards prizes; organizers do not undertake to distribute all prizes and gifts. - All costs of taking part of the event encumber the contestants. - The application can be withdrawn and the organizers pay the whole application fee back until the 15th February, 2019. After that date, the organizers are not able to pay the fee back.Please send your application, further notices or questions here:
mahasti_titkarsag@yahoo.com +3670/317-80-90

We wish you a good preparation, successful competition and joyful dance!
Mahasti and the Organizers ********************


XIII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny - kiírás

2019 jan 1 - 19:40
VERSENYKIÍRÁS
Kedves Hastáncosok, Oktatók, Hastáncfanatikusok!
A Mahasti Hastáncstúdió 2019-ben is megrendezi a
 HOLDFÉNY LÁNYAI Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncversenyt!
Helyszín: CSILI Művelődési Központ Színházterme 1203 Bp. XX. ker, Nagy-Győri István u. 4-6.
A verseny időpontja: 2019. március 3. vasárnap 10:00 óra

***
Ez Magyarország első, kizárólag csoportoknak szóló hastáncversenye már 17 éve. Erre a versenyre a legnagyobb, legjobb iskolák jelentkeznek, de rendszeresen fellépnek rajta kisebb, újonnan alakult hastánciskolákat, klubokat képviselő csoportok is. Külföldről is egyre több csoport nevez, így a versenyzők ténylegesen, itt helyben, Magyarországon is nemzetközi mezőnyben mérettethetik meg magukat nemzetközi zsűri előtt. A rendezvény a hagyományokhoz híven idén is nemzetközi, tehát szeretettel várjuk valamennyi hastánciskola képviselőit, Magyarország egész területéről és külföldről egyaránt!
***
RÉSZLETEK
***********
Kategóriák

1, Junior páros, kiscsoportos és nagycsoportos Ebben a kategóriában indulhatnak azok a párok és csoportok, amelyek 14 év alatti gyermekekből állnak, illetve a csoport átlagéletkora nem haladja meg a 14 évet.
Ha a nevezők korában nagyobb eltérések lesznek, akkor további korosztályokra bonthatjuk ezt a kategóriát. A nevezési lapon, kérlek, jelöljétek be a tudásszintet is (kezdő/középhaladó/haladó/profi), ami a pontozásnál is segítségére lesz a zsűritagoknak.  2, Felnőtt kezdő páros és kiscsoportos 14 év feletti kezdőkből, amatőrökből, hobbytáncosokból álló párosok és max. 4 fős csoportok számára.

3, Felnőtt kezdő nagycsoportos Minimum 5 fővel, kizárólag kezdőkből, amatőrökből álló csoportok számára. Maximum létszám nincs. 10 fő felett nevezési díj kedvezmény!

kezdő kategóriákban indulnak azok a duók és csoportok, akiknek - koreográfusuk, mestertanáruk, oktatójuk ezt javasolja (pl. még nem voltak helyezettek, régóta táncolnak, de még nem versenyeztek, tudásszintjük még nem elegendő a középhaladó kategóriához stb.); - nem működnek táncelőadóként, nem oktatnak, nem vezetnek tánciskolát; - kizárólag hobby szinten táncolnak.

4, Felnőtt középhaladó páros és kiscsoportos 14 év feletti középhaladókból, amatőrökből álló párosok és max. 4 fős csoportok számára.

5, Felnőtt középhaladó nagycsoportos Minimum 5 fővel, kizárólag középhaladó amatőrökből álló csoportok számára. Maximum létszám nincs. 10 fő felett nevezési díj kedvezmény! Javasolt – de nem kötelező! - olyan koreográfiával nevezni, amely a megelőző versenyszezonokban semmilyen versenyen nem ért még el 1-3. helyezést középhaladó, haladó kategóriában.
középhaladó kategóriákban indulhatnak azok a duók és csoportok, akiknek - koreográfusuk, mestertanáruk, oktatójuk ezt javasolja (pl. még nem voltak helyezettek, régóta táncolnak, de még nem, vagy csak keveset versenyeztek, tudásszintjük még nem elegendő a haladó kategóriához stb.); - nem működnek táncelőadóként, nem oktatnak, nem vezetnek tánciskolát; - hobby szinten táncolnak vagy lépnek fel.

6, Felnőtt haladó páros és kiscsoportos  14 év feletti, haladó szintű párosok és max. 4 fős csoportok számára.

7, Felnőtt haladó nagycsoportos Minimum 5 fővel, haladó tudásszintű csoportok számára. Maximum létszám nincs, 10 fő felett nevezési díj kedvezmény! Olyan koreográfia is nevezhető, amely versenyeken már ért el helyezést középhaladó-haladó kategóriában, de ez nem feltétel és nem is kizáró ok.
haladó kategóriában indulhatnak mindazon csoportok és párosok,  - melyeknek bármely tagja már ért el 1-3. helyezést egyéni vagy csoportos kategóriában bármely hastáncversenyen középhaladó-haladó kategóriában; - akikkel együtt táncol oktatójuk, koreográfusuk, vezetőjük; - felkészültségük és koreográfusuk, mestertanáruk, oktatójuk szerint rendelkeznek azzal a tánctudással, ami ebben a kategóriában elvárt; - a tagok bármelyike oktat, iskolát vezet, rendszeresen fellép.

8, Profi páros, kiscsoportos és nagycsoportos
Profi a kategóriában indulhatnak azok a duók, kis- és nagycsoportok, - amelynek tagjai rendszeresen versenyeznek, és nagyon szeretnek versenyezni, de haladó kategóriában már nem tehetnék meg ezt, mert „kinőttek” belőle; - amelyek tagjai maguk is tanítanak és nem szeretnének azon a tanítványaikkal versenyezni, akik más kategóriákban indulnak; - amelynek tagjai profi, félprofi táncosok, rendszeres fellépők és hasonló tudásúakkal szeretnék összemérni magukat; - amelynek tagjai szólóban már bizonyítottak és szívesen dolgoznak együtt - akár csak egy versenyszám erejéig is - egy csoportban más profikkal, félprofikkal, oktatókkal, koreográfusokkal; - amelyeknek az oktatójuk, vezetőjük javasolja, hogy inkább a Profi kategóriában induljanak (pl. azért, hogy teret adjanak az újonnan induló haladó csoportoknak, vagy mert már kinőttek a tudásuk alapján a haladó kategóriából is); - Az olyan csoportokat is ide várjuk, akik a haladó kategóriákat sorra nyerik magyar/külföldi hastáncversenyeken, és most is igazi kihívást keresve profik közt méretnék meg magukat; - Ezeken kívül a profi kategóriában indulhatnak azon csoportok is, ahol az oktató és a haladókból, profikból álló csoportja együtt táncol.
Ebben a kategóriában nevezhető olyan koreográfia, amely már több versenyen is bizonyított, helyezéseket értek el vele a táncosok, de bátran nevezhetőek vadonatúj produkciók is.

9, DÍVA - páros, kiscsoportos és nagycsoportos
Díva kategóriába nevezhetnek azok a táncosok, akik - már évtizedek óta táncolnak; - vagy már érett felnőttként kezdtek el hastáncolni; - vagy akik már elmúltak "annyi" évesek és nem szeretnének náluknál jóval fiatalabb versenyzőkkel egy kategóriában versenyezni. Így, ha a csoport átlag életkora meghaladja az 50 évet, akkor itt a lehetőség a versenyzésre! A Díva kategóriában indulhatnak párosok, kis- és nagycsoportok is. A nevezési lapon, kérlek, jelöljétek be a tudásszintet is (kezdő/középhaladó/haladó/profi), ami a pontozásnál is segítségére lesz a zsűritagoknak. 

10, Anya-lánya – páros, kiscsoportos és nagycsoportos Ebbe a kategóriába nevezhetnek anya-lánya, nagymama-unoka duók és csoportok is, korhatár és tudásszint megkötés nélkül.
*
A szervezők fenntartják a jogot kategóriák összevonására ill. további bontására a nevezésektől függően. Ha gondot okoz számodra a kategóriád kiválasztása, akkor ne habozz, keress meg minket bátran, és segítünk megtalálni a számodra ideális megoldást.

****************************************

Nevezési határidő: 2019. február 15. A versenyen maximum 45 páros/csoport indulhat. A nevezéseket jelentkezési sorrendben fogadjuk mindaddig, amíg a létszám be nem telik (tehát ha pl. január 15-ig 45 csoport nevez, a nevezést már aznap lezárjuk). A nevezési idő meghosszabbítására nincs lehetőség!

Az érvényes nevezés feltételei: - a kitöltött jelentkezési lap leadása e-mailben, - a nevezési díj befizetése, illetve az azt igazoló szelvény bemutatása, - a zene leadása e-mailben február 15-ig mp3 formátumban.


Nevezési díjak: - Párosban  – 4600 Ft/fő, Nyílt színpad - 2300 Ft/fő - Csoportban – 3600 Ft/fő, Nyílt színpad – 1800 Ft/fő
Kedvezmény: minden egyes nevező csoportban 10 fő felett a nevezési díj 3000 Ft/fő. - Több kedvezmény összevonására nincs lehetőség, és a nevező csoportok – ha több kedvezményre is jogosultak – az őket megillető kedvezmények közül a számukra legkedvezőbbel nevezhetnek.
- Helyszíni nevezésre nincs lehetőség.
-  Ha marad hely (azaz kevesebb, mint 45 csoport/duó jelentkezik a határidőig), akkor 2019. február 15. után 10%-kal magasabb nevezési díjjal lehet még nevezni.  Azaz február 15-től a párosok nevezési díja 5060 Ft/fő-re, a csoportok nevezési díja 3960 Ft/fő-re emelkedik.            Minden versenyző kap a Szervezőktől - 1 db fellépő jegyet, amellyel részt vehet a versenyen - 1 db belépőjegyet ajándékba, amellyel meghívhatja rokonait, barátait, ismerőseit, drukkereit a versenyre. Természetesen, ezen felül is vásárolhatóak kedvezményes árú belépőjegyek. A belépőjegyen található kuponokkal kedvezményes szolgáltatások vehetők igénybe, és a közönségszavazatot is a jegyen található szelvényen lehet leadni.
- A versenyzők bármennyi koreográfiában nevezhetnek, amennyiben vállalják, hogy mindegyik koreográfia esetén befizetik a nevezési díjat.

A befizetés módja: - A Mahasti Hastáncstúdió bármely oktatójánál személyesen. - Banki utalással. Céges, egyesületi, illetve lakossági utaláshoz más-más bankszámlaszámot küldünk a nevezőknek. A beérkezett nevezési díjról azonnal visszaigazolást is küldünk. Utaláskor a közlemény rovatban kérjük feltüntetni: - a csoport nevét, - a résztvevők névsorát / számát, - a koreográfia címét.

A táncosok rendelkezésére álló idő: Párosban – 1:30-4:00 perc Csoportban – 2:00-5:00 perc Az időtúllépés maximum 10 mp lehet. Ezután a technikus lekeveri a zenét!

A verseny menete: Versenyzői regisztráció a főbejáratnál elhelyezett asztalnál 9:15-től. Színpad bejárási lehetőség a szünetekben. A kategóriák versenyzési sorrendje: Junior, Díva, Anya-lánya, Kezdő, Középhaladó, Haladó, Profi.

Sorrend: A jelentkezéssel fordított sorrendben következnek a táncok, azaz az elsőként regisztráló csoport táncol utolsóként, az utolsóként jelentkező pedig elsőként.
Érkezés a fellépés várható kezdete előtt min. fél órával.
A fellépési sorrend fent lesz a www.mahasti.hu honlapon, a https://www.facebook.com/events/193819187922958/ FB eseménynél, illetve a versenyző csoportok kapcsolattartóinak e-mailben is elküldjük. A verseny napján az öltözők ajtaján és a verseny helyszínén jól látható helyeken is kifüggesztjük.

Pontozás: A zsűri létszáma 15-20 fő, akik nyílt pontozással értékelnek 5-20 pontig. Holtverseny esetén megosztott helyezéseket kapnak a versenyzők és sorsolással dönt a zsűri a nyereményekről. A zsűri tagjai a hazai és nemzetközi hastáncélet neves képviselői, illetve a főszponzorok megbízottjai. A zsűri tagjairól, a szponzorokról és a nyereményekről külön tájékoztatót küldünk.

A zsűrizés főbb szempontjai: - térkihasználás, színpadkép - csoportösszhang - nézőkkel való kommunikáció - előadásmód, érzelmek megjelenítése - az előadott tánc stílusa harmóniában van-e a választott zene stílusával (pl. zene és a kosztüm összhangja, a speciális zenei stílusok, ritmusok  lépéseinek, mozdulatainak alkalmazása, változatossága stb.), - a koreográfia nehézségi fokának és a táncosok technikai tudásának összhangja (tehát pl. kezdőként felesleges haladó szintű koreográfiát táncolni, és profiként sem vet rád jó fényt, ha egy túl könnyű koreográfiával indulsz) - az eszközök funkcionális használata, - kreativitás, művészi hatás - az előadott koreográfiával, a fellépők egyéniségével, valamint táncuk mondandójával harmonizáló öltözék.
- A produkciónak (fantázia és fúziós táncok esetén is!) min. 50%-ban tartalmaznia kell az orientális táncok elemeit. Ezek hiányában a zsűri a produkciót „hastáncversenyen értékelhetetlennek” minősíti és nem pontozza.
-   A zsűritagok a pontozólapon a következő adatokat kapják meg: Kategória (és Tudásszint), Iskola/Stúdió neve, Csoport neve, Felkészítő tanár, Koreográfus, Stílus, Koreográfia címe. 

A zenék leadási határideje 2019. február 15. Ez szintén megtehető a Mahasti Hastánc Stúdió bármely oktatójánál és e-mailben is.
Kérünk mindenkit, hogy ettől függetlenül legyen a csoportnál tartalék zenei cd/pendrive/telefon stb… is.
*****************

Egyéb feltételek:
Amennyiben egy kategóriában 4-nél kevesebb nevezés érkezik, azt a kategóriát összevonjuk más kategóriával (természetesen nem a haladót a kezdővel stb.).  Kategória összevonás esetén előzetes értesítést küldünk. Amennyiben egy adott kategóriába aránytalanul sok nevezés érkezik, az adott kategóriát több részre bontjuk.
Mivel a verseny egyik fő célja a kreatív műhelymunka támogatása, a kezdő és középhaladó kategóriákban javasolt olyan koreográfia bemutatása, amely magyarországi versenyeken nem ért még el 1-3. helyezést. A korábban kezdő kategóriában helyezést elért produkciók lehetőleg a középhaladó kategóriában, a középhaladó kategóriában 1-3 helyezést elért produkciók lehetőleg a haladó kategóriában indulnak.
Nevezni bármely új produkcióval vagy régi koreográfiával lehet, kizárólag a koreográfus nevének feltüntetésével (ez lehet egy személy vagy a csoport saját munkája is). Külföldi koreográfus esetén szükséges a koreográfustól származó érvényes felhasználási szerződés vagy engedély másolata is.
Sem alsó, sem felső korhatár nincs.
A csoportos kategóriában létszámkorlátozás nincs, mivel a CSILI színháztermének színpada legalább 70 nm. A színpadi háttér fekete/sötét színű, tehát gondoljon mindenki arra, hogy olyan színű fellépő ruhát válasszon, amely nem olvad bele a háttérbe.
Stílusmegkötés nincs. Indulni lehet bármilyen stílusú keleti tánccal, legyen az akár népi, akár modern tánc, az orientális tánc bármely határterülete, fantázia v. táncszínház jellegű produkció.
FONTOS! A zsűri nem egymással hasonlítja össze a különböző táncok és csoportok stílusát, hanem azt veszi figyelembe, hogy a csoport által előadott produkció stílusa mennyire felel meg a nevezési lapon megadott stílus jegyeinek. A nevezési lapon megadott stílust a pontozólapokon is feltüntetjük. (Raqs sharqi, dobszóló, saidi, fúzió, fantázia, törzsi, modern pop, show, orientális táncszínház stb.) Örömmel fogadjuk a műfajok határait feszegető, újító szándékú produkciókat és a teljesen tradicionális, klasszikus táncokat is.
Bármely eszköz használata megengedett, kivéve a tüzes eszközöket (biztonsági okok miatt).

Sérülés esetén A versenyzők a nevezéssel vállalják és megértik, hogy a versenyen való indulás esetlegesen sérülésveszéllyel járhat, ezért sem a verseny rendezője, sem helyszíne, sem látogatói nem vonhatók felelősségre esetleges sérülés, vagy a versenyen való részvétel bármilyen egyéb káros következménye esetén. A nevező csapat felkészítője vállalja, hogy tájékoztatja a csapatok minden egyes tagját erről a tényről. Ha a verseny alatt bármikor a versenyző megbetegedik, megsérül és/vagy fizikai állapota veszélybe kerül, a versenyző/csoport kísérője kötelezően felelős jelenteni a balesetet vagy betegséget a verseny szervezőinek, hogy azok mihamarabb intézkedhessenek orvosi ellátásról. A versenyző nevezésével kijelenti, hogy a verseny indulási feltételeit elolvasta, megértette és azokat magára és a csapatára nézve kötelezőnek ismeri el.

Viselkedés, egyéb tanácsok: Ha még nem vagy rutinos versenyző, kérlek, mindenképpen olvasd el a következő tanácsokat is: http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/2010/01/hastancversenyre-keszulunk-cikk.html Természetesen, a cikkben leírtak nem jelentenek kötelezettséget, de nem árt az előzetes tájékozódás arról, hogy a zsűritagok mi mindenre figyelnek oda a verseny folyamán.
****
A szervezők fenntartják a jogot, hogy - megváltoztassák a versenyszabályzatot és a verseny beosztását a verseny előtt, a verseny ideje alatt bármikor, vagy töröljék a versenyt. - diszkvalifikálják a versenyzőt a verseny ideje alatt bármikor, amennyiben az megsérti a verseny szabályait, vagy a magatartása rontja az esemény, a szervezők, partnerek vagy szponzorok jó hírnevét. - a versenyzőket tudásszintjük alapján másik kategóriába helyezzék, vagy másik kategóriában pontozzák.
- A versenyzők nem támaszthatnak jogi követeléseket, kifogásokat a díjak és jutalmak kapcsán; a szervezők pedig vállalják, hogy kiosztják a szponzorok és partnerek által felajánlott összes díjat és ajándékot. - A rendezvényen történő részvétel összes költsége a résztvevőket terheli. A nevezés visszavonható és a szervezők a nevezési díjat teljes egészében visszafizetik 2019. február 15-ig. Ezután nem áll módunkban visszafizetni a nevezési díjat semmilyen formában. 

Szeretettel várjuk jelentkezéseiteket, további javaslataitokat, kérdéseiteket:
mahasti_titkarsag@yahoo.com +36-70/317-80-90

Jó készülést, sikeres versenyzést, örömteli táncokat kívánunk!
Mahasti és a Szervezők
********************